Hustler Stories | Merel Kuitert

door | 23-12-2020 | Hustler Stories, Stories

Merel Kuitert is onze derde gast in Hustler Stories! In deze serie delen (startende) ondernemers hun verhaal. Zij vertellen echte verhalen over hun passie en de weg die zij hebben afgelegd om hun dromen te verwezenlijken.  Deze week spreken we Merel Kuitert. Op Instagram bespreekt ze haar favoriete dingen, namelijk: boeken, bordspellen  en bier. Zij spreekt verschillende doelgroepen aan en wil hun horizon verbreden. Ze vindt het heerlijk om mensen blij te maken met haar favoriete dingen en had nooit verwacht hier 6000 volgers mee aan te kunnen spreken. We stelden haar 5 vragen!

01.

Wat doe je precies?

Ik ben Instagrammer. Ik ben ooit voor de lol begonnen, maar het wordt steeds serieuzer. Al neem ik mezelf niet té serieus hoor, haha. Ik praat graag over dingen waar ik blij van word. Via mijn posts op Instagram probeer ik mijn volgers te enthousiasmeren. Eigenlijk heb ik drie doelgroepen: de biernerds, boekenliefhebbers en de spelletjesfanaten. Op verschillende manieren probeer ik deze groepen aan te spreken. Ik probeer mensen uit hun schulp te trekken, zodat bijvoorbeeld de boekenliefhebbers een keer een biertje gaan drinken.

02.

Welke mooie kansen heb je gekregen
door wat je nu doet?

Ik heb in een hele korte tijd een heleboel toffe kansen gekregen. Mede door mijn instagram, ben ik nu recensent geworden, voor onder andere de Boekenkrant. Daarnaast werk ik ook als bibliothecaris en ik denk dat mijn pagina daar ook wel een beetje voor heeft gezorgd.

Ik heb m’n eigen bier mogen ontwikkelen, samen met een paar anderen, bij Muifel. Met heel veel verschillende brouwers heb ik een brouwdag mogen bijwonen. Dit was voor stichting ALS. Daarnaast heb ik meegedaan aan de sponsorloop voor hetzelfde doel en dat vond ik echt een eer om te doen.

Ook krijg ik ontzettend veel pakketjes opgestuurd. Eigenlijk mag ik alles wat ik leuk vind reviewen. Ik krijg bordspellen, biertjes en boeken opgestuurd en die laat ik dan zien aan mijn volgers. Om nog even op die bordspellen terug te komen, ben ik ook een keer gevraagd om video’s te maken met daarin de uitleg hoe je een bepaald spel moet spelen. Al deze losse dingen zijn kansen die ik zonder mijn Instagram nooit had gekregen!

03.

Wat zou je hiermee nog graag willen bereiken?

Dit vind ik dus een hele moeilijke vraag. Mensen om me heen vragen me ook weleens “Waar zie je jezelf over 5 jaar? Wat doe je dan met jouw Instagram?”. Daar heb ik eigenlijk helemaal nooit over nagedacht. Het was helemaal niet mijn bedoeling of te voorspellen dat het zo groot zou worden. 6000 followers vind ik best wel veel. Ik wil niet financieel afhankelijk zijn van mijn Instagram. Dan ben ik bang dat het te neppig wordt, omdat ik dan samenwerkingen moet aangaan om geld te verdienen. Daar wil ik echt voor waken. Het moet wel leuk blijven en vooral écht. Authentiek blijven vind ik erg belangrijk.

04.

Zijn er lastige dingen waar je
tegenaan bent gelopen gaandeweg?

Het is weleens voorgekomen dat een brouwer met me wilde samenwerken. Dan werd er gezegd “We kunnen je hiervoor betalen, maar dan moet je wel een goede review geven.”. Dit soort verzoeken heb ik altijd afgeslagen en wil dit in de toekomst ook blijven doen. Zoals ik al eerder zei, vind ik het belangrijk om authentiek te blijven. Toen ik nog een ‘arme’ student was, klonk het weleens verleidelijk om het tóch te doen, maar gelukkig ben ik altijd bij mezelf gebleven.

Daarnaast heeft het ook weleens inbreuk op mijn privé-leven. Ik maak heel veel Instagram stories. Dat vind ik leuk om te doen, maar mijn familie en mijn vriend vinden het niet altijd even leuk. Het is daarom ook echt keuzes maken wat ik wel en niet ga vastleggen. Die balans vinden vind ik soms best lastig.  

05.

Heb je nog tips voor andere Instagrammers?

Ik vind mezelf echt niet zo speciaal hierin, maar ik zal het proberen. Het is vooral belangrijk om altijd jezelf te blijven. Aan de ene kant, denk ik dat het goed is om uit je comfort-zone te stappen, als dat is wat je wil. Aan de andere kant, blijf ook lekker in je bubbeltje. Misschien loop je jezelf anders voorbij en dat wil niemand. Probeer altijd plezier te halen uit wat je doet. Als je merkt dat het gedwongen voelt en je er niet meer blij van wordt, dan weet je dat je niet op de goede weg bent.

Dus blijf lekker jezelf. Blijf authentiek. Blijf eerlijk naar anderen. Dan komt het vast wel goed!

Next week in Hustler Stories:

Benieuwd naar de volgende Hustler Story? Volgende week spreken we Yassin Taleb! Op jonge leeftijd ontstond zijn passie voor illustreren. Nu heeft hij zijn eigen bedrijf, genaamd Yori Visuals. Hij maakt 2D en 3D illustraties en animaties. Nu nog vooral binnen de muziekindustrie, maar hij heeft grootse plannen voor de toekomst! Benieuwd hoe hij dit doet?

Stay tuned!

Wat is HUSTL?

Een online content platform voor jonge ondernemers.

Inspirerende content en verhalen die jou motiveren om jouw eigen toekomst te bepalen. We bieden waardevolle informatie over de start en groei van jouw business,  zodat je er zeker van bent dat je succes behaalt.

Verzorg je eigen succes! Loop je vast? Onze gratis online community helpt je verder met al je vragen.

Updates en meer!

Meer lezen?

Gerelateerde artikelen

Hustler Stories | Yassin Taleb

Hustler Stories | Yassin Taleb

In deze Hustler Stories vertelt Yassin Taleb over zijn bedrijf Yori Visuals, waarmee hij 2D en 3D illustraties en animaties maakt voor artiesten in de muziekindustrie!