Gezond lichaam, gezonde (ondernemers) geest

door | 23-07-2020 | Lifestyle, Self improvement

Ooit gehoord van de Romeinse dichter Juvenalis? Ik ook niet! Blijkbaar is het degene die de kreet "gezond lichaam, gezonde geest" voor het eerst introduceerde. Die term ken je waarschijnlijk wel. Ze hadden in de tijd van het Romeinse Rijk al door dat een gezonde levensstijl super belangrijk is, dus het zal jou waarschijnlijk ook niet zijn ontgaan. Misschien doe je al heel veel om je gezondheid op peil te houden. Dan is het altijd goed om jouw beeld van een gezonde levensstijl eens te toetsen aan de hand van deze blog. Als je van jezelf weet dat je eigenlijk te weinig doet om een gezonde levensstijl te onderhouden kan deze blog je inspireren om het voortaan wel te gaan doen.

Een gezond lichaam en gezonde geest wordt grotendeels bepaald door je voeding. Nou ben ik natuurlijk geen diëtist, dus ik zal je geen concrete voedingstips geven, maar ik kan wel uit eigen ervaring zeggen dat een gevarieerd voedingsschema ervoor zorgt dat je lekkerder in je vel zit. Gezond eten en drinken zorgt voor natuurlijke energie en voor een positievere mindset. Sporten speelt hier ook een grote rol in. Als je gezond eet en genoeg sport dan maakt je lichaam namelijk dopamine aan. Dit is een gelukshormoon dat je lichaam uit zichzelf loslaat. Het zorgt ervoor dat je je opgewekt en fit voelt. Die energie kan jij natuurlijk goed gebruiken tijdens het uitbouwen van jouw hustle! Naast gezonde voeding zijn er nog vele onderdelen van self improvement die ervoor kunnen zorgen dat je nog meer uit  jezelf en je business haalt.

01.

De gezond verstand podcast!

Als je meer te weten wil komen over hoe je een gezond lichaam en gezonde geest krijgt door een goede levensstijl leidt raad ik je aan om de Gezond Verstand podcast te luisteren. In deze podcast geeft Jordi Warners van Qmusic samen met Martyn de jong van Men's Health antwoord op veel voorkomende vragen die mensen hebben rondom het leven van en gezonde levensstijl. De podcast heeft zes afleveringen waarin ze in iedere aflevering om de tafel gaan met een andere gezondheidsexpert. Misschien vraag je je af waarom een radio-DJ van Qmusic jou zou kunnen helpen met een gezonde levensstijl. Dat Martin van Men's Health je kan helpen is wat meer voor de hand liggend. Toch is Jordi Warners de afgelopen jaren 28 kilo afgevallen en sport hij tegenwoordig 5 keer per week, en deelt graag zijn tips met jou.

02.

Gary Vee: spreker & mental coach

Een ondernemer die zijn leven, net zoals Jordi Warners, heeft omgegooid is Gary Vaynerchuk, afgekort Gary Vee. Gary is één van mijn favoriete ondernemers en al voor langere tijd succesvol. In de beginfase van zijn succes was al zijn focus gericht op het uitbouwen van zijn business. Daar kwam zo erg de nadruk op te liggen, dat Gary zijn eigen gezondheid vergat. Het is niet gek dat je in de groeifase je focus houdt op je business.

Op zijn dertigste verjaardag heeft hij "zijn mentale knop" omgezet en ervoor gekozen om zijn gezondheid op één te zetten. Tegenwoordig sport hij zeven dagen in de week en geeft hij aan dat zijn gezonde levensstijl ook een enorme mentale boost heeft gegeven. Je checkt zijn verhaal hier onder. Ik raad je sowieso aan om Gary Vee te volgen op Instagram. Zijn posts zijn erg inspirerend en motiverend!

03.

Joel Beukers: moderne fitness goeroe

Een andere inspiratiebron rondom het leven van een gezonde levensstijl is Joel Beukers. Hij heeft een business gebouwd rondom fitness en voedingssupplementen. Ook hij heeft ongezonde tijden gekend, zoals je kan zien in zijn Instagram post. Tegenwoordig staat hij op de cover van het Men's Health magazine. Joel is een bom van energie en neemt jouw mee in zijn dagelijks gezonde leven. Ik heb veel van hem geleerd!

