Killer morning, ook als je geen ochtendmens bent

door | 16-10-2020 | Lifestyle, Self improvement

Wat doe jij als eerste als je wakker wordt? Een uur lang scrollen op instagram? Gehaast een kop koffie drinken, douchen en naar werk gaan? Stop hier mee. Als jij alles uit je business wilt halen moet je alles uit je dagen gaan halen. Zorg voor een goede ochtendroutine. Als jij het beste uit elke dag wil halen is een goede ochtend goud waard. Maak van elke ochtend een killer morning en breng je je business naar een hoger level!
01.

Waarom een ochtendroutine?

Je zal wel denken waarom moet ik een killer morning hebben? Misschien voel je je wel prima en gaat het wel oke. Maar wat als alles veel beter kan? Wat als je veel meer uit elke dag kan halen. Wat als je elke dag je business nog iets meer kan improven, je jezelf kan verbeteren en je gelukkiger kan voelen! Dan zou je dit toch doen? Ja, dat dacht ik! Het maken van een ochtendroutine is niet voor niets vaak de eerste stap van mensen die beginnen met self improvement.

Daarom moet je een killer morning hebben. Zonder ochtendroutine is er een grote kans dat je last hebt van het volgende: Je voel je vaak gehaast, kent weinig rust of hebt weinig energie en noem zo maar op. Herken je dit bij jezelf? Dit komt door hoe jij je dag begint! Wanneer je rust neemt in de ochtend begint je dag beter dan wanneer je gehaast een bak koffie drinkt. Het zorgt ervoor dat je fitter, gelukkiger en succesvoller bent. Het geeft echt een kickstart aan je dag! Wanneer jij elke dag een uur eerder opstaat en rustig de tijd neemt om je dag te beginnen met een goede routine zal je de volgende voordelen ervaren. 

 

 • Je hebt meer rust
 • Je hebt meer energie
 • Je loopt voor op de rest
 • Je hebt meer tijd
 • Je bent vrolijker

“I challenge you to make your life a masterpiece. I challenge you to join the ranks of those people who live what they teach, who walk their talk.”
- Tony Robbins

Het is dan ook niet voor niets dat vele succesvolle zakenmannen een ochtend routine gebruiken. Kijk bijvoorbeeld naar Warren Buffet of Tony Robbins. Warren Buffet staat elke dag op om 6:45 om aan zijn ochtendroutine te beginnen. Tony Robbins begint al 10 jaar lang elke ochtend met 10 minuten meditatie om volledig tot rust te komen. Daarna volgt een training van 15 minuten voordat hij aan zijn dag begint.

02.

Vroeg opstaan?

Je hoort het mensen voortdurend zeggen! Ik ben geen ochtendmens, ik kan niet vroeg opstaan. Onzin, iedereen kan vroeg op staan.

Ik was vroeger ook geen ochtendmens, ik kwam nooit voor 10 uur uit mijn bed. Tegenwoordig sta ik elke dag op om 7 uur en begin ik met mijn killer morning . Moet dit? Nee natuurlijk niet. Helpt dit? Ja, voor velen helpt het om eerder op te staan. Vroeg opstaan kan ervoor zorgen dat je meer rust pakt, energieker bent en productiever wordt. Belangrijk is dat je een tijdstip uit kiest waar je jezelf goed bij voelt. Je hoeft niet direct om 5 uur of 6 uur uit bed te gaan.

Om vroeg uit bed te kunnen komen is het belangrijk waarom je uit bed gaat. Moet je uit bed of wil je uit bed? Wanneer je het gevoel hebt dat je uit bed moet gaat het je niet lukken. Maar heb jij je doelen gesteld, ben je opgewonden over de dag en wat deze gaat brengen. Dan gaat het je lukken, je drive zal helpen! Echter kan het natuurlijk nog steeds lastig zijn om niet te snoozen en uit je bed te komen. Dat is heel normaal! Daarom hier vijf tips om ervoor te zorgen dat jezelf te motiveren en uit bed te komen!

Bepaal je doelen voor je gaat slapen.

Zorg ervoor dat je met positieve gedachten gaat slapen en bereid je voor op de volgende dag. Je laatste gedachte voor je naar gaat slapen is de eerste wanneer je wakker wordt. Als je met een negatieve gedachte als “Oh shit, ik heb nog maar 6 uur slaap ik ben morgen vast moe” zal je slecht en moe wakker worden. Echter wanneer je aan iets leuks denkt voor het slapen wordt je wakker en spring je uit bed. Denk maar terug aan vroeger toen je bijvoorbeeld op vakantie ging of op schoolreis. Je stond sowieso vol enthousiasme direct naast je bed!

Verplaats je wekker.

Deze spreekt wat meer voor zich. Verplaats je wekker uit de buurt van je bed zodat je eruit moet gaan om hem uit te zetten. Dit zorgt er tevens voor dat je energie krijgt doordat je je lichaam in beweging brengt!

