Stimuleer je creativiteit door te lezen!

door | 18-12-2020 | Creativiteit en ontspanning, Lifestyle

We herkennen het allemaal. Die momenten dat we even vastlopen, omdat er een soort blokkade in ons hoofd zit. Soms zo hardnekkig dat je even afstand moet nemen van je werk. Heel vervelend natuurlijk, maar wat nou als ik jou vertel dat je dit proces kunt versnellen en misschien wel voor eeuwig in de prullenbak kan gooien? Lees maar gauw verder, want in deze blog leg ik jou uit hoe lezen jouw creativiteit kan stimuleren!

01.

Waarom is lezen goed voor je?

Er zitten meer dan genoeg voordelen aan het lezen! De reading benefits zijn er zoveel dat je bijna geen nadelen zou kunnen opnoemen, maar voordat ik aan deze blog begon bleef er nog altijd één specifieke vraag in mijn hoofd hangen: waarom is lezen nou precies zo goed voor je?

De meeste mensen zullen antwoorden op mijn vraag met ‘daar word je slimmer van’ of ‘je verbetert je woordenschat’, maar het gaat zoveel dieper dan dat.

Uit onderzoek is aangetoond dat jouw hersenen tijdens het lezen in een comfortabele en trance achtige toestand komen te staan. Het lezen geeft je een diepe ontspanning en innerlijke rust, eigenlijk net een beetje als mediteren. Het is zelfs bewezen dat lezers beter slapen, een hoger zelfbeeld hebben, minder kans op depressies hebben en een lager stressniveau ervaren dan niet-lezers. Klinkt best ideaal toch? Aan lezen kleven een aantal serieuze voordelen!

Stimuleer je creativiteit door te lezen!

Ook helpt lezen je met het vormen van empathie. Doordat je als het ware de gevoelens en gedachten van een ander ervaart, verbeter je jouw inlevingsvermogen. Hierdoor worden jouw persoonlijke relaties ook verbeterd, doordat jij je beter kunt inleven in de ander: je hebt het tenslotte kunnen meemaken tijdens het lezen. En natuurlijk het laatste en belangrijkste voordeel aan het lezen, dat is tenslotte waarom ik deze blog voor jou schrijf, lezen inspireert jouw succes en creativiteit!

Neem als voorbeeld de succesvolle CEO's zoals Steve Jobs en Elon Musk, deze mensen associëren lezen als een deel van hun succes. Hoe kan dat dan, dat lezen je ‘succesvol’ kan maken? Nu zeg ik niet dat je per sé moet lezen om succesvol te worden, maar het lezen draagt wel bij aan het verbreden van jouw kennis. Het maakt je een betere denker, doordat je kritischer wordt en probleemoplossend te werk gaat. Naast je algemene kennis verbeter je ook jouw sociale communicatieve vaardigheden. Lezen inspireert, motiveert en stimuleert jouw creativiteit om ook echt actie te ondernemen.

Persoonlijk vind ik het beste aan lezen dat je even weg wordt gehaald van je eigen drukke leven. Sterker nog, met de miljoenen boeken die er bestaan kan ik mezelf bevinden in nog zo’n duizenden andere levens. Het geeft een fijn gevoel om eens even in een andere wereld en andere omgeving te lezen. Boeken nemen mij mee naar een geheel ander plek met een ander omgeving en een ander leven die ik in mijn handen heb. Soms heb je dat even nodig als je een druk of stressvol leven leidt.

Ben je toevallig al een echte ervaren lezer? Bekijk dit filmpje om nóg sneller te lezen!

02.

Onze boekenaanraders

Gary legt uit waarom je een persoonlijk merk moet hebben en waarom dat tot op heden zo belangrijk is. Hij biedt je een kijk op veranderingen, ontwikkelingen en hoe specifieke elementen tijdloos blijken te zijn.

