Hustler Stories | Chani de Leeuw

door | 7-01-2021 | Hustler Stories, Stories

Chani de Leeuw is onze vijfde gast in Hustler Stories! In deze serie delen (startende) ondernemers hun verhaal. Zij vertellen echte verhalen over hun passie en de weg die zij hebben afgelegd om hun dromen te verwezenlijken.
Deze week spreken we Chani de Leeuw, eigenares van Chani Designs. Zij maakt haar eigen, unieke kunst. Schilderijen, tekeningen en designs op kleding: Chani kan het allemaal! Benieuwd naar haar verhaal? We stelden haar 4 vragen!

01.

 Wat doe je precies?

Ik ben een kunstenares en maak vooral abstracte kunst. Ik ben gefascineerd door de mens. Gezichten en lichamen vind ik prachtig. Vooral vrouwelijke vormen en uitdrukkingen vind ik erg mooi. Ik ben ooit begonnen met het maken van portretten. Dan probeerde ik mensen realistisch na te tekenen. Daarna ben ik designs op kleding gaan schilderen. Door verschillende dingen uit te proberen, ben ik er steeds meer achter gekomen wat mijn stijl is. Ik werk graag met acryl verf en gebruik verschillende materialen voor mijn kunstwerken. Mijn levensvisie is dat iedereen gelijk, vrij en uniek is.

02.

Wanneer is jouw liefde voor kunst ontstaan?

Toen ik klein was, vond ik tekenen wel leuk. Ik schreef weleens briefjes voor mijn beste vriendin en daar maakte ik dan tekeningetjes op. Soms knutselde ik en soms ging ik vriendinnen natekenen als een bepaald karakter. Toch heb ik ook jarenlang helemaal NIET getekend. Er was geen ruimte voor in mijn hoofd toentertijd. Ik haalde geen plezier meer uit het tekenen en zag mezelf totaal niet als creatieveling. Tekenlessen op school vond ik ook niet leuk, omdat het op een bepaalde manier moest. Als iets voelt alsof het moet, vind ik het al niet leuk meer. Ik heb altijd al een eigen wil gehad. In mijn ogen is kunst altijd goed.

Op het moment dat ik oud genoeg was om alleen te reizen, ging ik jaarlijks naar Tel Aviv. Hier ontmoette ik een hoop nieuwe mensen. Daar heb ik echt mijn horizon verbreed. Ik ontmoette creatievelingen en raakte geïnspireerd door hun vrije geesten. Een persoon vond ik zo bijzonder, dat ik besloot om hem na te gaan tekenen. Tot mijn verbazing, lukte dit heel goed! Ik liet het aan andere mensen zien en kreeg veel positieve reacties. Dat motiveerde mij om daar te gaan. Vanaf toen ben ik elke dag gaan tekenen en me ook meer gaan verdiepen in kunst. Zo is mijn passie ontstaan.

03.

Wat wil je in de toekomst nog graag bereiken?

Wat ik vooral wil, is dat mijn brein creatief blijft en dat ik geïnspireerd blijf, zoals nu. Dat ik mijn kan blijven ontwikkelen. Ik wil graag meer naamsbekendheid krijgen. Als ik dit alleen al parttime kan doen, is dat al geweldig. Fulltime is natuurlijk mijn allergrootste droom. Ik heb nu mijn eigen website waar ik mijn kunstwerken verkoop en af en toe krijg ik aanvragen, maar dat is voornamelijk voor een extra zakcentje. Ik durf er eerlijk gezegd ook nog niet veel voor te vragen. Misschien ben ik daar op dit moment nog te bescheiden voor. Ik vind het gewoon lastig om meer geld voor mijn kunst te vragen. 

Andere kunstenaars sturen mij weleens berichten dat ik er meer geld voor mag vragen, omdat zij vinden dat mijn werk meer waard is. Dat is natuurlijk prettig om te horen, maar ik blijf het lastig vinden. Geld is voor mij niet belangrijk, maar als ik dit fulltime zou willen doen, is dit wel iets waar ik goed over na moet gaan denken.

04.

Heb je nog tips voor andere kunstenaars?

Het belangrijkste is om altijd te doen wat goed voelt. Geef jezelf de vrijheid om écht jezelf te zijn. Vergelijk jezelf niet met anderen, want kunst heeft geen regels. Niks is goed en niks is fout. De ene vind het mooi en de ander vind het vreselijk. Dat is het interessante aan kunst!

Er is voor mij geen beter gevoel dan vrijheid. Dat uiten kan in kunst. Als ik een dag niet teken, voelt de dag niet compleet. Het werkt echt als therapie en ik voel me ontspannen wanneer ik nieuwe kunst maak. Ik vind het super fijn en ik raad iedereen aan om iets te vinden waarbij ze even aan de realiteit kunnen ontsnappen. Voor mij voelt kunst als een veilige plek waar ik mezelf kan uiten.

Next week in Hustler Stories:

Benieuw naar de volgende Hustler Story? Volgende week spreken we Thomas! Hij is Fortnite coach en begeleid grote gamers in toernooien. Hij heeft zijn ervaring omgezet in kennis en helpt daar nu andere spelers mee. Benieuwd hoe hij dit doet?

Stay tuned!

Wat is HUSTL?

Een online content platform voor jonge ondernemers.

Inspirerende content en verhalen die jou motiveren om jouw eigen toekomst te bepalen. We bieden waardevolle informatie over de start en groei van jouw business,  zodat je er zeker van bent dat je succes behaalt.

Verzorg je eigen succes! Loop je vast? Onze gratis online community helpt je verder met al je vragen.

→ Maak kennis met HUSTL

Updates en meer!

Meer lezen?

Gerelateerde artikelen

Hustler Stories | Yassin Taleb

Hustler Stories | Yassin Taleb

In deze Hustler Stories vertelt Yassin Taleb over zijn bedrijf Yori Visuals, waarmee hij 2D en 3D illustraties en animaties maakt voor artiesten in de muziekindustrie!

Hustler Stories | Merel Kuitert

Hustler Stories | Merel Kuitert

In deze Hustler Stories vertelt Merel Kuitert hoe zij drie doelgroepen aanspreekt met haar Instagram-pagina over bier, boeken en bordspellen!