Get some power door series en docu’s

door | 18-12-2020 | Creativiteit en ontspanning, Lifestyle

Het is alweer tijd voor een nieuwe lifestyleblog! En wat is nou beter dan wat tips om jouw creativiteit, inspiratie en wat meer ontspanning in jouw leven te ontwikkelen? Ik leg jou uit waarom het kijken van series/docu’s niet uit jouw leven kan missen en wat wij jou allemaal aanraden om te gaan kijken. Ben je niet echt een fan van series en documentaires? Geen zorgen, wij geven jou ook wat tips en alternatieven. Geen reden om niet verder te lezen!

01.

Waarom helpen series en documentaires?

Series en documentaires zijn perfecte middelen voor de nieuwsgierige filmliefhebber. De populariteit komt uit de mate waarin mensen graag op zoek zijn naar informatie. Ze hebben behoefte om informatie te verwerken door middel van actualiteiten als afwisseling op al het entertainment. En dat is dus ook precies waarom series en documentaires zo perfect zijn. Voornamelijk in documentaires is er veel ruimte voor informatie en is de kijker ook gericht op zoek naar deze soort kennis.

Get some power door series en docu’s

Vanuit series en documentaires willen mensen op zoek naar meer kennis en ervaring op een luchtigere manier. Daarnaast helpt het enorm als het een beetje van bingewatch materiaal is. Ik bedoel, wie wil nou niet series en documentaires op een fijne manier kunnen wegkijken terwijl het tegelijkertijd even spannend blijft?

Doordat iets lekker wegkijkt, creëer je meer plek voor ontspanning. Net als lezen en films kijken, neemt het je mee naar een geheel andere omgeving waardoor je even nergens anders aan zult denken. Hierdoor denk je niet aan alle stress of problemen waarmee je op dat moment kampt.

Als laatst stimuleren series en documentaires jouw mate van creativiteit en inspiratie. Door de mate aan informatie, verschillende perspectieven en verhaallijnen krijg je een bredere kijk op de buitenwereld. Het kan dus zomaar zo zijn dat je gemakkelijker nieuwe ideeën produceert. Ook helpt het je om op een innovatieve manier te werk te gaan: actie ondernemen wordt jouw nieuwe beste vriend.

Tip: Netflix biedt films, series en documentaires die erg van deze tijd zijn!

02.

HUSTL documentaire aanraders

Vele van ons raken steeds meer afhankelijk van social media. Maar wat zijn de gevolgen en consequenties van al deze ontwikkelingen? Je krijgt blik op hoe social media zich blijft ontwikkelen en jou als het ware probeert te manipuleren terwijl onze drang naar verbondenheid steeds groter begint te worden.

Er begint steeds meer kritiek te komen op het aandeelhouderskapitalisme. Sinds de Coronacrisis is er veel ophef hierover gekomen. In deze documentaire zie je hoe er experimenteert wordt met nieuwe modellen zodat bedrijven eindelijk een positieve bijdragen kunnen leveren aan de samenleving en de planeet. Wat wordt de toekomst van ondernemen?

Natuuronderzoeker David Attenborough vertelt over de grootste uitdagingen die op onze planeet zich hebben bevonden, toont de impact van de mens op onze planeet en laat zien hoe het wereldwijde natuurverlies eraan toe ging. Hij probeert hiermee een krachtig boodschap naar voren te brengen en geeft oplossingen om onze planeet te redden.

Altijd al benieuwd geweest naar Bill Gates? Wij ook! In deze driedelige documentaire kom je achter het levensverhaal van ondernemer Bill terwijl hij originele oplossingen bedenkt om de problemen op onze wereld te verhelpen. Deze documentaire zouden wij je zeker aanraden!

Documentaire American Factory laat zien hoe een Chinese miljardair een fabriek heropent in Ohio en tweeduizend arbeiders in dienst neemt. In het verloop vinden zich veel tegenslagen plaats. Deze documentaire geeft ons een kijk op hoe de geglobaliseerde wereld in elkaar steekt.

