HOW-TO GUIDES

STARTEN MET IMPORTEREN

Hoe start je met ondernemen? Aan de hand van deze checklist weet je zeker dat je straks alles hebt voorbereid en zonder problemen kan starten met importeren uit het buitenland.

LET'S GET STARTED

Door marktonderzoek te doen kijk je niet alleen naar jouw product, maar naar de volledige markt. Wie is je doelgroep? Welke concurrenten moet je in de gaten houden?

Doe marktonderzoek

CHECKPOINT 1

In het importplan maak je duidelijk wat je kansen zijn om succesvol te importeren. Ook weet je dan welke stappen nodig zijn om te starten met importeren.

Maak een importplan

CHECKPOINT 2

Uit welk land wil je gaan importeren? Zorg dat je de wetten en regels checkt van Nederland en het andere land. Je wil natuurlijk niet in de problemen komen doordat je niet op te hoogte was van de geldende wetten.

Check de wetten en regels

CHECKPOINT 3

Ga op zoek naar een leverancier die bij jou past. Je kan op veel verschillende manieren in contact komen met een leverancier, maar zorg dat je er een kiest die goed bij je past.

Vind de juiste leverancier

CHECKPOINT 4

Vergeet je leverancier niet te checken. Check of hij een echte leverancier is en kijk of hij echt betrouwbaar is. Zo verklein je namelijk je kans op risico’s.

Check de toekomstige leverancier

CHECKPOINT 5

Zorg dat je alle afspraken duidelijk vastlegt in een contract. Zo kunnen jullie beiden ergens op terugvallen op het moment dat er onduidelijkheid is of als de samenwerking niet zo lekker gaat.

Maak duidelijke afspraken met de leverancier

CHECKPOINT 6

Importeren kost geld, dus neem dit mee in het berekenen van de kostprijs. Je moet eerst in kaart brengen welke kosten je voor dat product hebt gemaakt en welke kosten je nog moet maken.

Bereken de kostprijs van je importproduct

CHECKPOINT 7

Door deze checklist te doorlopen weet je zeker dat je klaar bent om te starten met importeren. Vergeet je geïmporteerde producten niet aan te geven bij de douane en voor je het weet zijn ze in Nederland.

BACK TO BUSINESS

MORE STORIES

PRODUCTIE OUTSOURCEN

EEN BUITENLANDSE LEVERANCIER VINDEN

EEN IMPORTPARTNER VINDEN

HOW-TO GUIDES

MEER INFO?  SWIPE UP NAAR HUSTL KNOWLEDGE