[elfsight_social_share_buttons id="1"]

Geld verdienen met TikTok, 3 interessante verdienmodellen!

door | 3-02-2022 | Exploring

Geld verdienen met TikTok, dat is misschien wel eens door je hoofd gevlogen. TikTok is het meest populaire social media kanaal van dit moment. Alhoewel veel mensen denken dat het nog steeds bestaat uit dansende tieners, is het echt een opmars aan het maken. Doelgroepen die te vinden zijn op TikTok worden met de dag groter en steeds meer ondernemers ruiken de kansen om dit voor hun bedrijf in te zetten. Daarom deel ik in deze blog verschillende verdienmodellen met je die ervoor kunnen zorgen dat ook jij geld gaat verdienen met TikTok!

01.

Hoe werkt TikTok?

Geld verdienen met YouTube

TikTok heeft de afgelopen jaren veel impact gemaakt op de wereld van social media. Het platform maak de connectie tussen audio (muziek) en short video's. Deze 'shorts' duren vaak een aantal seconden tot enkele minuten, maar de gemiddelde video op TikTok is echter maar een halve minuut lang. Dit heeft ervoor gezorgd dat mensen op social media een nog kortere aandachtsspanne hebben ontwikkeld dan eerst. Social media in het algemeen heeft er natuurlijk al voor gezorgd dat het aandachtsspanne van mensen is verkort, maar TikTok heeft daar nog een schepje bovenop gedaan.

Dat zorgt ervoor dat mensen die geld willen verdienen met TikTok zich aan die nieuwe spelregels moeten gaan houden. Mensen die jouw video bekijken willen namelijk binnen een paar seconden doorhebben of hetgeen wat jij ze laat zien hen waarde kan bieden of niet. Heb je ze binnen die paar seconden niet kunnen interesseren, dan ben je ze alweer kwijt. Waar het bij geld verdienen op Instagram al duidelijk werd dat content vooral visueel moet zijn, is het op TikTok ook nog belangrijk dat deze content snel overtuigt. Ook heb je hier enkel te maken met video en is fotografie niet langer voldoende.

02.

Geld verdienen met sponsor deals

Sponsoren is een eeuwenoud principe, maar wordt tegenwoordig ook actief toegepast op social media kanalen zoals TikTok. Bedrijven benaderen populaire influencers op platforms zoals TikTok en sluiten met hen een sponsordeal. Wanneer de influencer bijvoorbeeld de naam van de sponsor noemt of een gesponsorde kledingstuk aan heeft krijgt hij of zij in ruil daarvoor een vergoeding. Je kan een sponsordeal ook echt aanvliegen als samenwerking, bijvoorbeeld door in jouw content aan te geven dat je het format hebt ontwikkeld in samenwerking met die sponsor.

Geld verdienen met YouTube

Geld verdienen via sponsor deals lijkt erg op influencer marketing. Het grote verschil met influencer marketing is dat hier doorgaans niet van de daken wordt geschreeuwd dat er sprake is van een influencer deal. Influencers zijn inmiddels wel verplicht om aan te geven dat er sprake is van promotie, waar dat in het verleden niet eens genoemd hoefde te worden. Alsnog houden influencers zich vaak aan het wettelijke minimum wanneer het aankomt op het noemen van de samenwerking, omdat dit consumenten kan laten afknappen op je content. Wanneer je je laat sponsoren ben je eerder geneigd om dit open en enthousiast met je doelgroep te delen.

03.

Geld verdienen met affiliate marketing

Geld verdienen met YouTube

Affiliate marketing houdt in dat je een vergoeding ontvangt wanneer je mensen doorstuurt naar een product of dienst van een ander bedrijf. Dit kan natuurlijk ook op TikTok! Er zijn talloze affiliate partner programma's beschikbaar. Denk aan losse bedrijven zoals bol.com, maar ook externe partner programma's die affiliate marketing mogelijk maken voor allerlei andere bedrijven. Twee grote voorbeelden hiervan zijn Daisycon en AWIN. Binnen hun partner programma's kan jij affiliate linkjes aanmaken waar je vervolgens mensen naartoe kunt sturen in ruil voor een vergoeding.

Dat doe je door content te maken en ervoor te zorgen dat veel mensen dit zien. Dit kan je bijvoorbeeld doen door een product of dienst aan te prijzen en de voordelen hiervan te benoemen, maar je kan ook een TikTok maken die de aandacht trekt, maar waar niet direct uit blijkt dat het gaat om een affiliate deal. Je zal dan wel op een andere manier moeten zorgen dat jouw link opvalt bij de mensen die jouw video bekijken. Vaak werkt affiliate marketing het best als niet gelijk duidelijk wordt dat je dit puur doet om geld te verdienen. Probeer mensen ook waarde te verschaffen, bijvoorbeeld door een samenvatting of recensie op te nemen van een boek waar je vervolgens een affiliate link voor deelt.

04.

Geld verdienen met TikTok advertenties

Je kan er ook voor kiezen om het bereik van jouw affiliate marketing video te vergroten door het inzetten van TikTok advertenties. Dat is echter niet de enige manier om TikTok advertenties in te zetten. Je kan ze bijvoorbeeld ook inzetten voor jouw webshop. In korte video's van bijvoorbeeld een minuut kan je de voordelen van jouw product aanprijzen. Vaak werkt het dan goed om eerst een probleemsituatie te schetsen en vervolgens het probleemoplossend vermogen van jouw product te tonen. Mensen kunnen zich er dan in verplaatsen dat jouw product ook in hun situatie de oplossing gaat zijn. Dit werkt echter niet voor ieder product, dus doe goed onderzoek voordat je hier in investeert.

Een meer menselijke aanpak kan bijvoorbeeld goed werken wanneer je jouw diensten promoot op TikTok. Denk bijvoorbeeld aan een personal trainer die workouts met haar cliënten op TikTok laat zien. Dit schept een goed beeld van wat toekomstige klanten van haar dienstverlening kunnen verwachten. Bedenk dus goed voor welke doelgroep je TikTok advertenties gaat inzetten en op welke manier jouw doelgroep op TikTok wil worden aangesproken. Als deze elementen niet op één lijn liggen dan loop je het risico dat jouw advertentiebudget geen resultaat geeft, omdat je video de doelgroep niet aanspreekt. Ligt het wel op één lijn, dan kan het een krachtige manier zijn om geld te verdienen op TikTok.

Zie jij inmiddels de kansen van het geld verdienen met TikTok? Top! Die zijn er zeker. Lees vooral ook onze andere blog over hoe je een TikTok maken kan of lees meer over hoe je naast geld verdienen op TikTok ook geld kan verdienen op Pinterest of Instagram.

Wat is HUSTL?

Een online content platform voor jonge ondernemers.

Inspirerende content en verhalen die jou motiveren om jouw eigen toekomst te bepalen. We bieden waardevolle informatie over de start en groei van jouw business,  zodat je er zeker van bent dat je succes behaalt.

Verzorg je eigen succes! Loop je vast? Onze gratis online community helpt je verder met al je vragen.

Updates en meer!

HUSTL Leestip!

Meer lezen?

Gerelateerde artikelen

Slim sparen voor later als ZZP’er

Slim sparen voor later als ZZP’er

De vrijheid van het zelfstandig ondernemerschap komt met vele voordelen, maar ook met de verantwoordelijkheid om voor je pensioen te zorgen.