Ook lees je meer over de verhalen van andere ondernemers die zowel financieel als figuurlijk rijk zijn geworden. Door Crushing It! te lezen krijg je meer inzichten in het geheim naar succes en waar dat allemaal mee te maken heeft.

Dit boek is bedoeld om mensen te inspireren en voor mensen die geïnspireerd moeten worden. De titel zegt het misschien al, maar je begint bij de waarom en stelt jezelf allerlei vragen voordat je de uitdaging in handen neemt.

Start With Why helpt je met het doen van jouw werk, het inspireert je en je leest voorbeelden van andere leiders uit de echte wereld. Je leert over het communicatieproces en hoe je je mentaliteit kunt aanpassen om anderen daarmee te inspireren. Dit boek is ook gebaseerd op TED Talks.

Stimuleer je creativiteit door te lezen!

In dit boek krijg je een kijkje op de huidige technologie en de visie van Elon Musk. Een aantal vragen worden onderzocht door Ashlee Vance, die een jaar lang Musk heeft gevolgd om ons een boeiend en diepgaand verslag uit te brengen over deze man.

Musk is een ondernemer die PayPal, SpaceX, Tesla en SolarCity heeft ontwikkeld. Je komt te weten wat zijn inspiratiebron is geweest, welk persoonlijk verhaal hij met ons te delen heeft en hoe hij van een zwaar gepest en misbruikt jongetje toch één van de meest succesvolle ondernemers in onze samenleving is geworden.

Het is niet alleen maar regenboog en zonneschijn, je leert over de harde kanten van Musk zijn verleden en hoe hij dit heeft omgezet tot een succesvolle toekomst.

De kindertijd van David Goggins was niets meer dan een regelrechte nachtmerrie. Maar met zelfdiscipline, mentale weerbaarheid en hard werken is Goggins getransformeerd tot één van de meest iconische Amerikaanse sportmannen. In dit boek leer je over het verleden van Goggins en hoe mensen niet alles uit hun leven optimaal benutten. Zijn verhaal opent deuren naar een pad die iedereen kan volgen om hun eigen potentie te bereiken ondanks pijn of angst.

Dit was nogal een bestseller en terecht ook! Dit boek laat zien hoe onze geest makkelijk in de war kan raken door fouten en vooroordelen te trekken, zelfs als het logisch lijkt. Je krijgt praktische technieken om langzamer, maar slimmer na te denken. Hierdoor ben je in staat om betere beslissingen nemen.

Ben je toch benieuwd naar meerdere ondernemersboeken? In dit filmpje worden de beste en meest inspirerende business boeken naar voren gehaald!

03.

Alternatieven van het lezen van boeken

Stimuleer je creativiteit door te lezen!

Ben je toch niet zo van het boeken lezen? Vind je ze te stoffig of heb je moeite om door al die honderden kleine lettertjes heen te komen? Geen zorgen! Voor de mensen die toch boeken willen lezen zijn er verschillende alternatieven:

E-reader

Alles gaat tegenwoordig digitaal. Mensen vinden digitaal lezen makkelijker verlopen en ook wat fijner tijdens het lezen. Misschien is dit een manier om te overwegen als je wil lezen? Het is ook nog eens makkelijk om het overal mee naartoe te nemen.

Luisterboeken

Wonder boven wonder bestaan er ook gewoon luisterboeken om makkelijker door verhalen heen te komen. Het kost ook nog eens veel minder dan een fysiek boek. Audible is een redelijk goedkope medium hiervoor. Ook zijn Storytel en Trees goede apps hiervoor.

En natuurlijk kun je ook onze blog lezen om erachter te komen met welke ondernemerskwaliteiten je succesvol kan worden. En als je merkt dat je begint te uitstellen, hebben wij ook oplossingen voor je. Laat HUSTL je helpen!

Podcasts

Ben je lezen daadwerkelijk zat of kun je er echt niet aan denken om door al die bladzijden te gaan? Podcasts zijn momenteel steeds populairder geworden. Het opdoen van kennis kun je nu doen door namelijk te luisteren. Je zou een podcast zelfs kunnen opzetten als je je huis moet opruimen. Een aantal aanraders zijn The Tim Ferriss Show, Tony Robbins Podcasts, & The GaryVee Audio Experience.