03.

Tips en alternatieven

  • Bekijk trailers

Mijn tip naar jou is om aaaaaltijd naar de trailers te kijken. Hierdoor krijg ik direct een idee van wat ik kan verwachten en kan ik nog altijd afhaken als iets me niet overtuigt. Hierdoor ga je ook nog eens teleurstelling of tijdsverspilling tegen. Door trailers te bekijken kan het bijna niet misgaan met het kiezen van de juiste series en documentaires.

  • Neem pauzes

Het is niet niks om naar urenlange series en documentaires te kijken. Zorg er dan ook voor dat je dit in bepaalde mate doet. Op een gegeven moment kan jouw concentratie op zijn en neem je niet alle informatie meer op die je op je afgestuurd krijgt. Het is van belang om het nog behapbaar te maken. Ga dus even wandelen of eten voordat je weer verder gaat.

Get some power door series en docu’s
  • Check recensies

Het is altijd goed om van tevoren te kijken of iets het waard is om te bekijken. Ik zoek voor bijna alles wel wat informatie op: bij een aankoop, voor het kijken van een film en zelfs boeken check ik grondig na! Hierdoor kun je eventueel je motivatie mee ondersteunen. Ook kan het helpen om jouw vriendenkring te vragen wat goede series en documentaires zijn. Jouw keuzes en gedragingen worden namelijk makkelijk beïnvloed door jouw omgeving. Vind je beste vriend iets goed? Dan is de kans groot dat jij dat ook vindt.

  • Ga op zoek naar meer informatie

Documentaires kunnen op het internet of in boeken meer informatie hebben over het onderwerp dat besproken wordt. Heb je dus geen zin om een relatief lange docu te kijken? Ga dan na of er eventuele boeken of korte filmpjes te vinden zijn op het internet. Dit zou niet moeilijk moeten zijn, want crossmediale content is op dit moment hot!

Next week in HUSTL Lifestyle:

Hou je van ontdekken en ben je een beetje een reisfanaat? Hou dan zeker weten de blog van volgende week in de gaten! Wij geven speciaal voor jullie Hustlers een aantal traveltips.

Stay tuned!

Wat is HUSTL?

Een online content platform voor jonge ondernemers.

Inspirerende content en verhalen die jou motiveren om jouw eigen toekomst te bepalen. We bieden waardevolle informatie over de start en groei van jouw business,  zodat je er zeker van bent dat je succes behaalt.

Verzorg je eigen succes! Loop je vast? Onze gratis online community helpt je verder met al je vragen.

→ Maak kennis met HUSTL

Updates en meer!

Meer lezen?

Gerelateerde artikelen

Welke subsidies op zakelijke zonnepanelen zijn er?

Welke subsidies op zakelijke zonnepanelen zijn er?

Het verduurzamen van je bedrijf is altijd een goede stap. Veel bedrijven kiezen er dan ook voor om te investeren in zonnepanelen. Het investeren in zakelijke zonnepanelen wordt dan ook een stuk aantrekkelijker gemaakt door de verschillende subsidiemogelijkheden....

Zakelijk beleggen: hier moet je aan denken

Zakelijk beleggen: hier moet je aan denken

Door de jaren heen heb je een goed vermogen opgebouwd. Bloed, zweet en tranen heeft het gekost. Nu je erover denkt om je vermogen te beleggen, sta je waarschijnlijk ook veel vragen. Liever loop je niet al te veel risico.

Met deze meubelen heb je in no time een kantoor staan

Met deze meubelen heb je in no time een kantoor staan

Wil je een nieuw kantoor realiseren? Dan moet het natuurlijk gevuld worden met leuke meubelen. Er komt behoorlijk wat op je af bij het inrichten van nieuw kantoor. Bekijk alles daarom rustig stap voor stap. Het zijn ruimtes waar je veel tijd doorbrengt en je wilt...