Online cursussen voor jouw self development!

door | 18-01-2021 | Creativiteit en ontspanning, Lifestyle

Deel jouw kennis met anderen of verkrijg zelf informatie via online cursussen! De afgelopen tijd hebben de online cursussen een enorme opmars gemaakt, al helemaal sinds de komst van het Coronavirus. Vind jij het blijven leren net zo belangrijk als wij? Lees dan de blog, want wij geven jou niet alleen de algemene informatie over online cursussen, maar ook de onmisbare aanraders zodat je erop los kan Hustlen!

01.

Wat zijn online cursussen?

 Online cursussen voor jouw self development!

Je hebt er vast wel eens van gehoord: een tutorial voor een kookrecept, een instructievideo om iets in elkaar te flansen of een webinar. 

Je hebt een online cursus, online training, online programma, e-learning of virtual classes: er zijn verschillende soorten en benamingen om dit te noemen. Zelf kun je ook een eigen online cursus maken.

Maar wat is een online cursus nou precies? Het is een vorm om kennis, expertise en ervaringen te delen via digitale kanalen, zodat anderen dit altijd en overal kunnen volgen. Een online cursus heeft een diverse aanbod, denk maar aan trainingen van een uurtje tot een volledig jaarprogramma of trainingen die via social media platformen, de e-mail of juist in een aparte leeromgeving kunnen worden verleend.

Zit leren in jouw bloed en leer je het liefst elke dag? Check onze blog over dagelijks leren!

02.

Waarom online cursussen?

Er zijn verschillende reden waarom ook jij (al helemaal als ondernemer) gebruik zou moeten maken van online cursussen. Wij noemen de belangrijkste redenen voor je op:

Online cursussen leiden tot kennis en inspiratie

Het is erg effectief om op zoek te gaan naar nieuwe kennis, dit kun je in jouw eigen bedrijf implementeren waardoor je hoogstwaarschijnlijk een creatiever inzicht krijgt tot jouw huidige aanpak. Daarnaast onthoud je via deze methode de kennis veel beter.

Beter behoud van kennis en meer inzicht in prestaties

Kennis wordt op maat gemaakt en er wordt rekening gehouden met verschillende individuele studenten. Het doel van elke les is dat de informatie blijft hangen en daar is op gelet door een basiscursus op te zetten om de prestaties bij te houden.

Altijd en overal

Op het strand in Malibu of in de duinen van Nederland: het maakt niet uit! Zolang jij toegang hebt tot internet kan je op ieder moment van de dag, op welke plek dan ook een cursus volgen die bij jouw interesse en leerdoelen passen.

Onbeperkt terugkijken

Jouw eigen tempo is de baas! Als je iets opnieuw wil opzoeken of even tegen een moeilijk stukje aanloopt, kun je dit met gemak weer terugkijken.

Het is altijd beschikbaar zodat jij de stof onder de knie kan krijgen.

 Online cursussen voor jouw self development!
02.

HUSTL-aanraders

Er zijn verschillende soorten cursussen: je kunt meer leren over het ondernemen, een nieuwe taal leren en je kunt jouw eigen skills uitbreiden door middel van een cursus. Ik raad je aan om dus eerst bij jezelf na te gaan wat je wil leren en je te verdiepen in de verschillende mogelijkheden, voordat je gaat zoeken naar de geschikte platformen daarvoor. Om je alvast op weg te helpen, hebben wij een aantal organisaties op een rij gezet die de beste online cursussen aanbieden:

Udemy

Udemy heeft het grootste aanbod aan cursussen wereldwijd. Er zijn verschillende videocursussen die worden gegeven door professionals uit het gekozen vakgebied. Een aantal voorbeelden zijn: marketing, fotografie, softwareontwikkeling, muziek en meer. Het is zeer toegankelijk voor de vaardigheden van bedrijven.

LinkedIn Learning

LinkedIn learning is een van de bekendste platforms. Er zijn verschillende trainingen om jouw skills en vaardigheden zoals Photoshop, Excel en soft skills te verbreden.

Soofos

Soofos is het eerste Nederlandse opleidingsplatform. Er worden meer dan 300 cursussen aangeboden die gericht zijn op het leren van praktische vaardigheden, zoals video-editing, fotografie en webdesign.

Fiverr Learn

Fiverr Learn is speciaal gericht op het aanbieden van cursussen voor freelancers. Het is praktijkgericht en wordt begeleidt door professionals uit het vakgebied. Dit platform is zeer geschikt voor iedereen die een eigen onderneming heeft of wil starten. Design en branding, Adobe, digital marketing, storytelling en web/SEO worden aangeboden.

 Online cursussen voor jouw self development!

