Hoeveel verdient een YouTuber?

door | 11-05-2021 | Exploring

Enzo Knol, Monica Geuze, PewdiePie en Nikkie Tutorials. We hebben allemaal wel gehoord van de grote Youtubers die bakken met geld binnenhalen via hun platform. Het lijkt misschien alsof YouTube hun grootste bron van inkomen is, maar vaak is dit niet zo. Waar haalt een Youtuber zijn/haar inkomen vandaan en hoeveel verdient een Youtuber?

01.

Hoe verdien je geld met YouTube?

Hoeveel verdient een YouTuber?

Als je een video upload op YouTube wordt er gekeken naar een aantal factoren. Hoeveel abonnees heeft je kanaal? Hoeveel views heb je elke maand? Wat is je niche? En in welke taal maak je videos? Afhankelijk van deze aspecten wordt bepaald hoeveel een YouTuber  per 1.000 views krijgt van de advertentie opbrengsten. Dit bedrag per 1.000 views ligt tussen de €0,30 en €4,00. Bij grotere en bekendere Youtubers kan dit bedrag nog hoger liggen.

02.

Hoeveel verdient een YouTuber met andere inkomsten?

Youtuber verdienen niet alleen geld aan hun videos. Ze hebben vaak een business lopen die aansluit bij hun videoplatform. Dit kan een losstaande business zijn, maar ze verkopen vaak ook nog merchandise, zoals T-shirts en hoodies, of krijgen donaties via platformen als Patreon. Ook zetten veel Youtubers affiliate marketing in en worden ze gesponsord door andere bedrijven en merken.

03.

Hoeveel verdient een bekende Youtuber?

Monica Geuze

Een bekende Nederlandse vlogger is Monica Geuze. Ze is begonnen als DJ voor Ronnie Flex, maar na 3 jaar is ze voor zichzelf begonnen. Ze is toen ook gestart met het vloggen van haar leven en inmiddels is ze ruim 500.000 abonnees verder! Naast haar YouTube kanaal heeft ze ook meerdere programma gepresenteerd, een boek uitgebracht, een podcast gestart en heeft ze een sieradenmerk met Danique Brossers, MEAUXMEAUX

Er wordt geschat dat Monica ongeveer €300 per video verdient.

Hoeveel verdient een YouTuber?

NikkieTutorials

Nikkie de Jager, van NikkieTutorials, is een Nederlandse Youtuber die wereldwijd bekend is met haar Engelstalige make-up tutorials. In 2015 is ze heel populair geworden nadat ze de #PowerOfMakeup-campagne startte. De abonnees liepen binnen en dit leidde er zelfs toe dat ze bekende sterren mocht opmaken, onder andere Kim Kardashian en Katy Perry. Inmiddels heeft Nikkie de Jager een netto waarde van $6 miljoen.

Anna Nooshin

Voordat ze begon met vloggen was Anna Nooshin al een bekend gezicht. Ze is namelijk een tijdje de mode- en lifestyledeskundige geweest bij RTL Boulevard. In 2015 is ze begonnen met haar YouTube kanaal en inmiddels heeft ze 269.000 abonnees. Met een geschat vermogen van €200.000 haalt ze haar meeste inkomen uit haar merk Noosh.

PewdiePie

Wie kent hem niet? PewdiePie is een Zweedse Youtuber en heeft momenteel met 109 miljoen abonnees de meeste abonnees ter wereld. Buiten het wereldrecord is hij meerdere keren genomineerd voor prijzen, die hij ook een paar keer zelfs heeft gewonnen, zoals de Teen Choice Awards. Naast zijn YouTube kanaal verkoopt hij ook merchandise. In 2019 verdiende hij ruim $3.000 per minuut van een video.

Hoeveel verdient een YouTuber?
04.

Je eigen YouTube kanaal

Ben je helemaal geïnspireerd om ook een YouTube kanaal te starten? Bekijk dan hoe jij zelf geld kan verdienen met YouTube! Kies je ervoor om een los kanaal te starten, of wordt het een aanvulling op je business? Check ook het boek Lees dit als je beroemd wilt worden op YouTube. Hierin geeft William Eagle je tips over hoe je van een klein kanaal met een handjevol volgers kan uitgroeien tot een influencer met een gigantische fanbase.

Denk je niet dat YouTube iets voor jou is? Bekijk dan ook welke andere vormen van content marketing er zijn. Dit kan namelijk veel toegevoegde waarde bieden voor jouw business!

Wat is HUSTL?

Een online content platform voor jonge ondernemers.

Inspirerende content en verhalen die jou motiveren om jouw eigen toekomst te bepalen. We bieden waardevolle informatie over de start en groei van jouw business,  zodat je er zeker van bent dat je succes behaalt.

Verzorg je eigen succes! Loop je vast? Onze gratis online community helpt je verder met al je vragen.

→ Maak kennis met HUSTL

Updates en meer!

HUSTL Leestip!

Meer lezen?

Gerelateerde artikelen

Contentmarketing en SEO trends om in de gaten te houden

Contentmarketing en SEO trends om in de gaten te houden

Contentmarketing heeft zich de afgelopen jaren bewezen als een effectieve strategie om bezoekers aan te trekken, klanten te genereren, conversies te verbeteren en omzet te verhogen. Het mooie van contentmarketing is dat het in vele vormen beschikbaar is. Van podcasts...