Home » Knowledge » How To's » Financiering » Investeerders overtuigen

Investeerders overtuigen

door | 16-10-2020

Heb je een investeerder voor je bedrijf gevonden? Er zijn 3 zaken die belangrijk voor hem zijn om te bepalen of hij met jou in zee wil. Dit zijn jouw persoonlijkheid en bedrijf, jouw idee en het innovatieplan en de kwaliteit van je pitch. Als je dit goed presenteert, kan je makkelijk de investeerders overtuigen!

01.

Waarmee kan je de investeerders overtuigen?

Jouw persoonlijkheid en bedrijf

Investeerders zijn geïnteresseerd in jou en jouw bedrijf. Als je een innovatieplan schrijft, helpt het dus om informatie over jouw bedrijf mee te nemen. Dit kan informatie zijn over de historie, missie en visie, producten en diensten en de financiële ontwikkeling van je bedrijf.

Jouw persoonlijkheid speelt een grote rol. Er zijn een aantal eigenschappen die investeerders belangrijk vinden, zoals leiderschapspotentie en toewijding. Ook zien ze graag dat je al ervaring hebt in het gebied waar jij in actief bent. Als je bepaalde kenmerken niet hebt, kan je in je innovatieplan aantonen hoe je deze missende kenmerken op een andere manier aanvult.

Jouw idee en innovatieplan

Een investeerder gaat alleen met jou in zee als hij iets ziet in jouw plan. In een innovatieplan laat je zien dat je goed weet wat je wilt doen en heb nagedacht over verschillende aspecten van jouw innovatie. Je kan in het plan ook al berekenen hoeveel geld je nodig hebt om het uit te voeren.

Kwaliteit van de pitch

Je kan misschien een goed idee hebben en een indrukwekkend CV, maar de pitch is voor de investeerder doorslaggevend. Check waar je op moet letten als je gaat pitchen voor investeerders!

02.

Hoe kan je de investeerders overtuigen?

Een investeerder heeft veel vermogen en wil dit in een plan steken waar hij vertrouwen in heeft. Het is dus belangrijk dat je een goed plan maakt en hier een investeerder kan overtuigen om zijn geld in jouw bedrijf te stoppen in plaats van in dat van iemand anders. 

Check onze story voor hoe je investeerders kan overtuigen!

investeerders overtuigen
03.

Andere vormen van financiering

investeerders overtuigen

Voor financiering hoef je niet per se een investeerder te zoeken. Je kan namelijk ook bij de overheid een subsidie aanvragen of bij de bank een zakelijke lening. Het is ook mogelijk om in je eigen onderneming te kijken naar hoe je geld besparen kan.

Voor hulp bij het zoeken naar financiering kan je ook altijd bij het KVK Financieringsdesk terecht!

04.

Je bedrijf, idee en pitch

Voor een investeerder zijn 3 dingen van belang: jouw persoonlijkheid en bedrijf, jouw idee en innovatieplan en jouw pitch. Door jouw persoonlijkheid en je bedrijf toe te lichten in je innovatieplan, krijgt de investeerder een goed beeld van wie jij bent en waar jouw organisatie voor staat. Als dit goed aansluit bij de investeerder en waar hij naar zoekt, kan dit een reden zijn om zijn geld in jouw bedrijf te stoppen. 

Maar de investeerder kijkt niet alleen naar wie jij bent; hij kijkt ook naar jouw plan. Door duidelijk te formuleren wat je wilt doen, weet de investeerder waar zijn geld naartoe gaat. Ten slotte heb je de pitch. Dit is the moment of truth waar je een kans hebt om jouw plan te pitchen en de investeerder echt over de streep te trekken. 

05.

Bereid je goed voor!

Als je een investeerder hebt gevonden die goed past bij jouw bedrijf en plan is het belangrijk dat je je goed voorbereid en dat je hem alle nuttige en nodige informatie kan bieden. Een investeerder overtuigen klinkt natuurlijk heel spannend, maar als je je goed voorbereid valt het hartstikke mee! 

Check onze Toolkit voor meer informatie over investeringen!

investeerders overtuigen