Cartoons / stripverhalen

In dit soort boeken zit er minder tekst en is het verhaal erg visueel weergeven. Je kunt hiermee beginnen en langzaam opbouwen naar echte boeken als je normaal gesproken niet leest.

Video

Er is genoeg educatieve aanbod te vinden op YouTube. Wil je niet lezen en kijk je liever naar iets? Dan zijn YouTube-video’s hetgeen dat je nodig hebt. Hou ook de blogs in de gaten, want we gaan het ook over films en series/docu’s hebben die jou eventueel kunnen helpen.

Apps

Hier had ik geen idee van, maar er zijn genoeg apps te vinden die het lezen voor jou makkelijker maken doordat ze rekening houden met de lezers. Check de apps van Amazon Kindle of Scribd voor meer.

Verder zou ik je aanraden om bij jezelf te bedenken waarom je een boek leest. Het gaat er in deze fase namelijk om dat je gemotiveerd moet worden om te kunnen lezen. Natuurlijk hoef je ook niet in één keer een hele boek te lezen. Het is logisch dat het in je systeem en routine moet komen als je normaal niet tot weinig leest.

Take little steps! Zet bepaalde doelen voor jezelf, lees dus bijvoorbeeld minimaal één hoofdstuk voordat je gaat slapen en als je erin meegesleept wordt kun je steeds meer meer hoofdstukken gaan lezen. Ook helpt het je heel erg als je een boek kiest dat jij interessant vind, of een boek dat jouw vrienden hebben gelezen.

Nu weet je wat je zou kunnen helpen op momenten dat je je inspiratieloos voelt, dus waar wacht je nog op? Neem een bezoekje aan de bibliotheek en get the book you like!

Stimuleer je creativiteit door te lezen!

Next week in HUSTL Lifestyle:

Heb je genoten van deze blog? Geen zorgen, het is nog niet helemaal over! In de volgende Lifestyle blog gaan we het namelijk hebben over welke films jouw creativiteit kunnen stimuleren.

Stay tuned!

Wat is HUSTL?

Een online content platform voor jonge ondernemers.

Inspirerende content en verhalen die jou motiveren om jouw eigen toekomst te bepalen. We bieden waardevolle informatie over de start en groei van jouw business,  zodat je er zeker van bent dat je succes behaalt.

Verzorg je eigen succes! Loop je vast? Onze gratis online community helpt je verder met al je vragen.

→ Maak kennis met HUSTL

Updates en meer!

Meer lezen?

Gerelateerde artikelen

Welke subsidies op zakelijke zonnepanelen zijn er?

Welke subsidies op zakelijke zonnepanelen zijn er?

Het verduurzamen van je bedrijf is altijd een goede stap. Veel bedrijven kiezen er dan ook voor om te investeren in zonnepanelen. Het investeren in zakelijke zonnepanelen wordt dan ook een stuk aantrekkelijker gemaakt door de verschillende subsidiemogelijkheden....

Zakelijk beleggen: hier moet je aan denken

Zakelijk beleggen: hier moet je aan denken

Door de jaren heen heb je een goed vermogen opgebouwd. Bloed, zweet en tranen heeft het gekost. Nu je erover denkt om je vermogen te beleggen, sta je waarschijnlijk ook veel vragen. Liever loop je niet al te veel risico.

Met deze meubelen heb je in no time een kantoor staan

Met deze meubelen heb je in no time een kantoor staan

Wil je een nieuw kantoor realiseren? Dan moet het natuurlijk gevuld worden met leuke meubelen. Er komt behoorlijk wat op je af bij het inrichten van nieuw kantoor. Bekijk alles daarom rustig stap voor stap. Het zijn ruimtes waar je veel tijd doorbrengt en je wilt...