De gouden HUSTL tips om te kunnen reizen!

door | 14-01-2021 | Creativiteit en ontspanning, Lifestyle

Het is weer donderdag en dat betekent een nieuwe lifestyle blog! Met deze week een speciale blog over reizen. Ben jij een avonturier, hou je van uitdagingen en nieuwe dingen ontdekken? Lees dan deze beste traveltips om te kunnen Hustlen!

01.

Waarom zou je gaan reizen?

Waarom zou je gaan reizen? Er zijn verschillende redenen waarom reizen bijdraagt aan jouw geluk en ontwikkeling. Als allereerst weten we allemaal hoe ontspannen een dagje weg kan zijn: je stress daalt naar een lager niveau waardoor je meer ruimte krijgt voor jezelf. Een ander reden is dat reizen leidt tot bepaalde mate aan creativiteit en motivatie doordat je oog in oog komt te staan met nieuwe ervaringen. Denk maar aan de verschillende onbekende culturen, mensen en prachtige landschappen die je tegen zult komen. Het zijn nieuwe ervaringen die ervoor zorgen dat wij als mens nieuwe ideeën en een groei aan creativiteit ontwikkelen. Ben je op en haal je nog weinig uit jouw werk? Dan is reizen een effectieve en ontspannende optie om te overwegen!

Oké, nu weten we het wel: reizen biedt je dus rust en inspiratie. Het zijn de twee factoren die iedereen zo’n beetje wel kan raden. En daarom ga ik je nog een leuk feitje vertellen. Een van de mooiste dingen die ik vind aan reizen, is dat het bijdraagt aan jouw persoonlijke ontwikkeling. Door te gaan reizen ben je zelfverzekerder, heb je meer geduld, meer begrip naar anderen toe, ben je socialer en het is bewezen dat het je ook nog eens gelukkiger kan maken!

Get some power door series en docu’s

En dit is nog niet alles! Wist je dat mensen die een maand van tevoren hun reis hebben gepland, de gelukkigste vakanties hebben gekregen?

02.

De gouden traveltips

Niet twijfelen, maar doen!

Ga altijd op je gevoel af en laat alle vragen even terzijde! Je bent tijdelijk in een ander land, het boeit niemand of je nu spontaan actie onderneemt of dat je nog een kwartier loopt te aarzelen of je iets nu wel of niet moet gaan doen. Ook geniet je meer van je vakantie als je dingen ziet, doet en probeert.

Maak foto’s en/of filmpjes

Neem momenten of een foto of filmpje te maken, en dat niet alleen van de omgeving, maar ook van jezelf! Het is een mooi moment om later weer op terug te kijken. Maar onthoud, neem ook niet te veel foto’s! Het kan overweldigend zijn om die na je reis allemaal te sorteren (vooral als je er niets meer mee doet) en je moet ook kunnen genieten van bepaalde momenten zonder de drang te hebben om even een foto te nemen.

De gouden HUSTL tips om te kunnen reizen!

Start vroeg

Je vermijdt niet alleen mede toeristen, maar je hoeft ook niet uren te wachten door de drukte en je kunt zelfs genieten van de zonsopgang. Daarnaast heb je nog een hele dag voor je om op pad te gaan en dingen te ontdekken als je wat vroeger uit de veren gaat.

Heb je iets nodig? Vraag het!

 Als je ergens niet uitkomt, is het gemakkelijker om hulp te vragen. Het is niet alleen sneller, maar de kans bestaat ook dat je hierdoor nieuwe mensen leert kennen en er socialer van wordt!

En geloof me op mijn woord, mensen zijn veel gastvrijer dan je zou denken.

Vraag om traveltips

Wie kent de omgeving nou beter dan een inwoner van het land? Deze mensen kennen de stad door en door. Vaak kunnen zij je goede tips geven over onmisbare plekken of bieden zij je zelf iets aan om jouw vakantie onvergetelijk te maken.

Leer de basics uit de taal

Niet iedereen kan bijvoorbeeld Engels spreken. Het kan je al ver op weg helpen als je dingen als ‘nee’, ‘dank je’ of ‘mag ik u iets vragen?’ kan uitspreken. Daarnaast zul je misschien nog eens een aantal woorden kunnen oppikken die je al herkent of leer je de taal makkelijker tijdens jouw verblijf in dat land.

Doe het rustig aan om optimaal te kunnen genieten van jouw vakantie

Uiteraard wil je van alles kunnen zien en alles kunnen meemaken, maar tijdens je vakantie gaat dat niet allemaal lukken. Je moet de tijd nemen om de wereld om je heen te observeren en keuzes te maken in wat je wil bezoeken of zien. Je geniet er meer van als je de tijd hiervoor neemt.

