[elfsight_social_share_buttons id="1"]

Zzp naast vaste baan, alles wat je moet weten

door | 19-04-2022 | Exploring

Wil je graag voor jezelf beginnen, maar wil je niet de zekerheid van een vaste baan verliezen? Geen zorgen, want je kan een zzp’er worden naast je vaste baan! Daar komen wel een paar dingen bij kijken, maar alles wat je moet weten vind je hier.

01.

Zzp’er worden naast vaste baan

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je ervoor kiest om te starten met parttime ondernemen. Maar voordat je inschrijft bij de KVK is het belangrijk dat je eerst overlegt met je werkgever. Wat staat er in je contract? Is het überhaupt wel mogelijk om parttime te werken? Dit moet je bespreken met je werkgever. 

Als dit allemaal rond is en je bent er met je werkgever uitgekomen, kan je beginnen met het starten van je eigen bedrijf.

Zzp naast vaste baan
02.

Starten als zzp’er naast vaste baan

Dan is het tijd dat je je gaat inschrijven bij de KVK. Is dat gelukt? Gefeliciteerd! Je bent nu een echte ondernemer! Er gelden voor een parttime ondernemer geen andere regels dan voor andere ondernemers, dus ook het proces van je bedrijf starten is hetzelfde. Zo moet je bijvoorbeeld ook kijken welke bedrijfsverzekeringen je wilt en starten met je administratie bijhouden. Alles dat je moet weten over het starten van je onderneming vind je in onze Knowledge Base!

03.

Zzp’er naast vaste baan belasting

Zzp naast vaste baan

Het is belangrijk dat je niet vergeet inkomstenbelasting te betalen aan de Belastingdienst. Je betaald als parttime ondernemer namelijk inkomstenbelasting over je loon, maar ook over de winst die je maakt met je onderneming. Check ook of je als parttime ondernemer recht hebt op bepaalde aftrekken of fiscale regelingen. Deze kunnen er namelijk voor zorgen dat je minder belasting hoeft te betalen. 

Een bedrijf starten lijkt misschien risicovol in het begin, daardoor is het begrijpelijk om de keuze te maken om eerst parttime te ondernemen en de zekerheid van je vaste baan te behouden. Op het moment dat je gewend bent aan je leven als ondernemer kan je er natuurlijk altijd nog voor kiezen om fulltime aan de slag te gaan. Check ook onze How-To als je meer wilt weten over starten als parttime ondernemer!

Wat is HUSTL?

Een online content platform voor jonge ondernemers.

Inspirerende content en verhalen die jou motiveren om jouw eigen toekomst te bepalen. We bieden waardevolle informatie over de start en groei van jouw business,  zodat je er zeker van bent dat je succes behaalt.

Verzorg je eigen succes! Loop je vast? Onze gratis online community helpt je verder met al je vragen.

Updates en meer!

Meer lezen?

Gerelateerde artikelen

Slim sparen voor later als ZZP’er

Slim sparen voor later als ZZP’er

De vrijheid van het zelfstandig ondernemerschap komt met vele voordelen, maar ook met de verantwoordelijkheid om voor je pensioen te zorgen.