Hustler Stories | Thomas BoopNL

door | 14-01-2021 | Hustler Stories, Stories

Thomas is onze laatste gast in Hustler Stories! In deze serie delen (startende) ondernemers hun verhaal. Zij vertellen echte verhalen over hun passie en de weg die zij hebben afgelegd om hun dromen te verwezenlijken. Deze week spreken we Thomas, ook wel bekend als BoopNL. Hij is al jarenlang gek op gamen. Vorig jaar is hij Fortnite coach geworden en sindsdien begeleid hij grote namen in de gamewereld! Benieuwd naar zijn verhaal? We stelden hem 4 vragen! 

01.

Wat doe je precies?

Ik ben sinds afgelopen jaar Fortnite coach. Fortnite is een battle royale spel, wat je met 100 mensen tegelijk kan spelen. Een tijd lang heb ik het zelf gespeeld, waar ik veel van heb opgestoken. Het lijkt een makkelijk spel, maar op hoger niveau worden er veel strategieën gebruikt. Ik vond dat ik mjin kennis moest gaan uitbreiden en daarom ben ik gaan coachen. Dit houd in dat ik spelers begeleid in wedstrijden en ze onder andere vertel welke stappen zij het beste kunnen nemen. Welke route in het spel kun je het beste nemen? Hoe kom je aan wapens? Hoe kun je het best door de game heen lopen om tot de winst te komen? Dat zijn dingen waar ik begeleiding in geef. Dit doe ik door bijvoorbeeld gespeelde sessies terug te kijken. Dan kijken we wat er de volgende keer beter kan en ik geef tips. 

Ook ben ik heel actief op social media. Ik ben onder andere actief op Twitch en YouTube. Dit is heel belangrijk voor me. Ik wil laten zien dat ik weet waar ik het over heb, om dat vertrouwen te winnen. Zo kan ik in de toekomst meer spelers bereiken die mijn begeleiding goed zouden kunnen gebruiken.  

02.

Hoe ben je hierin terecht gekomen?

Ik ben altijd al een gamer geweest. Ik ben al gek van spelletjes sinds ik 5 ben. Toen ik mijn eerste game pc had, begon ik serieuzer te spelen. Ik deed mee aan toernooien voor verschillende spellen. Fanatiek ben ik héél erg, dus dit vond ik supertof om te doen. 3,5 jaar geleden kwam ik in aanraking met Fortnite. Ook met dit spel ging ik meedoen aan toernooien. Ik heb zelfs een keer 1000 dollar gewonnen. Dat was super vet. 

Nu ben ik 24 en in de Fortnite wereld, voelt dat best wel ‘oud’. Ik kon het jongere publiek niet meer bijbenen. Daarom besloot ik om coaching te gaan doen. Ik wist namelijk nog steeds heel goed wat voor strategieën je moest gebruiken in het spel. Eerst hielp ik alleen vrienden. Daarna ben ik analyses gaan doen van grote spelers op Twitch. Mensen vonden dat gaaf om te zien en toen is het gaan groeien.

In april vorig jaar ben ik ook door een bedrijf ingehuurd om hun te helpen bij toernooien, namelijk de Fortnite Championship Series. De vijf spelers die ik toen heb geholpen, hebben in totaal 120.000 dollar gewonnen. Dat heeft bijgedragen aan mijn naamsbekendheid en ik ben er erg door gegroeid op mijn kanalen. 

03.

Wat zijn je doelen voor de toekomst?

Naast coaching, werk ik nog twee dagen in de week samen met een startup in Israël. Zij proberen e-sports een grotere naam te geven. Ik hoop met hen samen nog veel te mogen samen werken in de toekomst. Ik denk dat we samen mooie dingen zouden kunnen opzetten.

Van wat ik doe, kan ik nu goed rondkomen. Ik hoop dat ik dit kan blijven doen op fulltime basis. Niet alleen omdat ik er (genoeg) geld mee verdien, maar ook omdat ik er veel energie uithaal. Door meer naamsbekendheid, zou ik een groter publiek kunnen bereiken en wellicht betrokken worden bij nieuwe, mooie projecten. Je weet nooit hoe het balletje gaat rollen. Wat ik in het afgelopen jaar heb mogen doen, had ik nooit verwacht. Ik blijf gewoon mijn best doen en hoop dat ik nog veel meer mooie projecten mag doen. 

04.

Heb je nog tips voor andere ondernemers?

Deze tip is voor mensen die niet een ‘standaard’ baan willen. Voor mij was het belangrijkste om te netwerken. Niet alleen met mensen die jou inspireren, maar ook met mensen waar je in eerste instantie misschien van denkt “Kan ik hier wel mee samenwerken?”. Geef iedereen een kans. Als ik zelf geen kans had gekregen, dan was ik niet gekomen tot waar ik nu ben. Dit kan je niet helemaal in je eentje doen. Er zijn veel manieren om geld te verdienen en dit kan echt met iets waar je gelukkig van word. Steek er de tijd in. Begin klein met iets dat je leuk vind en neem de tijd om dit op te bouwen.
Je kan geld verdienen met je passie, als je bereid bent ervoor te werken. 

Wat is HUSTL?

Een online content platform voor jonge ondernemers.

Inspirerende content en verhalen die jou motiveren om jouw eigen toekomst te bepalen. We bieden waardevolle informatie over de start en groei van jouw business,  zodat je er zeker van bent dat je succes behaalt.

Verzorg je eigen succes! Loop je vast? Onze gratis online community helpt je verder met al je vragen.

→ Maak kennis met HUSTL

Updates en meer!

Meer lezen?

Gerelateerde artikelen

Hustler Stories | Yassin Taleb

Hustler Stories | Yassin Taleb

In deze Hustler Stories vertelt Yassin Taleb over zijn bedrijf Yori Visuals, waarmee hij 2D en 3D illustraties en animaties maakt voor artiesten in de muziekindustrie!

Hustler Stories | Merel Kuitert

Hustler Stories | Merel Kuitert

In deze Hustler Stories vertelt Merel Kuitert hoe zij drie doelgroepen aanspreekt met haar Instagram-pagina over bier, boeken en bordspellen!