Ga eens alleen met jezelf op reis

Om jezelf beter te leren kennen, moet je ook alleen met jezelf zijn. Is jouw doel naast ontspannen, ook jezelf ontwikkelen?

Dan raad ik je aan om alleen te gaan. Je raakt zelfstandig en leert jezelf kennen doordat je nu in onbekende situaties terecht zal komen waarin je alleen nog op jezelf kunt leunen.

De gouden HUSTL tips om te kunnen reizen!

Ga altijd langs bij een lokale toerisme kantoor

Zij weten alles over het reizen in de stad! Ze kunnen je verschillende plekken, activiteiten en evenementen aanwijzen. Soms krijg je ook nog eens kortingen erbij! Het is hun doel om jou op weg te helpen, maar ook om jouw ervaringen beter te maken. Het is zeker aan te raden om dit op z’n minst een keer te gebruiken.

Onthoud dat het verschillend kan zijn

 Je bent tenslotte in een ander land, wat betekent dat je ook kennis maakt met andere culturen waardoor je wellicht iets tegenkomt dat jij niet gewend bent. Niks is dus ‘verkeerd’ of ‘raar’. Dit is juist een van de mooiste delen aan reizen: je komt dingen tegen die jij niet gewend bent waardoor je als het ware open minded en met zicht op andere perspectieven naar de wereld gaat kijken. 

Voor meer traveltips, check ook deze blog. Of bekijk het volgende filmpje voor 15 tips!

04.

Digital nomad lifestyle

Ben je opzoek naar meer dan gewoon reizen? Wil je er alles uithalen wat er in zit? Dan raad ik je de digital nomad lifestyle aan!

Wat is de digital nomad lifestyle?

Digital nomads zijn ondernemers die waar en wanneer dan ook op de wereld willen en kunnen werken! Vanuit het prachtige Frankrijk tot aan de kou in Rusland, als digital nomad is dat allemaal mogelijk. Het internet wordt jouw werk zodat je locatieonafhankelijk wordt en flexibeler kan werken.

Je kunt niet alleen genieten van het prachtige uitzicht om je heen, maar je kunt ook je inspiratie eruit halen! Voor deze mensen zijn er dus ook allerlei verschillende online businessmodellen, denk hierbij aan web developer, copywriter of photographer!

Get some power door series en docu’s

Wil je meer weten over de digital nomad lifestyle? Bekijk de verschillende mogelijkheden in onze vorige blog! Ook hebben we een ander uitgebreide blog over de digital nomad, lees ze snel!

Next week in HUSTL Lifestyle:

Reizen helpt je ook met je zelfontwikkeling, dat weten we nu wel. Wil je meer weten over het stukje zelfontwikkeling? Dan ben je aan het goede adres bij HUSTL! Volgende week gaan we het hebben over self development door middel van cursussen.

Stay tuned!

Wat is HUSTL?

Een online content platform voor jonge ondernemers.

Inspirerende content en verhalen die jou motiveren om jouw eigen toekomst te bepalen. We bieden waardevolle informatie over de start en groei van jouw business,  zodat je er zeker van bent dat je succes behaalt.

Verzorg je eigen succes! Loop je vast? Onze gratis online community helpt je verder met al je vragen.

→ Maak kennis met HUSTL

Updates en meer!

Meer lezen?

Gerelateerde artikelen

Welke subsidies op zakelijke zonnepanelen zijn er?

Welke subsidies op zakelijke zonnepanelen zijn er?

Het verduurzamen van je bedrijf is altijd een goede stap. Veel bedrijven kiezen er dan ook voor om te investeren in zonnepanelen. Het investeren in zakelijke zonnepanelen wordt dan ook een stuk aantrekkelijker gemaakt door de verschillende subsidiemogelijkheden....

Zakelijk beleggen: hier moet je aan denken

Zakelijk beleggen: hier moet je aan denken

Door de jaren heen heb je een goed vermogen opgebouwd. Bloed, zweet en tranen heeft het gekost. Nu je erover denkt om je vermogen te beleggen, sta je waarschijnlijk ook veel vragen. Liever loop je niet al te veel risico.

Met deze meubelen heb je in no time een kantoor staan

Met deze meubelen heb je in no time een kantoor staan

Wil je een nieuw kantoor realiseren? Dan moet het natuurlijk gevuld worden met leuke meubelen. Er komt behoorlijk wat op je af bij het inrichten van nieuw kantoor. Bekijk alles daarom rustig stap voor stap. Het zijn ruimtes waar je veel tijd doorbrengt en je wilt...