Ook als je niks met fitness hebt kan je veel wijze lessen en motivatie halen uit zijn video's. De video hiernaast is een mooi startpunt mocht je geïnteresseerd zijn in Joel z'n content. Een inspirerend verhaal vol tips en motivatie en natuurlijk afsluitend een heerlijke beuksessie in de gym. Dit is typerend voor Joel z'n content. Een perfecte mix tussen informatie, inspiratie, motivatie en fun. Joel is een echte lifestyle ondernemer.

04.

Net zo belangrijk: ontspanning

Okay, genoeg over inspanning leveren. Een gezonde levensstijl onderhouden kost een hoop toewijding, doorzettingsvermogen en dus energie. Dat is super belangrijk, maar niet het enige wat telt. Net zo belangrijk voor een gezond lichaam en gezonde geest is namelijk ontspannen. Ontspannen betekent genoeg slapen en genoeg van je vrije tijd genieten. Voldoende slaap zorgt er ook voor dat je lekkerder in je vel zit.

In je slaap gebruik je namelijk weinig dopamine, waardoor je die dopamine opspaart om de dag erna weer te vlammen! Maar om te vlammen moet je ook genoeg leuke dingen doen. Altijd hard kunnen werken bestaat niet. Je moet ook stoom afblazen door even niks te doen of juist even hard te gaan op een feestje. Die momenten zorgen ervoor dat je oplaadt voor later.

05.

Mental health: mindfullness & meditatie

Een andere manier om te zorgen voor een gezond lichaam en gezonde geest is via mindfullness en meditatie. Mindfullness is een lichte vorm van meditatie, waarbij je heel bewust leeft in het moment. Wat je ziet, voelt en hoort komt heel bewust binnen. Je prikkelt als het ware je zintuigen. Vroeger was dit alleen wat voor Boeddhistische monniken, maar tegenwoordig wordt het op grote schaal gedaan door ondernemers. Dit is wel bestemd voor de Hustlers die op zoek zijn naar een dieper niveau van ontspanning. Het is niet voor iedereen weggelegd, maar kan als je er van houdt, veel moois opleveren. Dat het veel kan opleveren vertelt Dr. Kasim Al-Mashat op een TEDxSFU evenement. Hij is een half jaar lang op een mindfullness en meditatie tocht door Zuid-Oost Azië geweest en vertelt over de lessen die hij daar heeft geleerd.

Als je hier wat moeite mee hebt, zeker in het begin, kan de app genaamd Calm je misschien op weg helpen! Deze award winning app helpt je met slapen, mediteren en ontspannen. Ze bieden verschillende tools, blogs, masterclasses, resources en muziek, zowel gratis als betaald. Naast deze app zijn er online ook vele begeleide meditaties te vinden.

Wat is HUSTL?

Een online content platform voor jonge ondernemers.

Inspirerende content en verhalen die jou motiveren om jouw eigen toekomst te bepalen. We bieden waardevolle informatie over de start en groei van jouw business,  zodat je er zeker van bent dat je succes behaalt.

Verzorg je eigen succes! Loop je vast? Onze gratis online community helpt je verder met al je vragen.

→ Maak kennis met HUSTL

Updates en meer!

Meer lezen?

Gerelateerde artikelen

Welke subsidies op zakelijke zonnepanelen zijn er?

Welke subsidies op zakelijke zonnepanelen zijn er?

Het verduurzamen van je bedrijf is altijd een goede stap. Veel bedrijven kiezen er dan ook voor om te investeren in zonnepanelen. Het investeren in zakelijke zonnepanelen wordt dan ook een stuk aantrekkelijker gemaakt door de verschillende subsidiemogelijkheden....

Zakelijk beleggen: hier moet je aan denken

Zakelijk beleggen: hier moet je aan denken

Door de jaren heen heb je een goed vermogen opgebouwd. Bloed, zweet en tranen heeft het gekost. Nu je erover denkt om je vermogen te beleggen, sta je waarschijnlijk ook veel vragen. Liever loop je niet al te veel risico.

Met deze meubelen heb je in no time een kantoor staan

Met deze meubelen heb je in no time een kantoor staan

Wil je een nieuw kantoor realiseren? Dan moet het natuurlijk gevuld worden met leuke meubelen. Er komt behoorlijk wat op je af bij het inrichten van nieuw kantoor. Bekijk alles daarom rustig stap voor stap. Het zijn ruimtes waar je veel tijd doorbrengt en je wilt...