Hoe krijg je meer volgers op Instagram?

door | 22-07-2021 | Marketing

Als bedrijf zijnde, of influencer natuurlijk, is een van de belangrijkste doelen om naamsbekendheid op te bouwen. Instagram is in deze tijd een goed middel dat je daarvoor kunt gebruiken. Hoe meer volgers je hebt op Instagram, hoe meer naamsbekendheid jij creëert. Ondanks dat de content die je naar buiten brengt en het ingewikkelde algoritme voor een groot deel jouw zichtbaarheid bepalen, zijn er growth hacks die jij kan gebruiken! Hoe krijg je meer volgers op Instagram? Je vindt het hier!

01.

Begin bij de basis

Hoe krijg je meer volgers op Instagram?Ten eerste is het belangrijk om te weten wie jouw doelgroep is. Als jij de behoeftes weet van je doelgroep, kun jij hier op inspelen door middel van je content en profiel op aan te passen. Daarom is het belangrijk om altijd je ideale doelgroep te bepalen voordat  je aan de slag gaat met je socials.

Zorg er ook voor dat je indruk maakt met je headline, biografie en profielfoto. Instagram is nou eenmaal een platform waarbij het draait om leuke content en profielen waar de gebruikers naar willen kijken. Het is dan ook een feit dat jouw bio het eerste is dat (potentiële) volgers zien als ze jouw profiel bezoeken. Dit is een van de weinige plekken op het platform waar je de interesse kan wekken van een nieuw publiek die jouw merk nog niet kennen.

Gebruik je bio dan ook om je unique value uit te lichten. Oftewel, de waarde die je biedt voor je doelgroep en wat je onderscheidt van de concurrentie. Laat, in het kort, zien wat je doet! Kies daarbij dan ook een krachtige en herkenbare profielfoto. Mensen moeten gelijk kunnen zien wie je bent, zoals je logo.

Hoe krijg je meer volgers op Instagram?

Laat daarbij dan ook aan je volgers zien wie je bent. Voor ondernemers/influencers kan dat zijn door het delen van je persoonlijke prestaties die helpen het publiek te begrijpen waarom ze zouden moeten luisteren naar jou in plaats van iemand anders. Mensen volgen graag andere ondernemers die hen inspireren en motiveren, maar dan moet het wel geloofwaardig genoeg zijn.

Voor grotere merken is dit de kans om hun missie, waarden en unieke waardepropositie te laten zien. Maar in beide gevallen is het een van de beste manieren om het algoritme te verslaan, om je vaardigheden en ervaring te laten zien. Je uiteindelijke doel, als het goed is, is om je doelgroep een reden te geven om je account te volgen en uiteindelijk van je merk te laten houden.

Net zoals het Instagram algoritme komt de customer experience komt altijd op de eerste plaats. Vraag jezelf af waarom je merk relevant is, wat je aanbiedt en hoe uniek het is. Dat is de eerste stap naar hoe je meer volgers kan krijgen op Instagram!

02.

Engagement is key

De regel van Instagram: start een gesprek met je volgers. Instagram is geen eenrichtingsverkeer; je moet blijven reageren op je volgers! Laat zien dat je het belangrijk vindt wat je volgers, en waarschijnlijk ook je klanten, vinden en hoe zij over bepaalde dingen denken. Zo zorg je dat ze zich belangrijk gaan voelen en kan je ze betrekken bij je bedrijf.

Zorg ervoor dat je je aankondigingen, van bijvoorbeeld nieuwe producten en/of services, afwisselt met gewoon leuke gesprekken met je volgers. Zorg ervoor dat je volgers iets terugkrijgen voor het volgen en reageren/liken van je posts.

Hoe krijg je meer volgers op Instagram?

Denk er dan ook aan dat alles wat je creëert je volgers iets moet laten voelen. Dit verschilt natuurlijk enorm van groep tot groep, daarom is het ook zo belangrijk dat je goed onderzoek doet naar jouw eigen doelgroep. Maar er zijn wel enkele algemene emoties waar heel het internet van houdt. Een daarvan is humor! Wie houdt er nou niet van om te lachen? Als jij je volgers kunt laten lachen, delen je volgers het veel sneller op hun eigen feed. En als je ze kunt laten zeggen ‘oh mijn god, ik ook!’ oftewel een herkenbaar gevoel kunt opwekken, heeft het grote kans om viraal te gaan. En we weten allemaal, viraal gaan biedt je een grote kans om meer volgers te krijgen.

Om je engagement van je profiel een redelijk makkelijke boost te geven, gebruik dan Instagram Stories. In 2017 waren er al meer dan 300 miljoen actieve dagelijkse gebruikers van de Stories! Door het gebruiken van de tools die de Instagram Stories aanbieden, zoals het maken van een quiz, opiniepeilingen en vragen stellen kan jij makkelijk engagement creëren met je volgers. En dit heeft weer goede invloed voor je algemene rangschikking van het Instagram algoritme waardoor jouw killer content meer gezien wordt!

