HOW-TO GUIDES

IMORTPARTNER VINDEN

Als je internationaal wil ondernemen is een importpartner een must. Hoe ga je anders producten naar Nederland laten komen? Je vind hier hoe je het best een importpartner kan vinden.

LET'S GET STARTED

Vanuit welk land wil je gaan importeren? Check hiervan de gegevens in de landeninformatie. Dit kan handig zijn omdat er veel dingen in staan die je moet weten als je daar een importpartner wil.

Check de landeninformatie

STAP 1

Networking is key! Check je gevonden partner bij contacten of buitenlandse collega’s. Misschien kennen ze de importpartner wel en kunnen ze ervaringen delen.

Win informatie in via contacten of buitenlandse collega’s

STAP 2

Staat de zakenpartner geregistreerd als bedrijf? Check dit voordat je met hem in zee gaat. Als de importpartner niet geregistreerd of bevoegd is, kan dit namelijk problemen opleveren.

Check of de zakenpartner geregistreerd staat als bedrijf

STAP 3

De KVK en RVO hebben adviseurs die jou kunnen helpen bij het zoeken naar een importpartner. Met hun kennis en expertise weet je zeker dat je een betrouwbare importpartner vindt!

Laat je informeren door de RVO

STAP 4

Neem contact op met vertegenwoordigers van het buitenlandnetwerk. Denk hier aan ambassadeurs, consulaten en business support offices.

Neem contact op met het buitenlandnetwerk

STAP 5

Door naar internationale vakbeurzen te gaan ontmoet je nieuwe mensen; misschien zelfs wel je toekomstige importpartner. De mensen hier zijn vaak ook betrouwbaarder dan partners die je online hebt gevonden.

Bezoek internationale vakbeurzen

STAP 6

Onder leiding van een bewindspersoon kan je meegaan op een handelsmissie. Zo bezoek je samen een land waar je importpartners kan ontmoeten waarmee je een samenwerking zou willen.

Neem deel aan een handelsmissie

STAP 7

In de EEN vind je profielen van duizenden mkb-bedrijven uit 60 verschillende landen. Je kan contact met ze opnemen, of zelf een profiel aanmaken als je op zoek bent naar een importpartner.

Gebruik de databank van Enterprise Europe Network (EEN)

STAP 8

Het CBI bevordert de concurrentiekracht van exportbedrijven uit ontwikkelingslanden. Als je op zoek bent naar een importpartner daar, is dit een hele goede optie.

Maak gebruik van het Centre for the Promotion of Imports (CBI)

STAP 9

Een importpartner zoeken lijkt misschien wel lastig, maar er zijn heel veel mogelijkheden om een samenwerking te vormen. Het kost misschien wat moeite, maar dan weet je wel zeker dat je een betrouwbare partner hebt.

BACK TO BUSINESS

MORE STORIES

STARTEN MET IMPORTEREN

JE PRODUCTIE OUTSOURCEN

EEN BUITENLANDSE LEVERANCIER ZOEKEN

HOW-TO GUIDES

MEER INFO?  SWIPE UP NAAR HUSTL KNOWLEDGE