Home » Knowledge » How To's » Financiering » Kosten besparen met je bedrijf, zo doe je dat!

Kosten besparen met je bedrijf, zo doe je dat!

door | 14-10-2020

Als ondernemer moet je soms kosten besparen met je bedrijf om je hoofd boven water te houden. Het gaat je helaas niet altijd voor de wind. Zeker niet in tijden van economische crisissen of tijdens een pandemie zoals we deze nu kennen. Dit is een zware tijd voor veel ondernemers. Om kosten te besparen als ondernemer heb je waarschijnlijk meer mogelijkheden dan je denkt. Je kan tijdelijk bezuinigen om tijd te winnen of blijvende kostenbesparingen maken. In beide gevallen kan een kleine verandering al een groot verschil maken. Wij geven je een lijst met mogelijkheden hoe je kosten kan besparen met je bedrijf.

01.

Waarom zou je kosten besparen?

Soms is het nodig om als bedrijf kosten te besparen. Door verschillende maatregelen te nemen kan je meer financiële ruimte creëren voor jouw business. In dit artikel worden dertien manieren behandeld waarop je kosten kan besparen met je bedrijf.

De drie meest voor de hand liggende manieren om kosten te besparen zijn advieskosten verminderen, bedrijfsmiddelen huren of lenen en de bedrijfsruimte inkrimpen. Veel bedrijven hebben externe adviseurs en die externe hulp heb je vaak wel echt nodig.

Je kan de advieskosten verminderen door je zelf al goed in te lezen, zo kom je met de adviseur sneller tot de kern. Als je iets niet vaak nodig hebt, is het slim om het te huren of lenen. Zo betaal je niet de volle prijs voor een product wat je 1 of 2 keer gebruikt.

De bedrijfsruimte kan je inkrimpen door te kijken of het mogelijk is om naar een kleinere en goedkopere bedrijfsruimte te verhuizen. Heeft jouw bedrijf echt zo’n grote bedrijfsruimte nodig? Door hier kritisch naar te kijken kan je echt kosten besparen!

02.

Hou je geld in je zak!

Soms heb je geen andere keuze dan dat je kosten moet besparen om je bedrijf te redden, maar het is sowieso zonde als je geld uitgeeft wat je eigenlijk makkelijk in je zak kan houden. Door te besparen op kosten hou je veel geld in je zak wat jouw bedrijf kan redden. Dit is de makkelijkste manier

Lees voor meer informatie het artikel van de KVK in het grijze vlak of bekijk onze story!

03.

Bespaar op onnodige kosten!

Je hoeft natuurlijk niet alleen kosten te besparen als je bedrijf gevaar loopt. Het is sowieso zonde als je geld uitgeeft terwijl je dit eigenlijk in je zak kan laten. Op de dertien manieren na die de KVK heeft opgesteld, kan je ook nog nagaan of je niet te veel betaalt voor overbodige verzekeringen. Verder kan je er voor kiezen om met stagiairs te werken. Check hoe je een stagiair kan aannemen en hoe je een stageplaats kan aanbieden.

04.

Hoe kan je kosten besparen?

Je kan op 13 verschillende manieren kosten besparen met je bedrijf. Zo kan je de advieskosten minderen, de bedrijfsmiddelen huren of lenen in plaats van kopen of verhuizen naar een kleinere en goedkopere bedrijfsruimte.

Als je echt heel krap zit en vaste werknemers hebt, kan je op drie goedkope manieren afscheid van ze nemen en kiezen voor flexkrachten en zzp’ers. Ook kan je dure leningen herfinancieren en je hypotheek oversluiten als dit nodig is.

Je kan er ook voor kiezen om niet te verhuizen, maar om je bedrijfsruimte onder te verhuren. Verder kan je ook gebruik maken van open source software, een provisie invoeren of gebruik maken van sale en leaseback.

De laatste drie opties voor het besparen van kosten zijn voorzieningen in eigen beheer nemen, uitbesteden en als het echt niet anders kan snijden in de arbeidsvoorwaarden. Het aanpassen kan niet zomaar, dus ga na wat de opties zijn.

05.

Let op je uitgaven!

Kosten besparen met je bedrijf is een manier om je bedrijf te redden, maar is altijd en goeie optie om te zorgen dat je niet meer geld betaalt dan nodig is. Door goed te letten op je uitgaven en door deze dertien manieren toe te passen moet je al een heel eind komen!

Bekijk wat je nog meer kan doen om kosten te besparen op ikgastarten.nl!