Je bedrijfsverzekering regelen is een belangrijke stap in de bedrijfsvoering van jouw onderneming. Je wilt als ondernemer natuurlijk zo weinig mogelijk risico lopen. Door goed te bekijken welke verzekeringen er zijn, kan jij een keuze maken tussen welke je nodig hebt en welke je achterwege kan laten. Uit alle verzekeringen die er zijn, heb je er namelijk maar een paar nodig. Bekijk snel welke verzekeringen je moet regelen!
01.
Welke bedrijfsverzekering heb jij nodig?
Als je begint in het belangrijk om een bedrijfsverzekering te regelen. Er zijn heel veel verschillende verzekeringen, maar de kans is klein dat je ze allemaal nodig hebt. Er zijn in totaal 13 verzekeringen, verdeeld over 4 categorieën. Weet jij al welke verzekeringen jij nodig hebt?
Elke ondernemer moet verplicht een verzekering afsluiten. Een ziektekostenverzekering. Deze verzekering vergoedt de meeste medische behandelingen en medicijnen. De ziektekostenverzekering is verplicht voor elke Nederlander; deze heb je dus als het goed al. De ziektekostenverzekering valt onder de inkomensverzekeringen.
Inkomensverzekeringen
De andere twee bedrijfsverzekeringen die onder de inkomensverzekeringen vallen zijn de arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) en de overlijdensrisicoverzekering. De AOV zorgt ervoor dat als jij ziek of arbeidsongeschikt wordt, je geen inkomen verliest. De overlijdensrisicoverzekering zorgt ervoor dat als jij komt te overlijden jouw gezin voldoende inkomen overhoudt over een bepaalde periode. Deze zijn niet verplicht.
Personeelsverzekeringen
De personeelsverzekeringen zijn verdeeld over 3 verzekeringen. Deze zijn uiteraard alleen nodig als je mensen in dienst hebt. Met een verzuimverzekering betaalt de verzekeringsmaatschappij de werknemer door op het moment dat hij ziek is.
Bij een collectieve ongevallenverzekering bied je een financiële vergoeding als je werknemer door een ongeval overlijdt of arbeidsongeschikt wordt. Dit kan een ongeval tijdens het werk zijn of in het verkeer van werk naar huis en vice versa. Met de nabestaandenverzekering ontvangt de partner van jouw overleden werknemer een deel van het inkomen van degene die het ongeval krijgt.
Schadeverzekeringen
Andere bedrijfsverzekeringen zijn de schadeverzekeringen die te maken hebben met schade, aansprakelijkheid en personeel. Onder de schadeverzekeringen vallen de bedrijfsschadeverzekering, goederenverzekering, inventarisverzekering en opstalverzekering. Deze verzekeringen dekken schade aan apparatuur, goederen, de inventaris en het bedrijfspand.
Aansprakelijkheidsverzekeringen
De bedrijfsverzekeringen die onder de aansprakelijkheidsverzekeringen vallen, zijn de beroepsaansprakelijkheidsverzekering, bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering en de rechtsbijstandverzekering. De bedrijfsverzekering die je regelen kan over de beroepsaansprakelijkheid dekt kosten voor fouten die je maakt tijdens je werk. Dit is als je bijvoorbeeld verkeerd advies hebt gegeven aan een klant, waardoor hij veel geld heeft verloren. De bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering is voor als je iets kapot maakt bij een klant, als je bijvoorbeeld iets omstoot. De rechtsbijstand-verzekering kan je zakelijk afsluiten. Hiermee ben je verzekerd voor juridische bijstand als er een conflict is met medewerkers, leveranciers en klanten.
02.
Verklein je risico door een bedrijfsverzekering te regelen!
Een bedrijfsverzekering regelen is belangrijk als je je risico’s als ondernemer wilt verkleinen. De verzekeringen zijn niet verplicht, maar op het moment dat je het nodig hebt zal je er dankbaar voor zijn. Het kan je namelijk veel geld schelen in het geval dat iemand gewond raakt.
Door het artikel van de KVK te lezen, voorkom je dat je onnodige verzekeringen afsluit. Bekijk voor een duidelijk overzicht onze story!
03.
Welke bedrijfsverzekeringen raden wij aan?
Het is belangrijk om een bedrijfsverzekering te regelen. Het is veel om te regelen, dus het is zonde als je een verzekering vergeet. Blijf het ook bijhouden. Zorg ervoor dat je niet te weinig verzekert, maar ook niet te veel. Dat is zonde! Check dit elk jaar. Als je begint als zzp’er heb je namelijk geen verzekering voor personeel nodig, maar als je later personeel aanneemt is het toch niet zo’n gek idee. Wij raden je aan om sowieso een bedrijfs- en/of beroepsaansprakelijkheidsverzekering te nemen. Zo ben je in ieder geval verzekerd als je een keer verkeerd advies geeft aan een klant of wanneer je bij een klant per ongeluk een glas van tafel stoot. Die zijn het belangrijkst!
04.
Welke bedrijfsverzekering moet je regelen?
Er zijn 13 belangrijke verzekeringen als je kijkt naar welke bedrijfsverzekering je moet regelen bij de start van je bedrijf. Er is maar één verzekering verplicht; de ziektekosten-verzekering. Andere verzekeringen zijn niet verplicht, maar wel aan te raden, omdat ze je beschermen. En er zijn verzekeringen die je helemaal niet nodig in jouw onderneming. Dit kan afhangen van de rechtsvorm of je product of dienst.
De 13 verzekeringen zijn verdeeld in 4 categorieën. Onder inkomensverzekeringen vallen de ziektekostenverzekering, de AOV en de overlijdensrisicoverzekering. De verzekeringen voor schade bestaan uit de bedrijfsschadeverzekering, de goederenverzekering, de inventarisverzekering en de opstalverzekering. Deze verzekeringen zijn vooral verzekeringen voor de onderneming. In het geval van brand of diefstal ben je dan verzekerd en kan je een vergoeding krijgen.
De verzekeringen die sowieso aan te raden zijn als ondernemer zijn de aansprakelijkheidsverzekeringen. Dit zijn de beroepsaansprakelijkheidsverzekering, de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering en de zakelijke rechtsbijstandverzekering. Tot slot de verzekeringen voor het personeel. Deze verzekeringen beschermen je werknemers bij ongevallen. Dit zijn de verzuimverzekering, de collectieve ongevallen-verzekering en de nabestaandenverzekering.
05.
Verzeker niet te veel, niet te weinig
Ondanks dat het niet leuk is om een bedrijfsverzekering te regelen, zijn verzekeringen wel heel erg belangrijk om te hebben. Er zijn 4 categorieën met verzekeringen die belangrijk zijn om af te sluiten als je begint met ondernemen. Je hebt niet elke verzekering nodig, maar zorg ook dat je niet te weinig verzekert. Het kan je namelijk veel geld kosten op het moment dat er iets gebeurt en je niet verzekerd bent.