[elfsight_social_share_buttons id="1"]

Geld verdienen met YouTube, hoe doe je dit?

door | 11-05-2021 | Marketing

Het is nu al een langere tijd bekend dat je geld kan verdienen met YouTube. Met succes kunnen mensen hiervan hun vaste inkomen maken. Kijk maar naar Monica Geuze, de vlogger van Nederland. Zij heeft meer dan 100k views per video, maar views alleen zijn niet voldoende. Monica heeft haar YouTube kanaal op verschillende slimme manieren ingezet. Jij kan dit ook doen. Wil je ook geld verdienen met je eigen YouTube-kanaal? Wij vertellen jou de manier!

01.

Geld verdienen met je eigen YouTube kanaal

Een eigen YouTube-kanaal beginnen is hard werk en daar wil je natuurlijk voor beloond worden. Geld verdienen met YouTube is mogelijk, maar er zitten regels aan verbonden om met jouw kanaal geld te verdienen. Je moet namelijk binnen 12 maanden minimaal 4.000 uur bekeken zijn en op z’n minst 1000 abonnees hebben. Zorg ervoor dat je deze aantallen haalt. Ben je radeloos? Lees dan Lees dit boek als je beroemd wilt worden op YouTube van Will Eagle voor hulp!

Geld verdienen met YouTube

Views

Wanneer je deze aantallen hebt gehaald begint jouw reis naar het geld verdienen met YouTube. Het meest voor de hand liggende inkomen zijn de views. In Nederland krijgen YouTubers ongeveer tussen de €0,50 en €4 per 1.000 views. Hier gaat je bankrekening natuurlijk niet echt van zweten.

Advertentie-inkomsten

Je kan ervoor kiezen om advertenties op jouw video toe te laten. Wanneer kijkers klikken op deze advertentie krijg jij geld. Dit kan alleen wanneer je jouw account koppelt aan een AdSense-account. Let op! Je moet minimaal 18 jaar zijn en je krijgt het geld pas overgemaakt als er €70 aan inkomsten is.

Gesponsorde content

Je wordt nu al wat bekender op YouTube waardoor sponsoren jou nu gaan benaderen. Zij vragen om hun producten of diensten te promoten in jouw video tegen een vergoeding en/of gratis producten. Het is belangrijk dat je niet alles aanneemt; het moet wel bij jou aansluiten. En let op! Er zitten een aantal regels aan verbonden, dus check de KVK voor verdere informatie.

Affiliate marketing

Wil je niet wachten om benaderd te worden? Jij kan het heft in eigen handen nemen door zelf producten uit te zoeken. Met affiliate marketing beveel je zelf producten aan van een verkopende partij, zoals bijvoorbeeld Bol.com. Jij krijgt van hen een URL-link van het product. Deze link plaats je in de beschrijving van je video, zodat de kijkers verwezen worden naar de verkoper. Koopt een kijker via deze link? Dan krijg jij een deel van het aankoopbedrag.

Merchandise

Je bent al een heel eind verder in je carrière dus is het tijd voor de volgende waardevolle stap. Je hebt nu door middel van personal branding een merk opgebouwd waar jouw kijkers mee gezien willen worden. Nu kan je ervoor kiezen om merchandise te verkopen aan jouw kijkers.

Filmpjes hergebruiken

Je kunt jouw video’s op meerdere social media kanalen posten om zo geld te verdienen of om meer naamsbekendheid te creëren. Je kunt ook refereren in je huidige video’s naar oude video’s, zodat er bij jouw oude content opnieuw weer een stijgende lijn in de views zit..

Royalties

Jouw merk staat als een huis. Mensen willen hier natuurlijk van profiteren en verwerken jouw merk in hun eigen content. Hier kan jij een vergoeding voor vragen. Je bepaalt het helemaal zelf, maar dit is niet geheel onbelangrijke manier om geld te verdienen op YouTube.

02.

YouTube gebruiken voor je bedrijf

YouTube hoeft niet alleen een inkomstenbron te zijn voor individuen; bedrijven kunnen er ook profijt van hebben. Je kan je bedrijf op verschillende manieren inzetten om geld te verdienen met YouTube.

Advertenties

Tegenwoordig zijn de advertenties niet meer weg te denken wanneer je een video kijkt op YouTube. Een bedrijf krijgt een paar seconden tot een minuut de tijd om een product te pitchen in een video. De kijker kan ervoor kiezen om op de advertentie te klikken of hun video verder te kijken. Waar de kijker ook voor kiest, ze hebben jouw merk gezien. Wanneer zij jouw merk steeds vaker voorbij zien komen op YouTube zullen zij sneller geneigd zijn om jouw product of dienst in te kopen.  

In de Social media advertising blog wordt hier dieper op ingegaan.

Sponsor

Dit punt is al eerder besproken in de blog alleen dan van het standpunt van de YouTuber die gesponsord wordt. Het heeft ook veel voordelen voor bedrijven. Als bedrijf kan je YouTubers benaderen die passen bij jouw product of dienst met een hoog aantal abonnees en vragen voor een samenwerking. Zij maken dan reclame voor jouw product of dienst. Op deze manier bereik je een groot aantal van jouw doelgroep.

Content marketing

Je kan ervoor kiezen om een YouTube-kanaal of een ander videoplatform aan te maken voor je bedrijf. Hier kun je content op plaatsen voor personal branding en de populaire how-to’s over je producten. Door middel van bewegend beeld creëer je meer duidelijkheid voor jouw doelgroep, waardoor er meer vertrouwen is.  

In de blog Content marketing wordt hier dieper op ingegaan.

Neem deze punten mee in het marketingplan van jouw bedrijf! Zo kan je door middel van YouTube geld verdienen. Vaak zal dat indirect zijn, maar de resultaten zijn groot. Let maar op!

Wat is HUSTL?

Een online content platform voor jonge ondernemers.

Inspirerende content en verhalen die jou motiveren om jouw eigen toekomst te bepalen. We bieden waardevolle informatie over de start en groei van jouw business,  zodat je er zeker van bent dat je succes behaalt.

Verzorg je eigen succes! Loop je vast? Onze gratis online community helpt je verder met al je vragen.

Updates en meer!

HUSTL Leestip!

Meer lezen?

Gerelateerde artikelen

Dit is waarom jouw bedrijf aan social media marketing moet doen

Dit is waarom jouw bedrijf aan social media marketing moet doen

De digitale wereld is in constante beweging, en als je een bedrijf runt, kan het moeilijk zijn om alle trends bij te houden. Een van die trends is social media marketing, een vorm van online marketing die sociale netwerken als platforms gebruikt. Maar is het echt...

4 tips om je bedrijf explosief te laten groeien

4 tips om je bedrijf explosief te laten groeien

In het huidige competitieve bedrijfslandschap is het essentieel om strategieën te ontwikkelen die je bedrijf een voorsprong geven. Of je nu een startup bent of een gevestigde onderneming; groei is een cruciale indicator van succes. In dit artikel delen we vier...