Zzp naast vaste baan, alles wat je moet weten

door | 19-04-2022 | Exploring

Wil je graag voor jezelf beginnen, maar wil je niet de zekerheid van een vaste baan verliezen? Geen zorgen, want je kan een zzp’er worden naast je vaste baan! Daar komen wel een paar dingen bij kijken, maar alles wat je moet weten vind je hier.

01.

Zzp’er worden naast vaste baan

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je ervoor kiest om te starten met parttime ondernemen. Maar voordat je inschrijft bij de KVK is het belangrijk dat je eerst overlegt met je werkgever. Wat staat er in je contract? Is het überhaupt wel mogelijk om parttime te werken? Dit moet je bespreken met je werkgever. 

Als dit allemaal rond is en je bent er met je werkgever uitgekomen, kan je beginnen met het starten van je eigen bedrijf.

Zzp naast vaste baan
02.

Starten als zzp’er naast vaste baan

Dan is het tijd dat je je gaat inschrijven bij de KVK. Is dat gelukt? Gefeliciteerd! Je bent nu een echte ondernemer! Er gelden voor een parttime ondernemer geen andere regels dan voor andere ondernemers, dus ook het proces van je bedrijf starten is hetzelfde. Zo moet je bijvoorbeeld ook kijken welke bedrijfsverzekeringen je wilt en starten met je administratie bijhouden. Alles dat je moet weten over het starten van je onderneming vind je in onze Knowledge Base!

03.

Zzp’er naast vaste baan belasting

Zzp naast vaste baan

Het is belangrijk dat je niet vergeet inkomstenbelasting te betalen aan de Belastingdienst. Je betaald als parttime ondernemer namelijk inkomstenbelasting over je loon, maar ook over de winst die je maakt met je onderneming. Check ook of je als parttime ondernemer recht hebt op bepaalde aftrekken of fiscale regelingen. Deze kunnen er namelijk voor zorgen dat je minder belasting hoeft te betalen. 

Een bedrijf starten lijkt misschien risicovol in het begin, daardoor is het begrijpelijk om de keuze te maken om eerst parttime te ondernemen en de zekerheid van je vaste baan te behouden. Op het moment dat je gewend bent aan je leven als ondernemer kan je er natuurlijk altijd nog voor kiezen om fulltime aan de slag te gaan. Check ook onze How-To als je meer wilt weten over starten als parttime ondernemer!

Wat is HUSTL?

Een online content platform voor jonge ondernemers.

Inspirerende content en verhalen die jou motiveren om jouw eigen toekomst te bepalen. We bieden waardevolle informatie over de start en groei van jouw business,  zodat je er zeker van bent dat je succes behaalt.

Verzorg je eigen succes! Loop je vast? Onze gratis online community helpt je verder met al je vragen.

→ Maak kennis met HUSTL

Updates en meer!

Meer lezen?

Gerelateerde artikelen

Stappenplan voor het maken van een goede planning

Stappenplan voor het maken van een goede planning

Tijdens je werk of als je veel te doen of te regelen hebt, dan is het maken van een planning essentieel. Een planning maken kan ervoor zorgen dat je niets vergeet, geen deadlines mist en dat je alles wat je moet doen ook echt afkrijgt. Het maken van een goede planning...

Tips om verzuim onder ICT’ers te voorkomen

Tips om verzuim onder ICT’ers te voorkomen

Een van de grootste uitdagingen in de ICT-branche is verzuim onder werknemers. Veel ICT'ers zijn dag in dag uit bezig met achter hun computerscherm te zitten, wat kan leiden tot fysieke en mentale uitputting. Het is dus belangrijk om verzuim door deze...

Herontdek focus met bullet journals

Herontdek focus met bullet journals

Voel je je overweldigd en niet gefocust? Ben je op zoek naar een hulpmiddel om je weer op weg te helpen met jouw doelen en doelstellingen? Bullet journals zijn de perfecte oplossing! Hier vind je hoe bullet journals je kunnen helpen de focus te hervinden, je doelen te...