HOW-TO GUIDES

BUITENLANDSE LEVERANCIER VINDEN

Als je importeren en exporteren heb je een betrouwbare leverancier nodig. Het zoeken naar de juiste leverancier is een behoorlijke zoektocht, daarom hebben we een overzicht gemaakt van dingen waar je op moet letten.

LET'S GET STARTED

Hoe verder weg het land van de leverancier is, hoe groter de kans is op een lange levertijd. Houd hier rekening mee, want een lange levertijd betekent dat je niet makkelijk op trends kan inspelen.

Geografische afstand

De cultuur van zakendoen verschilt in elke regio, soms zelfs per land. Zo willen wij dingen snel geregeld hebben, maar is het normaal om in het zuiden langer te doen over het sluiten van een deal. Bekijk de do’s en don’ts van het land van de leverancier.

Cultuurverschillen

De EU heeft handelsverdragen met verschillende (groepen van) landen. Deze verdragen hebben veel voordelen, dus check of je een leverancier kan zoeken in een van die landen.

Handelsverdragen

Je loopt meer risico als je een leverancier kiest uit een politiek instabiel land. Denk hier bijvoorbeeld aan het betaalverkeer en de zekerheid die je dan niet hebt.

Politieke situatie

Als je op zoek bent naar een buitenlandse leverancier zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Aan de hand van deze aspecten kan je bepalen of de leverancier die je op het oog hebt echt juiste is om mee in zee te gaan.

BACK TO BUSINESS

MORE STORIES

STARTEN MET  IMPORTEREN

PRODUCTIE OUTSOURCEN

EEN IMPORTPARTNER VINDEN

HOW-TO GUIDES

MEER INFO?  SWIPE UP NAAR HUSTL KNOWLEDGE