Skillshare

Skillshare is erop gericht om creatieve cursussen uit te lichten. Ben jij van de video’s, tutorials of podcasts? Je leert om creatiever om te gaan met jouw skills.

Google

Ook Google heeft een aantal cursussen om jezelf te ontwikkelen. Deze cursussen zijn veelal gericht op de marketing van jouw bedrijf.

NCOI

De grootste opleider van werkend Nederland. NCOI heeft meer dan 1250 verschillende opleidingen en trainingen die jou beter willen maken in jouw werk. Er zijn verschillende opleidingen per niveau en per vakgebied beschikbaar.

NTI

Van vrijetijdscursussen tot jouw hobby een beroep maken: het kan allemaal bij NTI. Je kunt verschillende cursussen volgen, zoals cultuur en creatief, huis en tuin, gezondheid en uiterlijke verzorging, muziek, PC opleidingen, psychologie en zelfs spoedcursussen!

LOI

LOI is de platform om je flexibeler te laten studeren. Als je hogerop wil komen, je CV wil versterken of je wil laten omscholen, is dit geschikt voor jou.

03.

Andere handige tips

Ben je op zoek naar andere mogelijkheden om kennis te vergaren? Geen zorgen, er zijn nog talloze andere mogelijkheden naast online cursussen:

Boeken

Het lezen van boeken zal je niet alleen inspireren of je creativiteit verbreden, maar je kunt er ook nog eens heel veel van leren. Er zijn verschillende boeken vanuit allerlei vakgebieden en succesvolle ondernemers die hun verhaal delen. Leer de tips en tricks door onze blog hierover te lezen!

Series/films/docu’s

Series, films en docu’s hebben bijna dezelfde uitkomst als boeken, alleen is dit weergeven in beelden in plaats van tekst. Je weet wat ze zeggen: een beeld zegt meer dan duizend woorden. Je kijkt meer probleemoplossend naar situaties en nieuwe ideeën borrelen makkelijker op! Wil je hier meer over weten en onze aanraders bekijken? Check onze series en docu’s blog of de blog over hoe films jouw creativiteit stimuleren.

 Online cursussen voor jouw self development!

Onderzoeken/testen

Je kunt een eigen research of test opstellen over jouw eigen markt. Hieruit kun je ook inzichten, trends en ontwikkelingen halen die je vervolgens zou kunnen gebruiken om een specifieker strategie op te stellen. Ook onderzoeken van anderen kunnen je hiermee helpen.

Spar met anderen

Wie kan jou beter helpen dan de bronnen zelf? Concurrentie, andere ondernemers en de consumenten kunnen jou verder helpen in jouw zoektocht naar kennis. Wees dus niet bang om toenadering te zoeken naar een van deze partijen. Hun verhalen zullen je meer helpen dan je denkt.

Heb je moeite met leren, maar wil je het wel heel graag? Er zijn ook tips om jouw online cursussen af te maken! Onthoud dat je altijd via welke manier dan ook, iets kan leren. Vergeet dus niet om alles uit jezelf te halen om zo die self-improvement een schop onder de kont te geven!

Wil je meer weten over self-improvement? Wij hebben een guide en een aantal tips voor je!

Next week in HUSTL Lifestyle:

We zitten al helemaal in de self-improvement sfeer, want ook volgende week gaan we dit behandelen! Namelijk met de 5-Hour Rule: ontwikkel jezelf minimaal 1 uur per dag. Wil je hier meer over weten? Hou dan de lifestyle blogs in de gaten!

Stay tuned!

Wat is HUSTL?

Een online content platform voor jonge ondernemers.

Inspirerende content en verhalen die jou motiveren om jouw eigen toekomst te bepalen. We bieden waardevolle informatie over de start en groei van jouw business,  zodat je er zeker van bent dat je succes behaalt.

Verzorg je eigen succes! Loop je vast? Onze gratis online community helpt je verder met al je vragen.

→ Maak kennis met HUSTL

Updates en meer!

Meer lezen?

Gerelateerde artikelen

Zakelijk beleggen: hier moet je aan denken

Zakelijk beleggen: hier moet je aan denken

Door de jaren heen heb je een goed vermogen opgebouwd. Bloed, zweet en tranen heeft het gekost. Nu je erover denkt om je vermogen te beleggen, sta je waarschijnlijk ook veel vragen. Liever loop je niet al te veel risico.

Met deze meubelen heb je in no time een kantoor staan

Met deze meubelen heb je in no time een kantoor staan

Wil je een nieuw kantoor realiseren? Dan moet het natuurlijk gevuld worden met leuke meubelen. Er komt behoorlijk wat op je af bij het inrichten van nieuw kantoor. Bekijk alles daarom rustig stap voor stap. Het zijn ruimtes waar je veel tijd doorbrengt en je wilt...