[elfsight_social_share_buttons id="1"]

Hoe krijg je meer volgers op TikTok?

door | 20-07-2021 | Marketing

Hoe krijg je meer volgers op TikTok? Het aantal actieve gebruikers op TikTok blijft de verwachtingen overstijgen. Op dit moment willen we allemaal maar één ding en dat is TikTok famous worden. Voor TikTok moet je soms wel een beetje out-of-the-box denken. Hieronder staan de belangrijkste punten over hoe je meer volgers krijgt op TikTok en hoe je viraal gaat!

01.

Gebruik trending geluiden van TikTok

 Hoe krijg je meer volgers op TikTok?

De kans is heel groot dat je een liedje op de achtergrond van je TikTok-filmpje gebruikt als je een TikTok-filmpje maakt. De kans dat je filmpje viraal gaat is dan veel groter, vooral als je een liedje kiest die je heel vaak voorbij ziet komen op de For You-feed. Als je een liedje heel vaak tegenkomt op TikTok betekent dat vaak dat dat liedje een trend is op dat moment en dat dat liedje bij heel veel mensen op de For You-feed voorbij komt. Dit betekent dat veel meer mensen jouw filmpje voorbij zullen zien komen omdat jij dat populaire liedje gebruikt.

02.

Gebruik hashtags

Hoe krijg ik meer volgers op TikTok? Een heel belangrijk onderdeel is het gebruik van hashtags in je caption.. Natuurlijk is het altijd handig om hashtags te gebruiken die bij het onderwerp van jouw video passen, maar het belangrijkste is om de hashtags #foryou, #foryoupage en de afkortingen ervan, namelijk #fy en #fyp, te gebruiken. Deze TikToks hebben een grotere kans om bij anderen op de For You-feed voorbij te komen. Hierdoor krijg je vaak een groter bereik aan views. De For You-feed is te vergelijken met de ‘home page’ van TikTok.  Wij raden aan om 3 tot 6 hashtags te gebruiken. Meer hashtags zullen een groot gedeelte van je tekstgebied in beslag nemen. Op TikTok heb je namelijk niet veel plek om tekst te typen.

03.

Wees grappig

Humor is heel belangrijk op TikTok. Wanneer mensen je grappig vinden, is er meer kans dat ze je gaan volgen en zal je meer views krijgen. Als je meer volgers krijgt zullen ook meer mensen je filmpjes delen met anderen. Op die manier kom je meer bij andere mensen op de For You-feed terecht. Ook worden veel succesvolle TikTok video’s nagedaan door anderen. Vaak zeggen mensen in de tekst onder hun video wie de originele bedenker is van de grap en zo zorg je dat de originele bedenker van de video ook meer views krijgt. Dit betekent hetzelfde voor jou als jij een leuke grap bedenkt die viraal gaat.

04.

Stel een vraag

Door vragen te stellen in je filmpje of in de caption wordt de kans veel groter dat mensen gaan reageren onder je video. Het wordt persoonlijker en er is sprake van meer interactie. Om nog meer interactie te krijgen helpt het ook om op de reacties van anderen onder jouw filmpje te reageren. Deze interactie zorgt ervoor dat mensen sneller geneigd zijn om je account te volgen of over jouw account te praten.

 Hoe krijg je meer volgers op TikTok?
05.

Doe mee met challenges en hypes

Hoe krijg je nog meer volgers op TikTok? Als je door de For You-feed scrollt, merk je al snel welke challenges en dansjes een hype vormen. Wees hier snel bij! Als je snel meer volgers wilt krijgen in een korte tijd, dien je in te spelen op de challenges en hypes van het moment. Wacht niet te lang hiermee, want binnen een week kan een challenge al niet meer een hype zijn.

06.

Koppel je andere social media-accounts aan je TikTok-account

Door je socialmedia-accounts te linken aan TikTok zal je niet meteen meer volgers krijgen. Maar door deze accounts te koppelen kan je mensen wel leiden naar een ander kanaal van jou waar zij meer van jouw content kunnen zien. Dit kan je bijvoorbeeld met Instagram doen, maar ook met YouTube. Dit is heel makkelijk in te stellen bij de instellingen van je TikTok-account.

07.

Gebruik ondertiteling

 Hoe krijg je meer volgers op TikTok?

Niet iedereen die je filmpje tegenkomt heeft zijn geluid aanstaan en daardoor zullen mensen soms minder snel je filmpje begrijpen. Ook kan het liedje in de achtergrond van je video afwijken van wat je aan het doen bent, daar is ondertiteling ook handig voor. Het is zeker niet bij iedere video nodig, maar alle kleine beetjes helpen wel.

08.

Lifehacks

Lifehacks zijn een enorme hit op TikTok. Het zijn filmpjes waarin verschillende tips worden gegeven om het dagelijkse leven makkelijker te maken. Als je een video maakt met lifehacks is het erg belangrijk dat je de hashtag #lifehacks gebruikt. Deze hashtag wordt tot de dag van vandaag nog heel vaak opgezocht en gebruikt.

Hoe krijg je meer volgers op TikTok?  Je hebt nu antwoord gekregen op deze vraag. Je kan hier nu mee aan de slag en voor je het weet kijkt iedereen jouw videos en ben je echt TikTok faous!

Zit jij ook altijd uren achter elkaar TikTok-filmpjes te kijken? Bekijk dan ook ons TikTok-account!

Wat is HUSTL?

Een online content platform voor jonge ondernemers.

Inspirerende content en verhalen die jou motiveren om jouw eigen toekomst te bepalen. We bieden waardevolle informatie over de start en groei van jouw business,  zodat je er zeker van bent dat je succes behaalt.

Verzorg je eigen succes! Loop je vast? Onze gratis online community helpt je verder met al je vragen.

Updates en meer!

HUSTL Leestip!

Meer lezen?

Gerelateerde artikelen

Dit is waarom jouw bedrijf aan social media marketing moet doen

Dit is waarom jouw bedrijf aan social media marketing moet doen

De digitale wereld is in constante beweging, en als je een bedrijf runt, kan het moeilijk zijn om alle trends bij te houden. Een van die trends is social media marketing, een vorm van online marketing die sociale netwerken als platforms gebruikt. Maar is het echt...

4 tips om je bedrijf explosief te laten groeien

4 tips om je bedrijf explosief te laten groeien

In het huidige competitieve bedrijfslandschap is het essentieel om strategieën te ontwikkelen die je bedrijf een voorsprong geven. Of je nu een startup bent of een gevestigde onderneming; groei is een cruciale indicator van succes. In dit artikel delen we vier...