Home » Knowledge » Bedrijf starten » Starten met je eigen bedrijf, wat moet je regelen

Starten met je eigen bedrijf, wat moet je regelen

door | 16-10-2020

Starten met je eigen bedrijf vraagt veel voorbereiding. Je moet veel dingen regelen en zorgen dat je je zaken op orde hebt. Dit zijn natuurlijk wel minder leuke dingen zoals de administratie en verzekeringen, maar zijn wel nodig om met jouw bedrijf zaken te kunnen doen. Gelukkig hoef je deze dingen maar één keer te regelen. Je maakt je zo klaar voor een vliegende start!

01.

Wat moet je regelen bij het starten met je eigen bedrijf?

Wat moet je regelen als je start met je eigen bedrijf? Voor veel nieuwe ondernemers is dit nog onduidelijk. Vanaf het moment dat je besluit te starten met je eigen bedrijf, moet je beginnen met de voorbereiding. Je bedrijf moet voldoen aan een aantal eisen.

Verder moet je je ook inschrijven bij de Kamer van Koophandel, de administratie inrichten en je eigen verzekeringen regelen. Het is voor je eigen bestwil!

02.

Een soepel begin

Ondanks dat zulke zaken niet altijd even leuk zijn om te regelen, is het wel van belang. Zonder je eigen verzekeringen of administratie is het namelijk niet mogelijk om te starten met je eigen bedrijf.

Als je het artikel van het Ondernemersplein leest en die taken uitvoert, heb jij alle informatie die je nodig hebt om de alles te regelen wat je moet regelen als je gaat starten met je eigen bedrijf. Ga ervoor! Draai het gas open en kijk niet om. Geloof in jezelf en geniet er van.

03.

Ben je klaar om te starten met je eigen bedrijf?

Het lijkt een hele klus om te starten met je eigen bedrijf, maar het valt heel erg mee. Tuurlijk, je bent er even mee bezig, maar het is het allemaal waard. Je maakt namelijk jezelf en je bedrijf ready for business.

De lijst van de Kamer van Koophandel is een goede houvast als je gaat starten met je eigen bedrijf, maar dit is niet het enige dat je moet doen. Bekijk ook de 10 stappen die je moet zetten als je je eigen bedrijf start. Dit artikel helpt je ermee op weg!

04.

Inschrijven bij de KVK en administratie inrichten

Als je gaat starten met je eigen bedrijf is het belangrijk dat je staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Als dit geregeld is, krijg je namelijk je omzetbelasting-nummer en btw-identificatienummer. Voordat je start, moet je checken of je bedrijf voldoet aan de eisen. Voldoe je aan de beroepseisen? Beschik je over de vergunningen die je nodig hebt?

Richt dan een administratie in. Let hierbij op dat je privé en zakelijk goed gescheiden houdt. Een verstandig, maar niet verplichte, volgende stap is om de algemene voorwaarden van je bedrijf op te stellen. Zo zijn jij en jouw klanten op de hoogte van jullie rechten en plichten. Zorg ten slotte ook dat je al je verzekeringen hebt geregeld.

05.

Starten met je eigen bedrijf is niet all fun and games

Het starten met een eigen bedrijf is niet all fun and games. Vanaf het moment dat je besluit een bedrijf te beginnen moet je gaan knallen. Het is namelijk belangrijk om zaken zoals verzekeringen en vergunningen te regelen. De Kamer van Koophandel biedt handvatten om al deze zaken te regelen. Dit zijn taken die je maar één keer hoeft uit te voeren; als je het nu goed doet, heb je er de rest van je carrière profijt van. Als je hun lijstje afwerkt, voldoe je aan het eind aan alle eisen die de KVK stelt!