Home » Knowledge » How To's » Productontwikkeling » Startups support van de Nederlandse overheid

Startups support van de Nederlandse overheid

door | 16-10-2020

Een startup is een doorgaans snelgroeiend bedrijf dat aan een marktbehoefte wil tegemoetkomen door het ontwikkelen van een uitvoerbaar businessmodel rond een innovatief product of dienst, bedrijfsproces of een platform. Doordat startups vaak innovatief zijn kan het voor een land voordelig zijn om hier veel van te hebben. Dat is een van de redenen dat de Nederlandse overheid startups graag steunt. Mede hierdoor zijn de startups in Nederland de afgelopen jaren als paddenstoelen uit de grond gesprongen. Wil je zelf een startup gaan beginnen? Lees dan onderstaande informatie over startups in Nederland en de extra support die de overheid je aanbied!

01.

Jouw startup en support van de overheid?

Startups kunnen hulp krijgen van de overheid. Maar welke steun kan je verwachten? Een startup is een bedrijf met een vernieuwend idee dat gerealiseerd wordt door middel van technologie. De meeste producten en diensten worden één keer gemaakt en kan opnieuw verkocht worden. 

Nederland wil startups en beginnende ondernemers aantrekken en hen de kans geven om te groeien tot een scale-up. Daarom bieden ze deze ondernemers support. Deze support kan je aanvragen via het programma Techleap. Je kan hier vragen om hulp en coaching. Een interessante optie voor ondernemers.

02.

Maak van jouw startup een succes!

Een startup beginnen is niet makkelijk; veel startups falen dan ook. Maar een paar procent haalt het. De Nederlandse overheid hecht veel waarde aan ondernemers met een startup en bieden daarom de tools zodat jouw startup een succes wordt. Door het artikel van de KvK te lezen weet je precies hoe je deze support kunt aanvragen. Wil je weten hoe Techleap je kan helpen? Bekijk dan onze story!

03.

Hoe kunnen TED Talks jouw startup helpen?

Buiten het support vanuit de overheid is het ook een optie om TED Talks te bekijken over startups. Sprekers delen hun ervaringen met een eigen startup. Ze geven tips aan de hand van hun eigen bedrijf en leggen uit waarom sommige dingen wel, of juist niet, werken. Bekijk de TED Talk van Bill Gross waarin hij uitlegt wat de belangrijkste reden is dat startups succesvol worden.

04.

Techleap helpt jouw startup!

Een startup is een bedrijf met een vernieuwend idee waarbij een haalbaar en schaalbaar product of dienst gemaakt wordt door middel van nieuwe technologie. Het kan voor een land veel voordelen hebben als ze veel innovatieve bedrijven hebben, daarom biedt de Nederlandse overheid support.

Alle partijen die startups support bieden zijn samengevoegd in één netwerk, Techleap. Via dit netwerk kan je hulp of coaching aanvragen op het gebied van team, markt, kapitaal, technologie en groei. Neem eens een kijkje op hun website.

05.

Maak je geen zorgen over je startup door support van de overheid

Als je een ondernemer bent met een startup kan je support krijgen van de overheid. Door met Techleap contact op te nemen, kan jij de hulp en coaching krijgen die jij nodig hebt om je startup succesvol te maken. Zo hoef je je geen zorgen te maken over of jouw startup het gaat redden en word je hopelijk een succesvolle ondernemer.