Side-hustles onder studenten | The Sneaker Cleanic

door | 22-10-2020 | Hustler Stories, Stories

Giacomo Galizia is onze tweede student met een side-hustle. In deze serie bespreken hardwerkende studenten hoe ze hun passie achterna gaan terwijl ze strijden voor een diploma. Giacomo kwam op zijn 19e naar Nederland. Na de middelbare school had hij behoefte aan een nieuw avontuur. Inmiddels is hij een 28-jarige, bijna afgestudeerde Communication & Multimedia Design student. Hij heeft een passie voor sneakers, wat leidde tot zijn bedrijf The Sneaker Cleanic. Bij hem kun je terecht wanneer je jouw schoenen een tweede leven wilt geven! Benieuwd naar zijn verhaal? We lieten hem 5 vragen beantwoorden!

01.

Waarom heb je ervoor gekozen om naar Nederland te gaan?

Ik was al twee keer op vakantie geweest naar Nederland en vond Amsterdam een toffe stad. Een vriend van mij woonde hier al. Hij had een nieuw appartement gevonden, waar ik ook in kon trekken. Ik zag hier meer kansen dan in Italië en was toe aan iets nieuws.In 2011 ben ik hierheen gekomen. Jarenlang heb ik gewerkt in de horeca. Dat vond ik leuk om te doen, maar niet voor de rest van mijn leven. Daarom wilde ik graag gaan studeren. Vanuit de Hogeschool van Amsterdam was het verplicht voor mij om een taalcursus te doen. In oktober 2014 begon ik hiermee en dan zou ik klaar zijn in mei. Helaas haalde ik mijn staatsdiploma de eerste keer niet, maar bij mijn tweede poging lukte het gelukkig wel. Zo ben ik op CMD terecht gekomen.Ook kwam ik hier meer in aanraking met de sneakerwereld. Toen ik nog in Italië woonde, was de dichtstbijzijnde schoenenwinkel 90 kilometer verderop. Nu kan ik op de fiets stappen en heb ik een kwartier later een nieuw paar schoenen gekocht. Mijn passie groeide hierdoor alleen maar.
02.

Hoe ben je op het idee van The Sneaker Cleanic gekomen?

Van jongs af aan ben ik al gefascineerd door sneakers. Mijn ouders vonden het toen ik klein was niet nodig om dure schoenen te kopen. Het ging erom dat de schoenen praktisch waren. Het merk of hoe de schoen eruit zag, dat was niet belangrijk. Toen ik oud genoeg was en mijn eigen geld verdiende, ben ik zelf de schoenen gaan kopen die ik altijd al wilde.Drie jaar geleden ben ik voor het eerst naar Sneakerness geweest. Dit is een grote sneaker conventie in Amsterdam. Daarnaast keek ik ook naar content creators die video’s maakt over sneakers. Ik volgde een Amerikaans YouTube-kanaal wat ook schoonmaakproducten promootte. Hij liet zien hoe je het beste je schoenen schoon kon houden. Met deze tips ben ik zelf aan de slag gegaan. Ik wilde dat mijn schoenen mooi bleven en ik merkte dat het me hielp om mijn hoofd leeg te maken. Af en toe deed ik dit ook voor vrienden. Op deze manier kon ik een zakcentje bij verdienen, om daar weer nieuwe sneakers van te kopen.Ik maakte een instagram-pagina, waar mensen de before en after konden zien van het proces. Meer mensen kregen dit te zien en zo kreeg ik meer aanvragen. Omdat er meer vraag naar was, ben ik verder gaan kijken. Hoe zit een schoen in elkaar? Hoe kan ik deze niet alleen schoonmaken, maar ook kapotte onderdelen weer fixen? Ik vind dit hele proces super interessant!
03.

Wat vind je zo interessant aan het opknappen van schoenen?

