Home » Knowledge » Bedrijf starten » Inschrijven KVK: dit is wat je hiervoor moet weten

Inschrijven KVK: dit is wat je hiervoor moet weten

door | 16-10-2020

Je inschrijven bij de KVK is een grote stap voor jouw carrière als ondernemer en het begin van jouw bedrijf! Het wordt vaak als een spannend moment omschreven, maar dat valt heel erg mee. Het duurt niet lang en als je je goed voorbereid hebt, loop je binnen no-time naar buiten als ondernemer. Maar hoe bereid je je goed voor? Hier kan je alles vinden dat je moet weten als je naar de KVK gaat!

01.

Wat je moet weten over het inschrijven bij de KVK!

Voordat je kan beginnen met ondernemen moet je je inschrijven bij de Kamer van Koophandel (KVK). Maar wat moet je weten voordat je naar de KVK gaat? Check eerst of het überhaupt nodig is om je in te schrijven. Hier zitten namelijk eisen aan vast.

Als je via de website van de KVK een afspraak hebt gemaakt, is het belangrijk dat je je voorbereid. Zorg in ieder geval dat je de basis hebt bepaald; de bedrijfsnaam en de rechtsvorm.

Kom niet te laat naar de KVK. Als je je te laat of niet inschrijft, heeft dit gevolgen voor de inkomstenbelasting en btw. Vergeet niet om je legitimatie en huurovereenkomst van je bedrijfspand mee te nemen. Het inschrijven bij de KVK kost eenmalig €50. De KVK schrijft je ook gelijk in bij de Belastingdienst.

02.

Inschrijven bij de KVK is een speciaal moment

Inschrijven bij de KVK is een belangrijke stap in het starten van je bedrijf. De dag dat je naar de Kamer van Koophandel gaat is een speciale dag voor jouw bedrijf. Je loopt naar binnen met een plan en komt buiten als ondernemer.

Door je bezoek aan de KVK goed voor te bereiden, verloopt het soepel en sta je binnen no-time weer buiten met je KVK-nummer. Geniet er vooral van. Het is een speciaal moment: je start met ondernemen!

03.

Wat kan je verwachten bij de KVK?

Het lijkt heel spannend om voor de eerste keer naar de KVK te gaan, want je weet natuurlijk nog niet wat je kan verwachten. Truth is dat het heel erg meevalt! Het gesprek is vrij kort en de medewerkers denken goed met je mee als je voor de eerste keer een bedrijf komt inschrijven. Als je in de toekomst nog een keer komt voor een inschrijving, merk je al dat je er meer relaxed ingaat omdat je weet wat je kan verwachten. It's fun!

04.

Wat heb je nodig voor het inschrijven?

Voordat je kan beginnen met ondernemen moet je je inschrijven bij de KVK. Dit kost eenmalig €50. De KVK schrijft je na het betalen ook direct in bij de Belastingdienst. Check wel eerst of het wel nodig is om je in te schrijven bij de KVK.

Als je een afspraak hebt gemaakt bij de KVK, is het belangrijk dat je je voorbereid. Zorg in ieder geval dat je een bedrijfsnaam hebt en een rechtsvorm hebt gekozen. Houd bij het bedenken van een bedrijfsnaam rekening met de regels die hiervoor zijn.
Zo mag je geen naam kiezen die hetzelfde is als die van een ander bedrijf uit het Handelsregister. Ook mag het geen vreemde tekens bevatten. Vergeet als je naar de KVK niet je legitimatie en de huurovereenkomst van je bedrijfspand mee te nemen. Deze zal je nodig hebben!

Kom niet te laat naar de KVK; uiterlijk een week nadat je bent begonnen. Ideaal is als je je één week vóórdat je begint inschrijft, maar het kan natuurlijk ook eerder. Als je je te laat of niet inschrijft, heeft dit gevolgen voor de inkomstenbelasting en btw.

05.

Van idee naar onderneming

Het inschrijven bij de KVK is zo voorbij. Binnen een uurtje sta je weer buiten en heb je toch maar mooi je eigen bedrijf. Zorg wel dat je van tevoren online een afspraak hebt gemaakt en dat je de juiste papieren meeneemt.

Het is een leuke ervaring om naar de KVK te gaan. Als je je goed heb voorbereid en jouw bedrijf wordt goedgekeurd, word je ingeschreven en loop je naar buiten als ondernemer. Hoe gaaf is dat?!