[elfsight_social_share_buttons id="1"]

Geld verdienen met Pinterest, 3 verschillende invalshoeken

door | 8-02-2022 | Exploring

Geld verdienen met Pinterest? Is dat een ding? En zo ja, kan jij dat dan ook? Pinterest maakt al jaren onderdeel uit van ons leven. Toch heeft het de afgelopen tijd nog veel meer terrein gewonnen binnen de wereld van social media. Hierdoor ontstaan er ook kansen om geld te verdienen met Pinterest. (Online) ondernemers beginnen dit nu ook door te krijgen en storten zich steeds vaker op het platform. Welke kansen het nou biedt om geld te verdienen met Pinterest bespreek ik in deze blog.

01.

Hoe werkt Pinterest?

geld verdienen met Pinterest

Pinterest is volledig ingericht op het delen van beeld, net zoals we hebben besproken bij de blog over geld verdienen met Instagram en TikTok. Eigenlijk is het een grote zoekmachine voor beeld. Waar Google de zoekresultaten tekstueel weergeeft bestaan de zoekresultaten van Pinterest volledig uit foto's en tegenwoordig ook video's. De zoekmachine zorgt ervoor dat jij de beelden te zien krijgt die bij je zoekopdracht passen. Hierdoor wordt Pinterest vaak gebruikt als inspiratiebord, bijvoorbeeld bij het samenstellen van een nieuwe keuken of badkamer.

Zoekresultaten bestaan standaard uit een foto, omschrijving en knop. Je kan op Pinterest zelf geen aankopen doen, maar je kan het wel inzetten als marketingkanaal. Wanneer je ervoor zorgt dat jouw Pinterest pins veel bereik krijgen, kan je daar een percentage van doorleiden naar bijvoorbeeld een landingspagina op je website. Naast losse foto's kan je ook carrousels publiceren en sinds kort dus ook video's. Deze vallen extra op tussen de andere stilstaande foto's.

02.

Geld verdienen via organisch bereik

Geld verdienen op Pinterest kan al zonder hier zelf geld aan uit te geven, namelijk door organisch bereik te realiseren. Je gaat dan pins op het platform publiceren die bij een bepaalde zoekterm horen. Hoe gerichter de zoekterm is en hoe minder concurrentie erop dat zoekwoord te vinden is, hoe groter de kans is dat jouw pin omhoog komt wanneer mensen zoeken op die zoekterm. Zoals je al gelezen hebt het wel erg belangrijk dat je goed onderzoek doet naar kansrijke zoektermen.

Je merkt dat sommige gebieden al erg populair zijn op Pinterest, bijvoorbeeld interieur styling. Hier kom je inmiddels niet meer zomaar tussen wanneer je pins maakt die over dit onderwerp gaan. Toch zijn er nog een hoop andere onderwerpen waarover relatief weinig pins worden aangemaakt op Pinterest. Op dit soort vlakken heb je meer kans om met jouw pins weergegeven te worden. Het is dan alleen de vraag of er genoeg op gezocht wordt door jouw doelgroep. Probeer hierin een kansrijke, creatieve combinatie te vinden.

03.

Geld verdienen via Pinterest advertenties

Als je merkt dat binnen jouw branche te weinig organisch bereik te realiseren valt kan je ervoor kiezen om Pinterest advertenties in te schakelen. Je betaalt dan om hoger weergegeven te worden op bepaalde zoektermen. Hierdoor kom je waarschijnlijk hoger te staan dan andere concurrenten die wel op een organische manier nieuwe leads proberen te genereren. Ook hier moet je goed onderzoek doen naar welke advertentie posities gunstig kunnen zijn voor jouw aanbod. Zoek naar populaire zoektermen waar veel op gezocht wordt, maar waar nog maar weinig concurrenten actief op zijn.

Pinterest Nederland heeft een aantal begeleiders beschikbaar gesteld die jou gaan helpen bij het samenstellen van jouw advertentiestrategie. Zij werken bij Pinterest en hebben de juiste kennis in huis om jouw marketingcampagne in goede banen te leiden. Wees alsnog wel kritisch of jouw product of dienst goed binnen de doelgroep van het Pinterest platform valt. Als deze match mist kan het alsnog zo zijn dat je advertentiebudget geen succes gaat bezorgen. Dat zou zonde zijn!

geld verdienen met Pinterest
04.

Geld verdienen als Pinterest expert

geld verdienen met Pinterest

Net zoals Pinterest zelf doet zou je er ook voor kunnen kiezen om je helemaal in te lezen in de mogelijkheden binnen het Pinterest platform. Dan ga je geld verdienen op Pinterest vanuit een andere invalshoek, namelijk als Pinterest coach. Je zou jouw kennis en vaardigheden dan kunnen delen met andere ondernemers die graag willen starten met het adverteren op Pinterest. Je werkt dan simpelweg via het freelance of agency businessmodel. Jij verdient dan geld met Pinterest zonder producten, maar door je expertise te verkopen.

Je kan ervoor kiezen om dit als zelfstandig ondernemer op te starten, maar als jij niet de behoefte voelt om een eigen onderneming op te richten kan je ook gaan werken bij Pinterest. Je zal op één of andere manier aan de benodigde kennis moeten komen. Er is op internet gelukkig een hele hoop informatie te vinden. Ook wanneer je zelf al het één en ander op Pinterest hebt gepresteerd kan je deze ervaring inzetten om anderen hier ook mee te helpen. Als deze ervaring mist kan het waardevol zijn om eerst samen met Pinterest te gaan werken voordat je je skills aan anderen gaat verkopen.

In deze blog heb ik verschillende invalshoeken met je besproken die ervoor zorgen dat jij geld gaat verdienen met Pinterest. Pinterest is een uniek en interessant kanaal en is zeker de moeite waard om goed te onderzoeken. Als je erachter komt dat Pinterest niet voor jou is weggelegd, dan kan je ook meer lezen over hoe je geld kan verdienen met Instagram en TikTok.

Wat is HUSTL?

Een online content platform voor jonge ondernemers.

Inspirerende content en verhalen die jou motiveren om jouw eigen toekomst te bepalen. We bieden waardevolle informatie over de start en groei van jouw business,  zodat je er zeker van bent dat je succes behaalt.

Verzorg je eigen succes! Loop je vast? Onze gratis online community helpt je verder met al je vragen.

Updates en meer!

HUSTL Leestip!

Meer lezen?

Gerelateerde artikelen

Slim sparen voor later als ZZP’er

Slim sparen voor later als ZZP’er

De vrijheid van het zelfstandig ondernemerschap komt met vele voordelen, maar ook met de verantwoordelijkheid om voor je pensioen te zorgen.