Geld verdienen met Instagram, 3 populaire strategieën!

door | 25-01-2022 | Exploring

Geld verdienen met Instagram, dat is iets waar veel mensen van dromen. Vooral de jongere generatie die veel te maken krijgt met social media, en in het bijzonder Instagram, ruiken de kansen van online geld verdienen. Het wordt steeds populairder om inkomsten te genereren via dit platform. Vandaar dat we in deze blog behandelen hoe ook jij geld kan verdienen met Instagram. Ik zet de drie meest populaire strategieën voor je op een rij!

01.

Hoe werkt Instagram?

Instagram is oorspronkelijk begonnen als fotografie platform waar fotografen hun foto's op konden plaatsen. Al snel werd het platform een stuk toegankelijker, waardoor ook het grote publiek zich tot Instagram richtte. Ondanks het uitbreiden naar video en de andere nieuwe concepten zoals de stories, highlights en Reels, draait het op Instagram nog altijd maar om één ding: beeld.

Voordat je weet hoe je geld kan verdienen op Instagram is het belangrijk dat je dit principe goed snapt: bezoekers van Instagram komen voor beeld! Jij zal ze dus met beeld moeten overhalen om iets aan te schaffen. Op zich een kansrijk principe, omdat mensen sneller overtuigd raken van een flitsende video, dan met tekst op bijvoorbeeld Twitter. Beeld zegt namelijk meer dan duizend woorden!

geld verdienen met Instagram
02.

Geld verdienen met influencer marketing

geld verdienen met Instagram

Welk platform of welke strategie jij ook hanteert; één ding is zeker. Als je geld wil verdienen met social media heb je een groot bereik nodig. Bijvoorbeeld wanneer je op Instagram aan de slag wilt gaan als influencer. Mensen zullen je dan betalen om iets over hun product of dienst te vertellen, maar dat gaan zij alleen doen op het moment dat jij een boodschap aan genoeg mensen kan overbrengen. Een paar honderd mensen is dan waarschijnlijk niet genoeg, tenzij je een heel fanatieke nichemarkt bedient. Anders geldt de regel dat je pas vanaf 10.000 volgers begint mee te tellen.

Als je dat volgersaantal hebt bereikt openen er wel allerlei deuren voor jouw influencer business. Het is belangrijk dat je goed in kaart hebt gebracht wie je volgers zijn, want zo kan je ervoor zorgen dat de juiste mensen jou gaan benaderen voor een influencer deal. Zij zullen deze statistieken hoogstwaarschijnlijk ook bij jou gaan opvragen, zodat ze zeker weten dat er een match ontstaat tussen aanbod en doelgroep. Deze inzichten zorgen er ook voor dat jij je op de juiste plekken kan aanbieden aan bedrijven die openstaan voor influencer marketing. Match gevonden? Dan zal je hier rijkelijk voor worden beloond!

03.

Geld verdienen met Instagram advertenties

'Geld verdienen met advertenties', dat klinkt misschien gek. Advertenties kosten namelijk geld, ook op Instagram. Maar ken je het gezegde: "Je moet geld uitgeven om geld te kunnen verdienen". Klanten zullen zich namelijk niet automatisch bij je melden. Je moet hun aandacht trekken! Hoe doe je dat? Door bij de juiste doelgroep op de juiste plaatsen op het juiste moment zichtbaar te zijn. Instagram advertenties stellen jou in staat om dit doel te bereiken, doordat ze je laten betalen om alle bovenstaande factoren vooraf in te stellen.

Als je eenmaal hebt bepaald welk aanbod je aan welke doelgroep gaat voorleggen, is het natuurlijk de bedoeling dat zij overgaan tot aankoop. Hier is dus wel een sterke boodschap via foto of video voor nodig. Een overtuigende video-advertentie kan er namelijk zomaar voor zorgen dat een relatief groot percentage van de geselecteerde doelgroep aankopen bij jou zal doen. Het resultaat is bijvoorbeeld een roodgloeiende inbox vol met orders van jouw nieuwe klanten. Dit is een manier van geld verdienen met Instagram!

04.

Geld verdienen via Instagram shops

Je kan hier op doorbouwen door gebruik te maken van de functies binnen de Instagram shop. Die is namelijk bedoeld als een visuele marktplaats, waarop je jouw producten kan aanbieden. De Instagram shop maakt het mogelijk om verschillende productfoto's weer te geven en gebruikers vervolgens op een gebruiksvriendelijke manier door te sturen naar jouw website. Hier kunnen ze hun aankoop voltooien. Instagram shopping is tegenwoordig erg populair, dus kan je veel opleveren. Ook hier is het belangrijk dat je wel genoeg bereik hebt.

geld verdienen met Instagram

Gelukkig kan je ook hier advertenties voor inzetten. Jij betaalt dan, zodat jouw producten worden gepromoot bij de juiste doelgroep. Waarschijnlijk is het je wel eens opgevallen: visuele post waarboven het woordje "promotie" staat. Als je vervolgens klikt op de post zie je een aantal pop-ups die je doorsturen naar een Instagram shopping pagina, waar je het product dat het model aan heeft gedetailleerder kan bekijken. Heb jij bijvoorbeeld een kledingmerk opgestart? Dan is Instagram shopping een krachtige tool om in te zetten binnen jouw marketingstrategie.

Hopelijk hebben deze drie strategieën om geld te verdienen op Instagram je geïnspireerd voor je eigen bedrijf! Lees ook vooral eens onze andere blog over de beste tijd om te posten op Instagram om je strategie helemaal te optimaliseren. Of bekijk wat de mogelijkheden zijn om geld te verdienen op TikTok en Pinterest.

Wat is HUSTL?

Een online content platform voor jonge ondernemers.

Inspirerende content en verhalen die jou motiveren om jouw eigen toekomst te bepalen. We bieden waardevolle informatie over de start en groei van jouw business,  zodat je er zeker van bent dat je succes behaalt.

Verzorg je eigen succes! Loop je vast? Onze gratis online community helpt je verder met al je vragen.

Updates en meer!

Meer lezen?

Gerelateerde artikelen

Slim sparen voor later als ZZP’er

Slim sparen voor later als ZZP’er

De vrijheid van het zelfstandig ondernemerschap komt met vele voordelen, maar ook met de verantwoordelijkheid om voor je pensioen te zorgen.