Geld verdienen vanuit huis, wat zijn de mogelijkheden?

door | 17-02-2022 | Exploring

Geld verdienen zonder dat je je huis hoeft te verlaten, wie wil dat nou niet? Corona heeft gezorgd voor nieuwe kansen en er zijn veel nieuwe manieren naar boven gekomen waarmee je gewoon geld kan verdienen vanuit huis. Word je YouTuber? Of ga je als influencer Instagram veroveren? Of is copywriter echt iets voor jou? In deze blog lees je allemaal manieren waarop jij geld kan verdienen vanuit huis!

01.

Hoe kan je geld verdienen vanuit huis?

Geld verdienen vanuit huis

Geld verdienen vanuit huis wordt steeds makkelijker. Veel mensen zitten niet meer vast aan kantoor, omdat ze eigenlijk alleen een laptop nodig hebben om hun werk goed uit te kunnen voeren. Je ziet tegenwoordig namelijk ook steeds meer digital nomads, die ervoor kiezen om de wereld rond te reizen en tijdens deze reizen geld te verdienen met het werk dat ze vanaf een afstand op hun laptop doen. 

02.

Geld verdienen vanuit huis met YouTube

Veel mensen dromen ervan om een eigen YouTube-kanaal te starten. Gelukkig liggen hier veel kansen en kan je ook vanuit huis deze droom najagen; met een camera en een laptop met een videobewerkingsprogramma kom je al een heel eind. 

Als je eenmaal bereik hebt met je kanaal, zijn er verschillende manieren om geld te verdienen. Zo kan het zijn dat YouTube je zelf een klein bedrag gaat betalen of dat je met advertenties die voor je video’s afspelen geld verdient. Er zijn nog meer opties, zoals een gesponsorde video maken, maar lees voor meer informatie onze blog over geld verdienen van YouTube!

Geld verdienen vanuit huis
03.

Geld verdienen vanuit huis met TikTok

TikTok is het populairste social mediaplatform op dit moment. Vanwege het algoritme is het vrij makkelijk hier viraal te gaan, meer volgers te krijgen en ‘TikTok famous’ te worden. Het zijn allang geen dansende tieners die dit platform overvloeden met content; steeds meer andere doelgroepen worden naar dit platform getrokken. 

Omdat het zo makkelijk is om een groot publiek te bereiken, worden mensen ook snel bekend op TikTok. Dit zorgt ervoor dat er ook een kans ontstaat om geld te verdienen met het platform. Denk bijvoorbeeld aan sponsorships en affiliate deals. Wil je hier meer over weten? Lees dan ook onze blog over geld verdienen op TikTok!

04.

Geld verdienen vanuit huis met Instagram

Geld verdienen vanuit huis

Ook Instagram biedt als het gaat om geld verdienen kansen op het gebied van sponsors en affiliates. Het is belangrijk dat je de rol van een influencer aanneemt en groot publiek kan bereiken. Hoe je dit bereikt? Onder andere door te posten op de beste tijd, maar er zijn natuurlijk nog veel meer andere manieren om meer volgers te trekken. Deze vind je in onze blog!

05.

Geld verdienen vanuit huis met Pinterest

Net als TikTok en Instagram is Pinterest ook een goed platform waar je geld kan verdienen vanuit huis. Ondanks dat dit vooral interessant is vanuit het perspectief van bedrijven, liggen er ook kansen voor mensen die vanuit huis of particulier aan de slag willen. Ondanks dat Pinterest het meest zal opleveren met betaalde advertenties, kan je ook zelf als Pinterest-expert geld verdienen door je kennis te verkopen. Hier vind je meer over in onze blog over geld verdienen met Pinterest!

Geld verdienen vanuit huis
06.

Geld verdienen vanuit huis met Marktplaats

Geld verdienen vanuit huis

Zowel voor particulieren als voor ondernemers biedt Marktplaats mogelijkheden om te verkopen. Als ondernemer kan je je producten te koop aanbieden en eventueel onderhandelen met geïnteresseerden en particulieren kunnen vanuit huis makkelijk en snel een account aanmaken. Zo kunnen ze alle spullen waar ze vanaf willen online zetten en kan je makkelijk geld verdienen met Marktplaats

07.

