4 onderschatte producten dat je productiviteit als ondernemer een boost zullen geven

door | 13-09-2023 | Lifestyle

In de drukke wereld van ondernemerschap is productiviteit van het grootste belang. Vaak zijn het de kleine veranderingen die de grootste impact hebben op onze efficiëntie en productiviteit. Dit artikel belicht vier vaak onderschatte producten die een aanzienlijke boost kunnen geven aan je productiviteit. Laten we eens nader bekijken hoe deze producten je kunnen helpen je productiviteit te verhogen.
1.

Goede werkschoenen

Het eerste onderschatte product dat je productiviteit als ondernemer een boost zal geven, zijn goede werkschoenen. Waarschijnlijk denk je hierbij als eerste aan werklaarzen voor banen in de bouw, maar tegenwoordig zijn er ook werksneakers te vinden. Hiermee kun je zowel stijlvol als veilig bepaalde taken in je onderneming uitvoeren. Doordat je hierdoor niet langer mentaal wordt tegengehouden, zul je merken dat je sneller dan ooit bepaalde werkzaamheden uit kunt voeren. Onderschat dit product dus zeker niet.
2.

Een koptelefoon met ruisonderdrukking

De volgende in de lijst is een koptelefoon met ruisonderdrukking. In de hectische wereld van vandaag kan het moeilijk zijn om een rustige, ongestoorde werkruimte te vinden. Hier komt een noise-cancelling koptelefoon goed van pas. Door omgevingsgeluiden te minimaliseren, helpt het je concentreren op je werk en verhoogt het je productiviteit. Bovendien kan het luisteren naar rustige muziek of witte ruis via je koptelefoon je helpen om in de flow te komen en zo je efficiëntie te verhogen. Of je nu aan het werk bent in een drukke kantoortuin, een café, of thuis met een druk gezinsleven, een koptelefoon met ruisonderdrukking kan een game changer zijn voor je productiviteit.
3.

Een stabureau

Het derde ondergewaardeerde product dat je productiviteit kan stimuleren, is een stabureau. Langdurig zitten is niet alleen slecht voor je gezondheid, het kan ook je energieniveau en concentratie negatief beïnvloeden. Met een stabureau kun je gemakkelijk tussen zitten en staan afwisselen, wat je alertheid en productiviteit kan verbeteren. Bovendien hebben meerdere studies aangetoond dat staand werken kan leiden tot een vermindering van rug- en nekklachten, wat op lange termijn je algehele welzijn en werkprestaties kan verbeteren. Het is dus zeker de moeite waard om een investering in een stabureau te overwegen voor je kantoor.
4.

Apps die afleidingen blokkeren

Het laatste product op onze lijst zijn apps die afleidingen blokkeren. In een tijdperk waarin we constant worden gebombardeerd met meldingen, berichten en updates, kan het moeilijk zijn om gefocust te blijven op je werk. Apps die afleidingen blokkeren kunnen hierbij helpen. Ze blokkeren de toegang tot afleidende websites en apps voor een ingestelde periode, waardoor je ongestoord kunt werken. Dit kan leiden tot een aanzienlijke verbetering van je productiviteit. Sommige van deze apps bieden ook de mogelijkheid om focus-sessies in te stellen, waarbij je gedurende een bepaalde tijd ongestoord kunt werken, gevolgd door een korte pauze. Dit helpt niet alleen om afleiding te minimaliseren, maar bevordert ook een gezonde werk-ontspan balans.

Wat is HUSTL?

Een online content platform voor jonge ondernemers.

Inspirerende content en verhalen die jou motiveren om jouw eigen toekomst te bepalen. We bieden waardevolle informatie over de start en groei van jouw business,  zodat je er zeker van bent dat je succes behaalt.

Verzorg je eigen succes! Loop je vast? Onze gratis online community helpt je verder met al je vragen.

Updates en meer!

Meer lezen?

Gerelateerde artikelen

Met elkaar kunnen we de koffie-industrie duurzaam en groen krijgen

Met elkaar kunnen we de koffie-industrie duurzaam en groen krijgen

Steeds vaker klinkt er in ons land kritiek op het feit dat een van de belangrijkste producten die wij dagelijks consumeren, niet altijd even groen en duurzaam is. De koffie die wij dagelijks drinken heeft voor het in onze beker belandt al een hele reis doorlopen en er...

Haal het maximale uit je hypotheek als ondernemer

Haal het maximale uit je hypotheek als ondernemer

Als ondernemer is het kopen van een huis een belangrijke mijlpaal. Het verkrijgen van een hypotheek als ondernemer kan echter uitdagender zijn dan voor mensen in loondienst. Gelukkig zijn er verschillende mogelijkheden en strategieën om het maximale uit je hypotheek...

Welke subsidies op zakelijke zonnepanelen zijn er?

Welke subsidies op zakelijke zonnepanelen zijn er?

Het verduurzamen van je bedrijf is altijd een goede stap. Veel bedrijven kiezen er dan ook voor om te investeren in zonnepanelen. Het investeren in zakelijke zonnepanelen wordt dan ook een stuk aantrekkelijker gemaakt door de verschillende subsidiemogelijkheden....