03.

Kijk verder dan alleen je eigen account

Hoe krijg je nog meer volgers op Instagram? Naast dat je het gesprek moet aangaan met je eigen volgers, kan je ook je zichtbaarheid vergroten door zelf te volgen, liken en reageren op posts van andere accounts. Kies ervoor om dit te doen bij vergelijkbare accounts met dezelfde doelgroep, die zelf ook willen groeien. Hierdoor kan je ook een samenwerking aangaan om elkaar te helpen om samen groot te worden door op elkaars content te reageren. Maar ook wordt jij door potentiële volgers gezien bij accounts die vergelijkbare content plaatsen, ofwel wat hun interesse heeft. Daarnaast kan je ook je volgers terug volgen, waardoor je ook op hun content kan reageren en kan laten zien dat je graag bezig bent met je eigen volgers. Dit helpt natuurlijk bij het stukje customer experience, en de band opbouwen met je volgers/klanten.

Hoe krijg je meer volgers op Instagram?

Wil je het iets sneller aanpakken? Dan is het een goede optie om aan te sluiten bij een engagement groep, ook wel Engagement Pods genoemd. Dit zijn groepen waarin je afspreekt met elkaar dat iedereen elkaars post liked of een comment plaatst. Dit wordt ook wel door de meesten als nep of niet-organisch gezien, omdat dit van te voren wordt afgesproken.

Dit is begrijpelijk, maar er kan ook naar gekeken worden als elkaar helpen om het Instagram algoritme te beïnvloeden om elkaars bereikbaarheid te vergroten. Daarnaast kan je er ook kritisch op zijn in welke groep je stapt, bijvoorbeeld met meerdere ondernemers uit dezelfde soort branche. Het is even zoeken naar de juiste groep, maar het kan een goede kick start geven aan je bereikbaarheid in het begin om meer volgers te kunnen krijgen op Instagram. Proberen kan nooit kwaad zeggen wij altijd.

04.

Vergeet niet om regelmatig te posten.

Dit is wel een beetje een ‘gevaarlijk’ puntje. Als het gaat om kwaliteit versus kwantiteit met Instagram, zijn beide belangrijk om de betrokkenheid te vergroten. Het verschilt per merk/onderneming welke frequentie juist is, daarom is het ook belangrijk om voor jezelf uit te zoeken wat het beste werkt. Maar hoe je het ook went of keert, het blijft belangrijk voor het stimuleren van het algoritme om regelmatig content te plaatsen, maar ook voor je doelgroep. Hoe meer content je plaatst, hoe meer jij kan laten zien waar je voor staat en waarom zij jou moeten gaan volgen.

Een kleine waarschuwing hierbij: post niet puur voor de frequentie. Als je moeite hebt met kwalitatief goede inhoud te creëren die je doelgroep aanspreekt, geef jezelf dan even een pauze en ga terug naar het tekenbord.

De timing van het posten is ook een belangrijk puntje, want niks is meer jammer dan dat je doelgroep niet jouw killer content ziet. Kijk wat de beste tijd om te posten op Instagram is voor jou!

Hoe krijg je meer volgers op Instagram? Er zijn natuurlijk een hoop verschillende manieren die gebruikt kunnen worden. Dit is de basis van hoe je meer volgers kan krijgen op Instagram. Vergeet niet dat er een hoop tijd gaat zitten in Instagram en andere social media platformen, maar het kan je een hoop terug geven. Veel succes met meer volgers krijgen op Instagram en houd onze website en socials in de gaten voor meer tips!

Wat is HUSTL?

Een online content platform voor jonge ondernemers.

Inspirerende content en verhalen die jou motiveren om jouw eigen toekomst te bepalen. We bieden waardevolle informatie over de start en groei van jouw business,  zodat je er zeker van bent dat je succes behaalt.

Verzorg je eigen succes! Loop je vast? Onze gratis online community helpt je verder met al je vragen.

→ Maak kennis met HUSTL

Updates en meer!

HUSTL Leestip!

Meer lezen?

Gerelateerde artikelen

De kracht van copywriting

De kracht van copywriting

Benut jij al de kracht van copywriting? En hoe word je nou zelf een goede copywriter? Hier vind je de antwoorden op deze vragen!

Hoe begin je met SEA?

Hoe begin je met SEA?

Wil je met jouw website bovenaan de zoekmachines staan en meer verkeer halen naar jouw website? Dan is SEA wellicht een oplossing voor je website. Maar wat houdt SEA precies in? En hoe begin je ermee? Wij leggen het uit.SEA Wat is SEA?Een snelle manier om bovenaan de...

Etsy shop openen, hoe doe je dit?

Etsy shop openen, hoe doe je dit?

Wil je een Etsy shop openen? Het is makkelijker dan je denkt! Hier vind je alles wat je moet weten over het openen van je eigen Etsy shop.