Geld verdienen vanuit huis met artikelen schrijven

Als schrijven echt iets voor jou is, is dit een goede manier waarop je geld verdienen kan vanuit huis. Artikelen schrijven is een breed begrip en je kan hier op verschillende manieren invulling aangeven. Het is niet iets waarvoor je dagelijks aanwezig hoeft te zijn op kantoor, dus dit is makkelijk uit te voeren vanuit je eigen huis. Misschien ga je wel voor een vast bedrijf aan de slag of vind je het leuk om zelf te beginnen met een eigen blog. Natuurlijk kan je ook als freelancer elke keer weer een opdracht voor een andere opdrachtgever uitvoeren. Meer mogelijkheden voor geld verdienen met artikelen schrijven vind je in onze blog!

08.

Tips om geld te verdienen vanuit huis

Als ervoor kiest om op een bepaalde manier geld te verdienen vanuit huis, zijn er een aantal tips die we je willen meegeven. Je vindt ze hieronder:

Zorg voor een werkplek

Zorg voor een goede werkplek! Als je thuiswerkt zijn zowel de bende in je huis als je huisgenoten vaak storend. Zorg er dus voor dat je een rustige en opgeruimde werkplek hebt waar je niet teveel afgeleid wordt en dus lekker aan de slag kan met wat je moet doen!

Kies werk dat je leuk vindt

Als je thuis werkt heb je niet iemand die je controleert. Het is natuurlijk fijn dat je die vrijheid hebt, maar als je geen zin hebt in je werk is het makkelijk om het uit te stellen. Door leuk werk te kiezen neem je hier ook echt te tijd voor en loop je straks niet achter de feiten aan. 

Doe alsof het een normale werkdag is

Ondanks dat werken in je bed heel aantrekkelijk klinkt, is het belangrijk dat je de dag behandeld als een ‘normale’ werkdag. Zet dus een wekker, ga douchen en kleed je aan. Hierdoor blijf je namelijk in je normale ritme en kan je de hele dag door productief blijven.

Neem pauzes

Als je net als ik bent kan je tijdens het werk de tijd vergeten. Toch is het belangrijk dat je tussendoor pauzes neemt. Ga even lunchen of maak een wandeling door het bos. Dit is niet alleen goed voor je; je bent even niet meer bezig en je kan daarna weer lekker fris verder.

Geld verdienen vanuit huis kan op veel verschillende manieren. Er zijn veel mogelijkheden en de een zal meer voor jou zijn weggelegd dan de ander. Toch kan het geen kwaad om het toch allemaal te proberen. Misschien verdien je er wel veel geld mee en vind je het achteraf toch leuker dan je eerst dacht.

Wat is HUSTL?

Een online content platform voor jonge ondernemers.

Inspirerende content en verhalen die jou motiveren om jouw eigen toekomst te bepalen. We bieden waardevolle informatie over de start en groei van jouw business,  zodat je er zeker van bent dat je succes behaalt.

Verzorg je eigen succes! Loop je vast? Onze gratis online community helpt je verder met al je vragen.

→ Maak kennis met HUSTL

Updates en meer!

Meer lezen?

Gerelateerde artikelen

Stappenplan voor het maken van een goede planning

Stappenplan voor het maken van een goede planning

Tijdens je werk of als je veel te doen of te regelen hebt, dan is het maken van een planning essentieel. Een planning maken kan ervoor zorgen dat je niets vergeet, geen deadlines mist en dat je alles wat je moet doen ook echt afkrijgt. Het maken van een goede planning...

Tips om verzuim onder ICT’ers te voorkomen

Tips om verzuim onder ICT’ers te voorkomen

Een van de grootste uitdagingen in de ICT-branche is verzuim onder werknemers. Veel ICT'ers zijn dag in dag uit bezig met achter hun computerscherm te zitten, wat kan leiden tot fysieke en mentale uitputting. Het is dus belangrijk om verzuim door deze...

Herontdek focus met bullet journals

Herontdek focus met bullet journals

Voel je je overweldigd en niet gefocust? Ben je op zoek naar een hulpmiddel om je weer op weg te helpen met jouw doelen en doelstellingen? Bullet journals zijn de perfecte oplossing! Hier vind je hoe bullet journals je kunnen helpen de focus te hervinden, je doelen te...