Learn daily, consistency is key!

door | 13-11-2020 | Lifestyle, Self improvement

Als het goed is ben jij als Hustler druk bezig om het beste uit jezelf en uit je business te halen. Je begrijpt het belang van self-improvement en de noodzaak om jezelf te verbeteren. Je kent de kracht van routines en weet wat voor impact een killer morning op je dag kan hebben. Het is je gelukt om je slechte habits te doorbreken en je hebt deze vervangen door goede en gezonde gewoontes. Je hebt je doelen gezet voor je business en je personal life. Het is je gelukt om je uitstelgedrag te overwinnen en je bent productiever dan ooit tevoren. Wanneer je zover bent is het tijd voor de volgende stap, learn daily! Zorg ervoor dat je elke dat iets leert.

01.

Consistency is key

De kracht van gewoontes zit hem in de herhaling. Wanneer je ergens mee begint is het vaak lastig om dit vol te houden. Wanneer je het langer doet zal het makkelijker worden. Vanaf 21 dagen kost iets vaak geen moeite meer om te doen en vanaf 30 dagen is het een gewoonte.

Stel je bent nu een maand lang bezig met jezelf verbeteren. Je bent al 30 dagen lang gezond aan het eten en gaat regelmatig naar de sportschool. Dan ben je natuurlijk goed bezig.

Het gevaar is echter dat mensen nadat ze een gewoonte hebben gecreëerd hier niet mee doorgaan. En dan ben je weer terug bij af! Het is heel moeilijk om een gewoonte weer op te pakken als je het in een vroeg stadium een tijd niet hebt gedaan.

Als je naar de sportschool gaat herken je dit vast wel. Je bent een tijdje heel goed bezig en gaat vaak heen. Tot er een punt komt dat je motivatie lager ligt en je er niet meer heen gaat. Het begint bij een keertje niet gaan, daarna wordt het een week, een week wordt twee en dan wordt het een maand of zelfs nog langer. Na een week niet te zijn geweest kan het dan al moeilijk zijn om weer te gaan, en dit wordt per week erger.

Het is niet voor niets dat veel mensen periodes hebben dat ze fanatiek sporten en daarna weer een periode niet meer gaan. Dit komt doordat ze consistentie missen. Consistentie is de sleutel tot succes in het leven. Dit werkt zo met alles wat je doet, je moet door blijven gaan. Je kan prima een keer een dag iets niet doen, maar daar moet het bij blijven. Laat het geen weken worden!

02.

Readers are leaders

Net als met gewoontes draait het bij self-improvement ook om consistentie. Zorg ervoor dat je elke dag iet doet om jezelf te ontwikkelen. Je moet elke dag dingen leren, al zijn het maar kleine dingen. Stel dat je elke dag iets kleins leert voor een jaar lang en dan terug kijkt dan heb je in dat jaar 365 dingen geleerd. Dat is gigantisch veel! Daarom is het belangrijk dat je elke dag dus bezig gaat en iets leert.

Dit klinkt natuurlijk heel mooi maar kan lastig lijken in de praktijk. Echter is dit helemaal niet zo moeilijk. Je kan heel eenvoudig beginnen door bijv. elke dag te lezen. Er zijn tegenwoordig zoveel boeken waar je dingen van kan leren, op zoveel gebieden. Als je elke dag een hoofdstuk uit een boek leest, of zelf maar 10 of 15 pagina’s kan je al zoveel meer leren. Het is geen toeval dat veel succesvolle zakenmannen veel boeken lezen.

Who you are is defined by what you’re willing to struggle for.

Wanneer je begint met lezen kan het best lastig zijn om het op te pakken. Het is daarom aan te raden om met wat lichts te beginnen. Een goed boek om mee te beginnen is The subtle art of not giving a f*ck van Mark Manson. Dit is een boek over self-improvement dat erg makkelijk weg leest. Wanneer lezen een gewoonte is geworden zal je merken dat je sneller gaat lezen en makkelijker opslaat wat je leest.

Ook is het belangrijk dat je aantekeningen maakt! Door alleen te lezen onthoud je minder goed en dan is het ook lastiger om dingen terug te lezen. Zelf markeer ik de belangrijkste dingen die ik in een boek lees en eventueel terug wil lezen. Dit kan in het begin ongemakkelijk en raar aanvoelen om te doen in een boek maar is echt een aanrader!

