Hoe maak je een TikTok?

door | 5-08-2021 | Marketing

TikTok: een van de snelst groeiende platformen met maar liefst meer dan 1,7 miljoen gebruikers. Een perfecte (en gratis) manier om de jongere doelgroep te bereiken! Bijna 30 procent van de social media gebruikers tussen de 15 en 19 jaar is dagelijks te vinden op TikTok voor het delen en vinden van de korte filmpjes. Het kan natuurlijk voor jezelf leuk zijn om korte videos te delen, maar het wordt voor bedrijven ook steeds interessanter omdat steeds meer 20-plussers het platform gaan gebruiken. Maar hoe maak je een TikTok? Wij leggen stapsgewijs uit hoe je dit doet!

01.

Kies een trending song of leuk nummer

Bij TikTok draait het om de muziek. Er zijn dan ook meerdere manieren om het juiste liedje vinden voor jouw TikTok. Een van deze manieren is als je tijdens het scrollen een leuk liedje tegenkomt die je zelf ook graag wil gebruiken. In dat geval moet je het volgende doen:

  • Klik linksonder op de muziektrack
  • Klik op ‘use this sound’

Daarnaast kan je ook op het plusje drukken onder in je scherm. Klik dan vervolgens op “geluid toevoegen”. Deze knop kan je vinden bovenin je scherm. Hier krijg je een menu met verschillende categorieën muziektracks. Onder andere kan je hier kijken bij de categorie “TikTok Viral”. Hier zie je de top tracks die op het moment viraal gaan. Maar je kan natuurlijk voor elk nummer kiezen dat je wil.

Hoe maak je een TikTok?

Als je het juiste nummer voor jouw TikTok hebt gevonden, kan je het startpunt van de muziek zelf kiezen. Dit is op een redelijk simpele manier te doen: gebruik de muziek/schaar-tool om het beginpunt te aan te passen. Sleep de track iets naar links of rechts, totdat je het juiste beginpunt hebt gevonden.

02.

De juiste instellingen bepalen

Je kan meerdere dingen voor het opnemen instellen om de TikTok helemaal naar jouw wens te maken. Wil jij bijvoorbeeld (deels) in slow motion of versneld filmen? Dan klik je op het ‘snelheid’-knopje en maak je een keuze tussen de vijf opties. Dit zijn 0,3x, 0,5x, 2x, 3x of gewoon de standaard snelheid van 1x.

Hoe maak je een TikTok?

En net zoals met elk filmpje of foto die je kan maken met je reguliere telefoon camera, kan je ervoor kiezen om de camera te switchen naar de voor- of achterkant van je telefoon. Dit kan je doen door te klikken op ‘omdraaien’ rechts bovenin je scherm.

Daarnaast heb je ook genoeg leuke effecten op TikTok die je kan toevoegen aan je filmpje. Ook zie je vaak dat hier een bepaalde trend in is, dus hou ook goed je ‘For You’-page in de gaten voor alle effecten die je kan gebruiken. Een van de simpele manieren om je TikTok al snel wat leuker te maken!

03.

De show kan beginnen!

Als je de juiste instellingen hebt gevonden voor jouw TikTok is het tijd om te beginnen met de opname. Dit doe je simpelweg door te klikken op de rode knop onder in je scherm. Kijk wel even goed of je 15 seconden of 60 seconden aan hebt staan. Deze optie staat onder de rode knop. Het is toch zonde als je volledig bezig bent met je dance skills showen, om er daarna achter te komen dat de opname te vroeg was gestopt.

Ook kun je handsfree filmen, wel zo handig als je moet dansen! Niet dat in alle TikToks gedanst moet worden hoor. Maar om handsfree te filmen klik je op het ‘timer’-knopje en kan je kiezen voor 3 seconden of 10 seconden. Daarna begint het opnemen vanzelf.

04.

Finishing touch en delen maar!

Als je klaar bent met opnemen kan je nog wat laatste aanpassingen maken. Zo kun je het beginpunt van de muziek nog aanpassen mocht deze toch nog niet helemaal kloppen. Dit doe je gewoon op dezelfde manier als in het begin: klik op de schaar-tool en slepen maar. Ook kan kan je nog een filter toepassen. Dit doe je door op de drie rondjes te klikken. En als je er toch spijt van hebt dat je niet die trending effect hebt toegepast, kan dat nu ook nog door te klikken op effecten onderin je scherm.

Mocht je ook niet helemaal tevreden zijn over het einde of begin van je opname, kan je deze aanpassen door te klikken op ‘clips aanpassen’. Je kan er ook voor kiezen om een spraak effect over de video te gooien; dit voegt extra humor toe. Je kan zelfs een hele voice-over maken.

Als laatst kan je nog zelf tekst of stickers toevoegen aan je TikTok. Op deze manier kan je nog duidelijker maken waar het filmpje overgaat! Deze knoppen zijn te vinden onderin je scherm.

Hoe maak je een TikTok?

Wil je meer weten over andere features van TikTok? Bekijk dan deze video van Elise Darma. Zij legt uit hoe je onder andere comments, GIFs, stickers en gesproken tekst in jouw TikTok kan toevoegen, maar ook hoe je een video met twee personen kan maken en hoe je je TikTok kan inplannen. 

Wanneer je helemaal tevreden bent met je killer TikTok, klik je op 'volgende'. Dan kom je in het laatste scherm en kan je nog een beschrijving en hashtags toevoegen. Vergeet de hashtags niet! Hier kunnen gebruikers jou op vinden, mocht je niet op de ‘For You’-page komen van deze gebruikers. Kijk dan ook goed van te voren welke hashtags trending zijn. Ook kun je hier een omslag selecteren voor jouw TikTok.

En dit is hoe je een TikTok maakt! Het spreekt allemaal aardig vanzelf als je gaat beginnen; het is geen hogere wiskunde. Wel zijn wij erg benieuwd naar hoe jouw TikTok eruit komt te zien! Vergeet ons dan ook niet te taggen @officialhustl. Wil je meer weten over het krijgen van volgers op TikTok? Bekijk dan ook Hoe krijg je meer volgers op TikTok?. Veel plezier met het maken van jouw TikTok en zorg ervoor dat je viraal gaat!

Wat is HUSTL?

Een online content platform voor jonge ondernemers.

Inspirerende content en verhalen die jou motiveren om jouw eigen toekomst te bepalen. We bieden waardevolle informatie over de start en groei van jouw business,  zodat je er zeker van bent dat je succes behaalt.

Verzorg je eigen succes! Loop je vast? Onze gratis online community helpt je verder met al je vragen.

→ Maak kennis met HUSTL

Updates en meer!

HUSTL Leestip!

Meer lezen?

Gerelateerde artikelen

De kracht van copywriting

De kracht van copywriting

Benut jij al de kracht van copywriting? En hoe word je nou zelf een goede copywriter? Hier vind je de antwoorden op deze vragen!

Hoe begin je met SEA?

Hoe begin je met SEA?

Wil je met jouw website bovenaan de zoekmachines staan en meer verkeer halen naar jouw website? Dan is SEA wellicht een oplossing voor je website. Maar wat houdt SEA precies in? En hoe begin je ermee? Wij leggen het uit.SEA Wat is SEA?Een snelle manier om bovenaan de...

Etsy shop openen, hoe doe je dit?

Etsy shop openen, hoe doe je dit?

Wil je een Etsy shop openen? Het is makkelijker dan je denkt! Hier vind je alles wat je moet weten over het openen van je eigen Etsy shop.