Home » Knowledge » How To's » Financiering » Zakelijke lening of financiering aanvragen

Zakelijke lening of financiering aanvragen

door | 14-10-2020

Heb je geld nodig voor je onderneming? Dan zijn er verschillende manieren om aan financiering te komen. Financiering is vaak een lening. Je krijgt dan een bedrag dat je inclusief rente voor een bepaalde tijd moet terugbetalen. Soms is financiering een schenking. In zo’n geval is het belangrijk dat je de voorwaarden checkt. Je kan deze twee vormen van financiering mixen. Je vindt hier hoe je een zakelijke lening of financiering kan aanvragen!

01.

Een zakelijke lening of financiering aanvragen?

Als je financiering nodig hebt, is het belangrijk om jouw bedrijf als uitgangspunt te houden. Kijk eerst goed naar jouw eigen situatie en plannen. Als je dit hebt bedacht en duidelijk hebt uitgewerkt, is de kans groter dat je ook echt financiering krijgt. 

De meeste ondernemers kiezen ervoor om geld te lenen bij de bank. Je kan bij een bank tussen de €1.000 en €5.000 lenen. Als je een groter bedrag wilt, moet je kunnen aantonen dat je dit ook kan terugbetalen. Check ook wat voor lening je wilt, er zijn namelijk 5 soorten bankleningen.

Bij een zakelijke bankrekening leen je geld bij de bank. Dit geld betaal je gespreid terug over een bepaalde periode met rente terug. Je kan ook bankgarantie aanvragen. Dit betekent dat als jij niet aan je financiële verplichtingen naar leveranciers of andere partners kan voldoen, de bank dit bedrag uitkeert.

Verder is er de zakelijke hypothecaire lening. Dit is een lening voor bedrijfspanden en loopt vaak tussen de 10 en 25 jaar. Ook heb je nog de kredietverzekering. Dit is het tegenovergestelde van de bankgarantie en houdt in dat jij altijd betaalt krijgt als een klant dit niet kan. Ten slotte kan je bij een bank of leasemaatschappij bedrijfsmiddelen leasen. Je sluit dan een financiële lening af.

zakelijke lening aanvragen
02.

Welke lening past bij jou?

zakelijke lening aanvragen

Als je op zoek bent naar financiering voor je bedrijf, heb je veel mogelijkheden om aan geld te komen. Het is belangrijk dat je weet welke soort leningen er zijn en dus een lening kiest die goed bij jouw situatie en toekomstplannen past.

Check onze story voor alle soorten financiering!

03.

Subsidies en regelingen

Leningen zijn niet de enige optie om aan externe financiering te komen. De overheid helpt ondernemers op verschillende manieren. Dit doet ze in de vorm van subsidies en regelingen. Check hoe je deze subsidies en regelingen kan aanvragen! 

Voordat je naar externe financiering zoekt, is het verstandig om te kijken of je intern geld kan vrijmaken. Check hoe je financiering uit je eigen bedrijf kan halen!

zakelijke lening aanvragen
04.

Andere bronnen van kapitaal

zakelijke lening aanvragen

Je hoeft niet altijd een lening aan te vragen bij een bank. Er zijn nog veel meer andere bronnen van kapitaal. Deze zijn vrienden en familie, crowdfunding, Business Angels, Business Devils, Venture Capitalists, Seed Fonds, super informals en de beurs.

Meer informatie over deze bronnen kan je vinden in onze Toolkit!

05.

Bereid je aanvraag voor!

Je kan zowel binnen als buiten je bedrijf zoeken naar financiering. In beide gevallen zijn er veel opties. Bij het kiezen van een bron van kapitaal buiten je organisatie is het belangrijk dat je rekening houdt met jouw situatie en je plannen. Door dit duidelijk in kaart te brengen, vergroot je de kans op de financiering!

zakelijke lening aanvragen