HOW-TO GUIDES

BEDRIJFSNAAM VASTLEGGEN

Bij het starten van je bedrijf moet je natuurlijk ook een bedrijfsnaam kiezen. Vanwege de Handelsnaamwet zijn hier wel een aantal regels voor waar je je aan moet houden.

LET'S GET STARTED

Om verwarring te voorkomen en te zorgen dat je mensen niet misleid, mag je geen al gebruikte bedrijfsnaam gebruiken. Het is niet alleen onhandig voor klanten, maar het zal jou en het andere bedrijf ook alleen maar in de weg zitten.

Gebruik geen bedrijfsnaam van iemand anders

Om net zoals bij de vorige eis verwarring te voorkomen, mag je ook geen merknaam van iemand anders of een naam die hier heel erg op lijkt gebruiken in je naam.

Gebruik geen merk van iemand anders in je naam

Je mag klanten niet misleiden, dus kies ook geen naam die een verkeerde indruk geeft. Ook dit zorgt voor verwarring onder klanten en leveranciers.

Geef geen verkeerde indruk

Opnieuw: misleidt geen klanten. Je mag je bedrijfsnaam altijd aanvullen met ‘& Co’ of ‘& Zonen’, maar als je een eenmanszaak hebt, klopt dit natuurlijk niet. Je hoeft je rechtsvorm niet in je bedrijfsnaam te zetten, maar gebruik wel de goede als je het doet.

Gebruik geen bedrijfsnaam die niet klopt

Bij het bedenken van een bedrijfsnaam mag je alleen je eigen naam of de namen van de mede-eigenaren gebruiken. Je hebt geen recht om de persoonsnaam van anderen te gebruiken.

Gebruik geen persoonsnaam van iemand anders

Je bedrijfsnaam kan letterlijk alles zijn, zolang hij maar voldoet aan deze eisen. Heb je geen inspiratie? Dan kan je altijd hetzelfde doen als Steve Jobs bij Apple: een random object kiezen en afwachten of iemand anders iets beter bedenkt voor het eind van de week.

BACK TO BUSINESS

MORE STORIES

IS ER EEN MARKT VOOR JE PRODUCT?

BEDRIJF INSCHRIJVEN BIJ DE KVK

EIGEN BEDRIJF STARTEN IN 10 STAPPEN

HOW-TO GUIDES

MEER INFO?  SWIPE UP NAAR HUSTL KNOWLEDGE