Side-hustles onder studenten | Parels van Anouk

door | 5-11-2020 | Hustler Stories, Stories

Anouk Klarenbeek is onze vierde student met een side-hustle. In deze serie bespreken hardwerkende studenten hoe ze hun passie achterna gaan terwijl ze strijden voor een diploma. Anouk studeert Creative Marketing & Sales. Daarnaast is zij gek op spullen met een eigen verhaal en weet ze precies waar je deze kan vinden. Doordat haar verzameling steeds groter werd, wilde ze een paar van haar vondsten verkopen. Zo is Parels van Anouk ontstaan. Ze maakt mensen enthousiast via Instagram, maar wil in de toekomst zeker gaan uitbreiden! Wat zijn haar plannen? We stelden haar 4 vragen!

01.

Hoe ben je precies
begonnen met Parels van Anouk?

Door deze pandemie zit iedereen veel thuis, zo ook mijn vriend en ik. Door mijn vele vondsten, zei mijn vriend op een gegeven moment “wordt het niet eens tijd om op te ruimen?”. Ik kon het niet over mijn hart verkrijgen om dingen zomaar weg te gooien, maar het op Marktplaats zetten vond ik wat saai. Bepaalde spullen maak ik ook zelf. Ik schilder graag en knap soms dingetjes op. Ik wil graag de verhalen bij de producten vertellen. 

Daarom ben ik Parels van Anouk begonnen op Instagram. Ik vroeg een vriendin om een logo voor me te maken, die gebruik ik nu. Zij stelde ook voor om een hele strategie uit te denken, maar dat is niet mijn stijl. Alsnog loopt het goed! Ik heb leuk contact met mijn volgers. Heel soms komen er mensen langs om wat van mijn spullen te bekijken, op veilige afstand uiteraard. Dat vind ik heel tof. Mijn huis is echt MIJN plekje, ingedeeld zoals ik het heerlijk vind.

02.

Hoe is jouw liefde voor interieur ontstaan?

Het is niet echt interieur waar ik een passie voor heb. Ik ben gewoon gek op spullen die een verhaal vertellen. Kleding, spullen voor in huis en ga zo maar door. Dingen die iets zeggen over een persoon. Het hoeft allemaal niet bij elkaar te passen als je het mij vraagt. Als het je maar vrolijk en gelukkig maakt. Ik heb, vind ikzelf, een goed gevoel voor kleur en een goed oog voor mooie oude spullen. Het oude van een stuk vind ik gaaf, dat je kan zien dat het geleefd heeft.

Het is een stukje identiteit wat je in je huis kan plaatsen. Hoe je dit doet, maakt niet uit. Ik vind het heel vet als ik ergens binnenkom en ik word verrast door hoe het huis eruit ziet. Zelf heb ik bijvoorbeeld plantenbakken in de vorm van poppenhoofdjes. Mensen die bij mij naar binnen stappen, vinden dat dan eng. Juist daarom vind ik het gaaf, omdat het apart is en niet veel mensen het hebben. Ik denk dat mijn liefde vooral voortkomt uit dat ik gek ben op kunst.

03.

Liggen er grootse plannen klaar
voor de toekomst?

Toevallig ben ik gisteren met een antiekhandelaar een samenwerking aangegaan. Hij maakt voor mij spiegels in lijsten. Aan hem geef ik oud materiaal, wat hij zelf kan gebruiken. Hij leert mij hoe ik die lijsten kan restaureren. Dit vind ik heel gaaf.

Daarnaast vind ik Parels van Anouk gewoon super leuk om te runnen. Ik verkoop niet gigantisch veel, maar dat maakt me niet uit. Ik vind het heerlijk om mensen enthousiast te maken. Dat ik daarmee mijn kleine bedrijfje toch zie groeien is heel mooi.

Als het weer kan zou ik heel graag een garage-sale houden. Eens in de maand zoiets organiseren lijkt me een heel tof project. Hier kan ik dan mijn mooiste vondsten laten zien en wellicht verkopen. Ik zou het niet alleen overdag willen houden maar ook ’s avonds. Dat je na het eten nog wat leuks kunt doen en dan naar mijn garage-sale zou kunnen komen. Lekker een praatje maken en een wijntje drinken. Dat maakt het een stuk persoonlijker en vooral gezelliger.

Een eigen winkel zou ik absoluut niet willen. Het is te duur en je moet altijd beschikbaar zijn. Ik wil juist dat dit leuk blijft en niet als een verplichting gaat voelen. Ik heb nu die vrijheid en dat vind ik prettig. Het is mijn persoonlijke selectie die ik aan de mensen laat zien.

04.

Heb jij nog tips voor mensen die
hun huis gezelliger willen maken?

Je moet gewoon doen wat je leuk vindt. Wil je een ‘gekke’ kleur op de muur? Doen! Het hoeft niet mooi te zijn of regelrecht uit een tijdschrift te komen. JIJ moet er blij van worden. Test het uit. Probeer het gewoon. Als jij er maar blij van wordt. Wat je in huis hebt staan hoeft niet perfect bij elkaar te passen. Het moet vooral sfeer hebben, want dan heb je een prettig gevoel thuis. 

Je interieur moet fijn voelen. Vooral maling hebben aan andermans mening. Als mensen je huis in lopen en zeggen “Wat heb jij nou gedaan?” is dat toch juist vet? Zie het als een compliment. Je huis is uniek! In je huis moet je jezelf kunnen zijn en je veilig voelen. Ik denk dat je dat goed kunt doen door er ook echt jouw plekje van te maken.

Anouk wilde haar eigen passie overdragen op anderen. Ze begon een eigen Instagram-pagina, waar ze haar volgers enthousiast maakt met haar vondsten. Nu ziet ze haar bedrijf groeien en daar geniet ze ontzettend van. Zij laat zien dat je moet doen waar je van houdt en niet bang hoeft te zijn!

Next week in Studenten met een Side Hustle:

Benieuwd naar de volgende side hustle story? Volgende week spreken we Fabio! Hij pimpt schoenen en zette dit voor de gein op TikTok. Nu heeft hij meer dan 500.000 followers! Weten hoe hij dat voor elkaar heeft gekregen?

Stay tuned!

Wat is HUSTL?

Een online content platform voor jonge ondernemers.

Inspirerende content en verhalen die jou motiveren om jouw eigen toekomst te bepalen. We bieden waardevolle informatie over de start en groei van jouw business,  zodat je er zeker van bent dat je succes behaalt.

Verzorg je eigen succes! Loop je vast? Onze gratis online community helpt je verder met al je vragen.

→ Maak kennis met HUSTL

Updates en meer!

Meer lezen?

Gerelateerde artikelen

Hustler Stories | Yassin Taleb

Hustler Stories | Yassin Taleb

In deze Hustler Stories vertelt Yassin Taleb over zijn bedrijf Yori Visuals, waarmee hij 2D en 3D illustraties en animaties maakt voor artiesten in de muziekindustrie!