Poets je tanden.

Door je tanden te poetsen voer je een simpele activiteit uit en geef je je lichaam de tijd om wakker te worden. Ren dus direct naar de badkamer en poets je tanden, ook helpt het om wat (koud) water in je gezicht te gooien.

Drink een vol glas water.

Het is belangrijk om jezelf direct te hydrateren in de ochtend. Tijdens de nacht droog je uit waardoor je je in de ochtend moe voelt. Vaak als mensen zich moe voelen tijdens de dag komt dit door uitdroging. Zorg er dus altijd voor dat je jezelf zo snel mogelijk hydrateert. Zet bijvoorbeeld in de avond alvast een glas water klaar naast je bed.

Doe direct de goede kleding aan.

Wil je in de ochtend gaan sporten? Doe dan direct je sportkleding aan. Dit zorgt ervoor dat je direct actie kan ondernemen als je klaar bent om te gaan en de deur uit kan lopen.

Naast deze tips zijn er nog vele andere manieren om jezelf te helpen vroeg uit bed te komen en direct wakker te zijn. Wanneer je automatische lampen hebt kan je een timer zetten dat het licht is wanneer je wakker wordt. Of de verwarming alvast aanzetten in de winter zodat het warm is wanneer je wakker wordt.

03.

Hoe begin ik met een ochtendroutine?

Je hoort het mensen voortdurend zeggen! Ik ben geen ochtendmens, ik kan niet vroeg opstaan. Onzin, iedereen kan vroeg op staan.

Je weet de voordelen en weet hoe je wakker moet worden. Maar hoe begin je met een ochtendroutine? Hoe creëer je nou je eigen killer morning? De eerste stap is eigenlijk heel simpel. Je moet gewoon beginnen! Bepaal eerst hoe laat je op wilt staan en wat je routine moet zijn. Iedereen heeft zijn eigen voorkeur over wat hij doet en in welke volgorde. Hierin heb je je eigen keuze. Inspiratie nodig voor het creëren van je ochtendroutine? Er zijn meerdere boeken die je hiermee kunnen helpen.

Zelf heb ik de Miracle morning van Hal Elrod gelezen. In zijn boek beschrijft hij hoe aan de hand van de 6 lifeSAVERS zijn eigen miracle morning heeft gecreëerd en zijn leven heeft veranderd. Deze miracle morning duurt een uur en ziet er als volgt uit:

 • Silence. Beginnen in stilte met een meditatie.
 • Affirmation. Affirmaties uitspreken om je mindset te activeren en ontwikkelen.
 • Exercise. Sporten om je bloedsomloop te starten.
 • Visualization. Visualiseren wat je wil bereiken
 • Reading. Boeken lezen over bijvoorbeeld self improvement
 • Scribing. Een journaal of dagboek bijhouden. Kan ook gebruikt worden voor het opschrijven van je doelen en motivaties. 

Deze SAVERS werken voor velen maar hoeft niet te werken voor iedereen. Ook kan je hier eenvoudig je eigen invulling aangeven. Je kan er een aantal gebruiken in plaats van allemaal of het doen in een andere volgorde. Het belangrijkste is dat je een vaste routine creëert die je elke dag uitvoert. 

04.

30 dagen challenge

Om een gewoonte aan te leren moet iets 30 dagen op rij worden uitgevoerd. Wanneer je dus een ochtendroutine vast wilt inbouwen in je leven om alles eruit te halen. Dan zal je dit 30 dagen op rij moeten doen. Dan wordt het een gewoonte, dan gaat het vanzelf! De eerste 10 dagen zullen lastig zijn, misschien wel verschrikkelijk. Vanaf de 11e dag zal het draagzaam worden, je voelt je nog niet op je gemak maar het wil wel. Vanaf de 21 dag wordt het een makkie, dan voelt het als een gewoonte. Hier gaan mensen in de fout, die stoppen na 21 dagen omdat het dan al als een gewoonte voelt. Maar als je deze gewoonte wilt vasthouden dan moet je doorgaan tot de 30 dagen! Dan pas behoud je deze gewoonte en wordt elke ochtend een killer morning!

30 dagen challenge

Next week in HUSTL Lifestyle:

Nu weet je hoe je een van een ochtendroutine een gewoonte moet maken en van elke ochtend een killer morning maakt. Maar hoe kom je nou van je slechte gewoontes af? Dat lees je in de blog “Breaking your habits”!

Stay tuned!

Wat is HUSTL?

Een online content platform voor jonge ondernemers.

Inspirerende content en verhalen die jou motiveren om jouw eigen toekomst te bepalen. We bieden waardevolle informatie over de start en groei van jouw business,  zodat je er zeker van bent dat je succes behaalt.

Verzorg je eigen succes! Loop je vast? Onze gratis online community helpt je verder met al je vragen.

→ Maak kennis met HUSTL

Updates en meer!