03.

Leer online

Andere manieren zijn het volgen van online cursussen. Je ziet ze steeds vaker voorbijkomen. Je hebt er cursussen bij zitten die je bakken met geld kosten maar er zijn ook tal van kleine cursussen waar je gratis toegang tot kan krijgen. Deze gaan vaak minder diep op de onderwerpen in maar zijn wel erg leerzaam. Vaak kan je ook een meer diepgaande cursus kopen bij dezelfde persoon als de gratis cursus je goed is bevallen!

Andere manieren zijn het volgen van online cursussen. Je ziet ze steeds vaker voorbijkomen. Je hebt er cursussen bij zitten die je bakken met geld kosten maar er zijn ook tal van kleine cursussen waar je gratis toegang tot kan krijgen. Deze gaan vaak minder diep op de onderwerpen in maar zijn wel erg leerzaam. Vaak kan je ook een meer diepgaande cursus kopen bij dezelfde persoon als de gratis cursus je goed is bevallen!

Roos van TekkieWorden heeft bijvoorbeeld een aantal gratis cursussen gevonden die ze met jou wil delen om de quarantaine periode door te komen! Het zijn cursussen rondom digitale beroepen, zoals digital design, growth hacking, developer, data analyst, etc. Misschien is zo'n cursus wel wat voor jou!

04.

Rolmodellen

Een andere manier om dingen te leren is van goede rolmodellen. Zoek iemand op die bereikt wat jij wil bereiken! Je kan een iemand opzoeken of meerdere rolmodellen. Het kan zijn dat je voor elk aspect in je leven een ander rolmodel hebt. Dat is juist extra goed! Zorg dat je deze mensen volgt, en kijk wat ze doen. Social media is tegenwoordig groter dan ooit, iedereen is hier op te vinden, je familie, je vrienden maar ook je rolmodellen. Begin ze te volgen op Instagram, kijk wat ze zeggen en doen en leer hiervan. Het nadeel hiervan is dat je op social media ook veel dingen voorbij ziet komen waar je niks aan hebt en je niks beter van wordt.

Dit is natuurlijk niet waar je op zit te wachten als je ding wilt leren of inspiratie wilt. Dit is eenvoudig op te lossen door een tweede account te maken waarmee je enkel personen volgt die echt iets toevoegen voor jouw en je ontwikkeling. Hiermee creëer je een feed vol met goed en en nuttige informatie van mensen waar jij iets van kan leren! Veel succesvolle ondernemers hebben tegenwoordig ook een eigen autobiografie. Het lezen hiervan is altijd een goede eerste stap om je rolmodel te leren kennen.

05.

Onderneem direct actie!

Als jij jezelf echt wilt verbeteren en het beste uit jezelf wilt halen moet je dus dagelijks leren. Belangrijk is dat je vandaag nog begint, onderneem direct actie. Dit kan je door een van de volgende dingen doen:

  • Pak nu een boek en lees minimaal 1 hoofdstuk.
  • Open je Spotify en luister een podcast over  business, self improvement of iets anders leerzaams.
  • Maak een instagram account en volg je role models.
  • Schrijf je in voor een online cursus en doorloop het eerste hoofdstuk of de eerste sessie.

Wanneer je vandaag niet begint is de kans ook groot dat je morgen niet gaat beginnen, of de dag daarna, of de week daarna, of zelfs de hele maand. Voor je het weet is er een half jaar voorbij of zelfs een jaar. Dan kijk je terug en kom je erachter dat je niks hebt gedaan je hebt geen actie ondernomen. Je hebt bijna niks geleerd en je hebt je doelen niet gehaald. Dan denk je terug aan het moment dat je deze blog hebt gelezen en zou je willen dat je wel direct begonnen was. Onderneem dus actie en zorg voor consistentie oftewel learn daily!

Wat is HUSTL?

Een online content platform voor jonge ondernemers.

Inspirerende content en verhalen die jou motiveren om jouw eigen toekomst te bepalen. We bieden waardevolle informatie over de start en groei van jouw business,  zodat je er zeker van bent dat je succes behaalt.

Verzorg je eigen succes! Loop je vast? Onze gratis online community helpt je verder met al je vragen.

→ Maak kennis met HUSTL

Updates en meer!