Een “Digital Nomad lifestyle” anno 2021

door | 21-07-2020 | Lifestyle, Self improvement

Welke ondernemer droomt er nou niet soms of zelfs altijd stiekem van om te werken op de mooiste plekken ter wereld, wanneer ze maar willen? Ik kan je in ieder geval vertellen wie daar wel eens over dromen: Hustlers. Ooit van de term digital nomads gehoord? Het is een moderne way of life voor mensen die los proberen te komen van het 9 tot 5 leven. Voor hun staat self improvement centraal in het leven. Zij proberen het avontuur op te zoeken terwijl ze geld verdienen. Waartegenover de gemiddelde ondernemer het avontuur pas aangaat als het geld is verdiend.

Digital nomads zijn digitale ondernemers die leven als moderne nomaden. Gewapend met een laptop reizen ze de wereld over, zodat ze kunnen werken en genieten op hetzelfde moment. Digital nomads werken in co-working spaces, coffeeshops of openbare gebouwen, zoals bibliotheken. Het enige wat ze naast hun ondernemerskwaliteiten en laptop nodig hebben is een stabiele internetverbinding, bijvoorbeeld WiFi of een hotspot via hun telefoon, zo schrijft HubSpot.

Dat klinkt best aantrekkelijk toch? De digital nomad lifestyle is een trend. Steeds meer ondernemers beseffen zich dat ze niet per sé vast hoeven te zitten aan een vaste locatie om hun werk te kunnen doen. Dit deden ze eerder enkel uit gewenning en omdat dat de traditionele manier van werken is. Waarom achter je bureau blijven plakken als je ook de wereld kunt ontdekken? Dit opkomend besef heeft er de laatste tijd voor gezorgd dat de community van digital nomads blijft groeien.
01.

Aantal online businesses groeit

Je ziet sowieso al een grote groei in het aantal online businesses dat wordt gestart door jongere ondernemers. Veel jonge ondernemers kiezen er tegenwoordig namelijk voor om een webshop te beginnen. Een online business biedt de mogelijkheid om te gaan leven als digital nomad. Voor de ene ondernemer klinkt dit misschien als de hemel, terwijl het voor de andere ondernemer misschien niks is. De video hiernaast geeft een goed beeld van het leven als digital nomad.

02.

Joshua Kaats, een echte digital nomad

Een bekende lifestyle ondernemer die goed aansluit op de doelgroep Hustlers is Joshua kaats. Misschien heb je wel eens van hem gehoord. Hij is één van de drie dropship ondernemers die een aantal recent in het nieuws is geweest. Samen met Jia Ruan en Boyd Hoek werd hij onder de loep genomen door de NOS. De NOS kreeg namelijk vaak de vraag of dit soort lifestyle ondernemers te vertrouwen zijn. Je checkt het in deze video. De meningen zijn nogal verdeeld over het dropship businessmodel. Waar de één kansen ziet, ziet de ander het als oplichting. Dat zag Joshua ook in en daarom heeft hij de kans gegrepen om zijn kant van het verhaal te vertellen.

In de Day1 podcast van JayJay Boske en Jordi Warners van Qmusic vertelde hij waarom hij zijn online business is gestart. Hij heeft er altijd van gedroomd om succesvol te worden en zag in dat een 9 tot 5 baan voor hem niet was weggelegd. In plaats daarvan koos hij ervoor om een online business te starten en te gaan leven als digital nomad. Inmiddels reist hij de wereld over en ziet hij elke dag zijn omzet stijgen. Het maakt niet uit of hij nou werkt, slaapt, vliegt of aan het strand ligt. Zijn business draait 24/7. Zijn eerste digital nomad avontuur vond plaats in Chang Mai, Thailand. Je ziet het hier onder!

03.

