Relaxen als een guru: kijk films!

door | 18-12-2020 | Creativiteit en ontspanning, Lifestyle

In de vorige blog hebben we het gehad over hoe lezen jouw creativiteit kan stimuleren, maar naast productief te werk gaan hoort daar ook ontspanning bij. Hoe doe je dat? Een van de vele manieren is door films te kijken. Vandaag vertel ik jou waar films goed voor zijn, welke films ik je aanraad en wat nog eventuele alternatieven kunnen zijn!

01.

Waarom helpt films kijken?

Je kent het wel: na een drukke werkdag wil je eventjes ontspannen met een kop thee op de bank. Vaak pak je er dan vervolgens een serie, boek of filmpje erbij. Maar waar zijn films goed voor naast dat je je kunt ontspannen?

Films kunnen voor veel verschillende dingen goed zijn. Het brengt je net als lezen naar een geheel ander plek waardoor je je eigen leven voor eventjes op pauze kunt zetten. Hierdoor ben je even niet bezig met alle zorgen om je heen en maak je meer plaats voor rust. Daarnaast krijg je na een film een meer probleemoplossende kijk.

Films zorgen er ook voor dat we beter kunnen reflecteren over bepaalde kwesties, het helpt je om emoties te verwerken, films inspireren je tot nieuwe ideeën of om in actie te komen en films kunnen jouw persoonlijkheid versterken doordat de verschillende eigenschappen van de personages je kunnen inspireren.

 Relaxen als een guru: kijk films!

Het gaat nog verder dan dit! Films kunnen je kennis verbreden, het verbetert jouw aandacht en concentratie, jouw sociale communicatie wordt verbeterd en misschien nog wel het allerbelangrijkste voor deze blog: je kunt je creativiteit ontwikkelen. Je wordt aan verschillende perspectieven blootgesteld, waardoor je eigen mentaliteit kan veranderen wat je ertoe beweegt om creatiever, flexibeler en innovatiever bezig te gaan.

Films kun je kijken op allerlei verschillende manieren! Als allereerst beginnen we bij verschillende (betaalde) streamingdiensten. Het voordeel van deze streamingdiensten is dat je met meerdere mensen tegelijkertijd op een account kan. We hebben vijf bekende diensten in Nederland:

 • Netflix is wereldwijd de bekendste en populairste streamingdienst
 • Videoland is gericht op de Nederlands televisie
 • Disney Plus kun je gebruiken om disneyfilms te bekijken
 • HBO dit komt vanuit Ziggo en biedt verschillende films/series
 • Amazon Prime zegt het al, de videodienst van Amazon

Naast streamingdiensten heb je uiteraard ook andere manieren om naar films te kijken:

 • Pathé thuis is voor de films die in de bioscoop draaien en nu ook in jouw eigen huis!
 • De bioscoop voor de nieuwste films
 • YouTube bestaat uit relatief korte filmpjes gemaakt door verschillende mensen uit onze samenleving. Ook hier lopen de genres ver uit elkaar
 • De televisie speelt op bepaalde momenten films af, met KPN kun je ook films inhuren om ze thuis te bekijken
 • Old school dvd’s: je kunt natuurlijk ook gewoon zelf dvd's kopen bij de Media Markt of via Bol.com
02.

Tips & alternatieven voor films kijken

Ben je toch niet zo van de films of heb je moeite om dit constant te blijven volgen? Ik moet je nu eerlijk toegeven dat ik ook hetzelfde probleem heb, maar daar heb ik een aantal geweldige tips voor:

 • Kijk kortere films en films die je interesseren

Je hoeft niet direct te beginnen met een twee uur lange film. Ikzelf kijk bijvoorbeeld vaker YouTube-filmpjes van gemiddeld 10 à 15 minuten. Op YouTube kun je ook genoeg ontspannende en inspirerende filmpjes vinden. Zorg er ook voor dat je echt alleen films kiest die je interesseren. Je haakt sneller af als je dit niet doet en je moet natuurlijk wel iets doen dat jij leuk vindt. Vaak kun je reviews vinden over bepaalde films om zeker van je keuze te zijn.

 Relaxen als een guru: kijk films!
 • Bekijk de trailers

 Voordat ik een film bekijk, check ik nog altijd even de trailer om erachter te komen of ik de film wel echt interessant ga vinden. De trailer is een korte samenvatting van de film en het geeft je een kijk in wat je kunt verwachten, vet handig! Je kunt nog altijd afhaken als de trailer teleurstelt of toch anders blijkt te zijn als verwacht.

 • Neem af en toe pauze

Een film duurt soms zo lang dat je er lamme benen van krijgt, zelfs in de bioscoop lassen ze wel eens wat pauzes tussenin de films. Het is dus aan te raden om af en toe afstand te nemen door wat te gaan eten, drinken of even naar het toilet te gaan.

 • Ga met vrienden/familie films kijken

Wat is er nou leuker dan iets te doen met jouw favoriete vriend of familielid? Vaak wordt het ook nog eens makkelijker om samen naar iets te kijken en kun je samen kletsen over de gebeurtenissen in de films. Het is niet alleen heel effectief, maar ook erg gezellig!

Ben je toch nog niet overtuigd of heb je meer nodig dan alleen films kijken? We hebben ook een blog over mediteren voor meer ontspanning en 5 tips tegen werkdruk!

Next week in HUSTL Lifestyle:

In de volgende Lifestyle blog gaan we het hebben over een soortgelijk onderwerp! Voor alle kijkliefhebbers: welke series/docu's kunnen jou meer inspiratie en ontspanning geven? Daar kom je volgende week achter.

Stay tuned!

Wat is HUSTL?

Een online content platform voor jonge ondernemers.

Inspirerende content en verhalen die jou motiveren om jouw eigen toekomst te bepalen. We bieden waardevolle informatie over de start en groei van jouw business,  zodat je er zeker van bent dat je succes behaalt.

Verzorg je eigen succes! Loop je vast? Onze gratis online community helpt je verder met al je vragen.

→ Maak kennis met HUSTL

Updates en meer!

Meer lezen?

Gerelateerde artikelen

Welke subsidies op zakelijke zonnepanelen zijn er?

Welke subsidies op zakelijke zonnepanelen zijn er?

Het verduurzamen van je bedrijf is altijd een goede stap. Veel bedrijven kiezen er dan ook voor om te investeren in zonnepanelen. Het investeren in zakelijke zonnepanelen wordt dan ook een stuk aantrekkelijker gemaakt door de verschillende subsidiemogelijkheden....

Zakelijk beleggen: hier moet je aan denken

Zakelijk beleggen: hier moet je aan denken

Door de jaren heen heb je een goed vermogen opgebouwd. Bloed, zweet en tranen heeft het gekost. Nu je erover denkt om je vermogen te beleggen, sta je waarschijnlijk ook veel vragen. Liever loop je niet al te veel risico.

Met deze meubelen heb je in no time een kantoor staan

Met deze meubelen heb je in no time een kantoor staan

Wil je een nieuw kantoor realiseren? Dan moet het natuurlijk gevuld worden met leuke meubelen. Er komt behoorlijk wat op je af bij het inrichten van nieuw kantoor. Bekijk alles daarom rustig stap voor stap. Het zijn ruimtes waar je veel tijd doorbrengt en je wilt...