HOW-TO GUIDES

BEDRIJF INSCHRIJVEN BIJ DE KVK

Wat moet je weten voordat je je gaat inschrijven bij de KVK? Door je goed voor te bereiden zorg je dat je inschrijving zo soepel mogelijk verloopt en dat je zo snel mogelijk een echte ondernemer bent.

LET'S GET STARTED

Heb je een hobby of verdienmodel? Bij een hobby hoef je je namelijk niet in te schrijven. Kijk of je voldoet aan de eisen van de KVK. Je moet namelijk goederen of een dienst verkopen, een vergoeding hiervoor krijgen en deelnemen aan het economische verkeer.

Check of je je moet inschrijven

STAP 1

Zorg dat je goed voorbereid bent als je naar de KVK gaat. Zo moet je al het een en ander hebben uitgedacht over je bedrijf. Welke rechtsvorm heb je gekozen? Wat wordt je bedrijfsnaam?

Bereid je  inschrijving voor

STAP 2

Ga niet te laat naar de Kamer van Koophandel. Als je je te laat of zelfs helemaal niet inschrijft heeft dit gevolgen voor de inkomstenbelasting en btw van je bedrijf.

Check wanneer je moet langskomen

STAP 3

Inschrijven bij de KVK kost €50, maar dat zijn gelukkig maar eenmalige kosten. Het is niet een groot bedrag, maar houdt hier wel rekening mee als je je gaat inschrijven.

Je betaalt eenmalig €50

Misschien vanzelfsprekend, maar vergeet je legitimatie niet! Als je een huurovereenkomst hebt voor een bedrijfspand is het belangrijk dat je deze ook meeneemt.

Vergeet je legitimatie niet!

Naar de Kamer van Koophandel gaan is een grote stap voor de start van je bedrijf, maar het is niet iets waar je tegenop hoeft te zien. Het valt heel erg mee en het gaat heel snel. Voor je het weet heb je je eigen onderneming!

BACK TO BUSINESS

MORE STORIES

BEDRIJFSNAAM VASTLEGGEN

EEN RECHTSVORM KIEZEN: OVERZICHT

EIGEN BEDRIJF STARTEN IN 10 STAPPEN

HOW-TO GUIDES

MEER INFO?  SWIPE UP NAAR HUSTL KNOWLEDGE