Voorwaarden van een digital nomad lifestyle

Als je zijn verhaal zo hoort, klinkt het dan als iets voor jou? Misschien is het in het begin en onwennig idee om de wereld over te reizen terwijl je een business aan het opbouwen bent. Misschien heb je wel het gevoel dat jouw business helemaal niet past binnen de digital nomad lifestyle. Dat kan! Begrijp me niet verkeerd. Niet iedere business is ervoor gemaakt om gerund te worden door een lifestyle ondernemer die altijd remote werkt. Een harde voorwaarde is bijvoorbeeld dat er geen contactmomenten nodig zijn. Gelukkig zijn er enorm veel tools die remote werken mogelijk en gemakkelijk maken.

In de video hiernaast worden er een aantal online business modellen uitgelegd die geschikt zijn om te leven als digital nomad. Hopelijk helpen ze je op weg bij het vinden van een online business die bij jou past. Als je al een online business bent gestart kan je kijken hoe je je business kan herstructureren, zodat remote werken mogelijk wordt zonder dat het een negatief effect heeft op je groei. 

04.

Een werkweek van 4 uur van Tim Ferriss

Een boek dat je daar ook zeker bij kan helpen is 'Een werkweek van 4 uur' van de schrijver Tim Ferriss. Ik raad je echt aan om deze te lezen als je op zoek bent naar de mogelijkheden van deze lifestyle en of het bij jou past. In het boek leert Tim Ferriss je om los te breken van je gewoontes die ervoor zorgen dat je vast zit in je huidige leven. Hij hanteert hier de DEAL-methode. De D staat hier voor in definiëren. Eerst is het belangrijk dat je definieert wat je met jouw leven wil bereiken en welke persoonlijke of business doelen daarbij horen. Vervolgens ga je aan de slag met E: elimineren. Dit houdt in dat je alle dingen in je leven die ervoor zorgen dat je jouw gedefinieerde lifestyle niet kunt leven elimineert. Vervolgens ga je zoveel mogelijk stappen binnen jouw business automatiseren (A). Het laatste deel, de L, staat voor liberation. Liberation betekent vrijheid.

De laatste stap binnen deze methode is dus om te genieten van de vrijheid die je hebt gecreëerd met de stappen die je ervoor hebt genomen. Dat is iets om trots op te zijn. Veel ondernemers waar ik mee spreek geven aan dat vrijheid één van de belangrijkste drijfveren is waarom ze zijn gaan ondernemen. Het is het belangrijkste ingrediënt van het leven van een lifestyle ondernemer. En dat is waar het leven van een digital nomad om draait. Vrij om te gaan en staan waar je wil, met wie je wil en wanneer je wil. Een hustler ben je al. Wordt het nu tijd om een digital nomad worden?

Wat is HUSTL?

Een online content platform voor jonge ondernemers.

Inspirerende content en verhalen die jou motiveren om jouw eigen toekomst te bepalen. We bieden waardevolle informatie over de start en groei van jouw business,  zodat je er zeker van bent dat je succes behaalt.

Verzorg je eigen succes! Loop je vast? Onze gratis online community helpt je verder met al je vragen.

Updates en meer!

Meer lezen?

Gerelateerde artikelen

Met elkaar kunnen we de koffie-industrie duurzaam en groen krijgen

Met elkaar kunnen we de koffie-industrie duurzaam en groen krijgen

Steeds vaker klinkt er in ons land kritiek op het feit dat een van de belangrijkste producten die wij dagelijks consumeren, niet altijd even groen en duurzaam is. De koffie die wij dagelijks drinken heeft voor het in onze beker belandt al een hele reis doorlopen en er...

Haal het maximale uit je hypotheek als ondernemer

Haal het maximale uit je hypotheek als ondernemer

Als ondernemer is het kopen van een huis een belangrijke mijlpaal. Het verkrijgen van een hypotheek als ondernemer kan echter uitdagender zijn dan voor mensen in loondienst. Gelukkig zijn er verschillende mogelijkheden en strategieën om het maximale uit je hypotheek...