Hustler Stories | Yassin Taleb

door | 24-12-2020 | Hustler Stories, Stories

Yassin Taleb is onze vierde gast in Hustler Stories! In deze serie delen (startende) ondernemers hun verhaal. Zij vertellen echte verhalen over hun passie en de weg die zij hebben afgelegd om hun dromen te verwezenlijken. Deze week spreken we Yassin Taleb. Zijn artiestennaam is YORI. Dit staat voor Young Original Ravenous Individual. Hij heeft zijn eigen bedrijf, genaamd Yori Visuals. Hij maakt 2D en 3D illustraties en animaties binnen de muziekindustrie en heeft grootse plannen voor de toekomst! Benieuwd naar zijn verhaal? Wij stelden hem 5 vragen!

01.

Wat doet jouw bedrijf?

Mijn bedrijf heet Yori Visuals. Ik doe eigenlijk een beetje van alles in de design wereld, maar ik focus me voornamelijk op 2D en 3D illustraties en animaties. Nu doe ik dit nog vooral binnen de muziekindustrie. In de toekomst kan ik het hopelijk uitbreiden naar meerdere branches. Alles wat te zien is en wat illustratie nodig heeft, kan ik maken. Mijn specialisatie is vooral in cartoon stijl. Ik heb in de loop der jaren mijn eigen stijl ontwikkeld, maar kan ook werken in andere cartoon/anime-stijlen.

02.

Hoe heb je jouw skills ontwikkeld?

Op hele jonge leeftijd ben ik begonnen met tekenen. Volgens mij begon het in groep 3. Ik kan me niet zo goed herinneren waarom, maar ik had een interesse in uilen. Ik pakte er heel vaak encyclopedieën bij om dieren na te tekenen en kwam altijd bij uilen terecht. De interesse voor visualisatie zat er al vroeg in. Het begon met natekenen van dez dieren.  

Niet alleen uilen, maar ook als ik naar tekensfilms keek of stripboeken las, ging ik de karakters natekenen. Ondanks mijn interesse die er al heel lang is, ben ik er pas  serieus mee verder gegaan vanaf mijn 18e. Ik ben cursussen gaan volgen. Verder is YouTube echt de perfecte bron van informatie voor mij geweest. Het is een mooi en gratis platform waar zoveel tutorials te vinden zijn. 

Je moet goed weten hóé je moet zoeken, door de juiste zoektermen te gebruiken. Ik heb er super veel van geleerd en ik raad het iedereen aan. Ik vind de term ‘zelf aangeleerd’ een beetje te ver gaan. Wel heb ik zelf goed mijn research gedaan, om te kunnen vinden wat ik wilde leren.

Alles heb ik geleerd door middel van het internet. Ik heb er geen studie in gevolgd of een specifieke mentor gehad. Wel heb ik een netwerk van artiesten om me heen verzameld, waar ik veel feedback van heb mogen krijgen. Ik sloot me onder andere aan bij Discord-groepen, waar werk met elkaar kan worden gedeeld. Dat is waardevol.

03.

Aan welke toffe projecten
heb je mogen werken?

Eigenlijk vind ik alle projecten waar ik aan heb gewerkt, groot of klein, geweldig. Ik kan hier niet echt een keuze in maken. Ik vind het heel leuk om te werken aan iemands brand of een verhaallijn van een nummer van een artiest. Het is mijn passie, dus elke klus is tof en leerzaam. Een project kiezen die ik het tofst vind, dat is voor mij onmogelijk.

Wel werk ik op dit moment aan een project waar ik heel hyped voor ben. Dat is een muziek video. Het is een 3D animatie. Hopelijk dropt die midden januari. Dit is iets wat ik nooit eerder gedaan heb, dus het voelt extra spannend. Toch moet ik nog zeggen dat ik mijn vak geweldig vind om te doen en dat ik altijd mag werken aan toffe projecten.

04.

Wat zijn je doelen voor de toekomst?

Voor nu hoop ik dat het op zo’n punt komt dat ik als fulltime freelancer aan de slag kan en daar mijn inkomen uit kan halen. In de toekomst zou ik een eigen merk willen opzetten, voor creators zoals ik.

Uiteindelijk zou ik graag les willen geven in dit vak. Niet per sé voor een klas, want ik ben geen fan van de methodiek van school. Ik wil het graag op een manier doen, zoals ik het zelf heb geleerd, dus online. Dit zou kunnen door middel van het aanbieden van cursussen en tutorials.

Een eigen creative studio opbouwen lijkt me ook geweldig, met een handjevol andere mensen. Ik wil dan samenwerken met mensen die goed bij mij aansluiten qua skills. Het zijn best wat doelen, maar niks is onmogelijk.

05.

Heb je nog tips voor andere creatives?

Volg je hart! Dat is heel belangrijk. Wees wel realistisch in de stappen die je wil maken. Doe er alles aan om die stappen te kunnen maken. Kansen komen niet aanwaaien en vooral niet in deze tijd. Probeer altijd te ondernemen en actie te nemen. Ik ben van mening dat we alles kunnen bereiken wat we willen, als we bereid zijn ervoor te werken. Probeer alles te snappen van je vak. Je hoeft niet alles daadwerkelijk te kunnen, maar het begrijpen is zeker belangrijk. Zo kom je nooit voor verrassingen te staan.
Blijf ook leren. Leer van zoveel mogelijk verschillende momenten die je meemaakt. Probeer van andere mensen te leren. Ongeacht andermans achtergrond, probeer altijd open te staan voor nieuwe lessen.

Je bent nooit te oud om iets nieuws te leren.

Next week in Hustler Stories:

Benieuw naar de volgende Hustler Story? Volgende week spreken we Chani! Zij maakt haar eigen kunstwerken op een unieke manier. Ze is niet bang om te experimenteren en laat dit graag aan de wereld zien! Benieuwd hoe zij dit doet?

Stay tuned!

Wat is HUSTL?

Een online content platform voor jonge ondernemers.

Inspirerende content en verhalen die jou motiveren om jouw eigen toekomst te bepalen. We bieden waardevolle informatie over de start en groei van jouw business,  zodat je er zeker van bent dat je succes behaalt.

Verzorg je eigen succes! Loop je vast? Onze gratis online community helpt je verder met al je vragen.

→ Maak kennis met HUSTL

Updates en meer!

Meer lezen?

Gerelateerde artikelen

Hustler Stories | Merel Kuitert

Hustler Stories | Merel Kuitert

In deze Hustler Stories vertelt Merel Kuitert hoe zij drie doelgroepen aanspreekt met haar Instagram-pagina over bier, boeken en bordspellen!