De sneakermarkt is de laatste jaren enorm gegroeid. Er valt een hoop geld in te verdienen. Er zijn een hoop mensen die schoenen opkopen en die later door verkopen met winst. Voor mij voelt dat niet goed. Ik vind het een prettige gedachte als ik tijd heb gestoken in het herstellen van een product. Dat proces is ontzettend leerzaam en interessant.Aan het begin kocht ik oude, beschadigde schoenen voor een zacht prijsje. Ik knapte ze vervolgens helemaal op en kon ze met winst door verkopen. Dan voel ik dat ik er echt voor heb gewerkt en dat vind ik fijn. De reacties van mensen nadat ze hun schoenen terug krijgen, is altijd heel leuk. Ik zie dat de klant blij wordt van iets wat ik heb gedaan en dat geeft energie!Het ontwerpen van schoenen is een vak op zichzelf, waar ik veel respect voor heb. Daarom zou ik het zonde vinden als er schoenen weggegooid worden op het moment dat ze vies of kapot zijn. Ik knap graag de schoen weer op, zodat de klant er langer van kan genieten.
04.

Heb je een plan om meer klanten te trekken?

Het is nu vooral via-via, doordat mensen mijn Instagram-pagina doorsturen, om mijn diensten te laten zien. Dit wil ik natuurlijk gaan uitbreiden. Er komt een website online. Via deze weg kan ik goed laten zien wat ik allemaal kan. Ik leg uit wat ik kan doen met jouw schoen en laat het proces zien.Er zijn verschillende pakketten met verschillende prijzen. Je kan dus zelf kiezen hoe uitgebreid de opknapbeurt moet zijn. Er kan ook een formulier ingevuld worden, als je afwijkende wensen hebt, die niet tussen de aangeboden pakketten staat. Bij dit formulier kan je foto’s meesturen van de schoenen. Daarnaast adviseer ik mijn klanten over hoe ze het beste hun schoenen kunnen behandelen, zodat ze in goede staat blijven.Het lijkt mij tof om Twitch hier bij te betrekken! Ik wil live gaan laten zien hoe ik aan de slag ben met schoenen. Dit zorgt voor meer naamsbekendheid en vertrouwen van de klant.
05.

Zijn er nog dingen die je andere jonge ondernemers wilt meegeven?

Denk vooral goed na over waar je passie ligt. Je hoeft niet al een heel ondernemingsplan te hebben vooraf. Soms moet je gewoon beginnen met wat je leuk vind en dat laten zien. Je weet nooit hoe het balletje dan gaat rollen. Misschien maak je van je passie wel je droombaan op een dag!

Next week in Studenten met een Side Hustle:

Giacomo is een echte doorzetter en laat met zijn verhaal zien dat er mooie dingen kunnen gebeuren als je nieuwe kansen goed weet te benutten. Zijn ambitie is grenzeloos. Hij heeft zichzelf uitgedaagd om zijn passie voort te zetten, ondanks dat hij nieuw was in Nederland. Een echte ondernemersspirit! Zo lang je doet waar je van houdt, maakt het niet uit wat de omstandigheden zijn. Dan ga je ervoor! Klaar voor de volgende side hustle story? Volgende week spreken we Eva. Zij vertelt prachtige verhalen door middel van fotografie.

Stay tuned!

Wat is HUSTL?

Een online content platform voor jonge ondernemers.

Inspirerende content en verhalen die jou motiveren om jouw eigen toekomst te bepalen. We bieden waardevolle informatie over de start en groei van jouw business,  zodat je er zeker van bent dat je succes behaalt.

Verzorg je eigen succes! Loop je vast? Onze gratis online community helpt je verder met al je vragen.

→ Maak kennis met HUSTL

Updates en meer!

Meer lezen?

Gerelateerde artikelen

Hustler Stories | Yassin Taleb

Hustler Stories | Yassin Taleb

In deze Hustler Stories vertelt Yassin Taleb over zijn bedrijf Yori Visuals, waarmee hij 2D en 3D illustraties en animaties maakt voor artiesten in de muziekindustrie!