HOW-TO GUIDES

BEDRIJF STARTEN MET EEN ZAKENPARTNER

Het starten van een bedrijf samen met een zakenpartner is anders dan alleen een bedrijf starten. Er komen meer dingen bij kijken en dus meer zaken waar je rekening mee moet houden.

LET'S GET STARTED

Er zijn verschillende rechtsvormen waar je uit kan kiezen, zoals de eenmanszaak of een besloten vennootschap. Bespreek samen met je partner na wat het beste bij jullie en je onderneming past.

Kies een rechtsvorm

STAP 1

Als ondernemer ben je verplicht om belastingaangifte te doen. Ook zijn er verschillende soorten en dus meer dingen waar je rekening mee moet houden.

Regel belastingzaken

STAP 2

Om zo min mogelijk risico te lopen is het belangrijk dat je goed verzekerd bent. Er zijn verschillende bedrijfsverzekeringen dus bekijk ze allemaal goed voor je keuzes maakt.

Regel samen verzekeringen

STAP 3

Zodra je alles op een rijtje hebt gezet voor het bedrijf en je de voorgaande acties hebt uitgevoerd, is het tijd om je bij de KVK in te gaan schrijven.

Schrijf je in bij de KVK

STAP 4

Na het kiezen van een passende rechtsvorm en het regelen van de belastingen en verzekeringen moeten jij en je zakenpartner er klaar voor zijn om het bedrijfsleven als samenwerkenden in te stappen.

BACK TO BUSINESS

MORE STORIES

BEDRIJF INSCHRIJVEN BIJ DE KVK

EEN RECHTSVORM KIEZEN: OVERZICHT

EIGEN BEDRIJF STARTEN IN 10 STAPPEN

HOW-TO GUIDES

MEER INFO?  SWIPE UP NAAR HUSTL KNOWLEDGE