Side-hustles onder studenten | Fabio Createz

door | 12-11-2020 | Hustler Stories, Stories

Fabio Röntgen is onze vijfde student met een side-hustle. In deze serie bespreken hardwerkende studenten hoe ze hun passie achterna gaan terwijl ze strijden voor een diploma. Fabio studeert Mediavormgeving – Crossmedia. Daarnaast is hij super creatief. Hij kan goed tekenen en schilderen op verschillende materialen. Zo is hij maanden geleden begonnen met kunstwerken maken op sneakers en werd Fabio Createz geboren. Door dit te delen op o.a. zijn TikTok, bereikte hij zijn inmiddels 600.000 followers. Heeft hij nog grote dromen voor de toekomst? We stelden hem 4 vragen!

01.

Hoe ben je begonnen?

Ik vond het altijd vet om te tekenen en te schilderen, alleen ik kwam er niet meer zoveel aan toe. Aan het begin van de coronacrisis, was ik (net als iedereen) veel meer thuis. Toen heb ik het weer opgepakt. Af en toe zette ik het op TikTok, gewoon voor de gein. Tot mijn verbazing werden de filmpjes best goed bekeken. Dat motiveerde om meer filmpjes te gaan maken.

Op een dag pakte ik een paar witte schoenen uit de kast, om daar een ontwerp op te maken. Ook dit heb ik gefilmd en op TikTok geplaatst. Zo is het balletje gaan rollen. Via verschillende platformen kreeg ik langzaamaan steeds meer aanvragen om design op schoenen te maken. Dat vond ik natuurlijk super vet. Het werd steeds leuker!

02.

Welke stappen heb je ondernomen om hiervan een professioneel bedrijf te maken?

Om mijn following te vergroten heb ik grote creators benaderd met de vraag of ik een gratis ontwerp voor hen kon maken, wat zij dan konden delen met hun following. Omdat mijn pagina als het ware diende als een portfolio konden zij zien wat voor schoenen ik kon ontwerpen. Hierdoor heb ik al een aantal toffe samenwerkingen kunnen doen!

Ik had nooit verwacht dat ik zo’n publiek kon bereiken, dus ik genoot daar heel erg van. Doordat ik zelf ook steeds meer aanvragen kreeg, dacht ik “ik moet dit serieus aan gaan pakken”. Daarom ben ik in augustus naar de KvK gegaan om me in te schrijven. Ook vond ik het tijd voor een eigen website, dus die heb ik gebouwd. Om eerlijk te zijn, zag ik daar wel een beetje tegenop. Ik heb verder geen ervaring met websites bouwen, maar uiteindelijk ben ik aan de slag gegaan en met een beetje hulp is het gelukt. Door stil te zitten bereik je namelijk niks.

03.

Wat zijn je dromen voor de toekomst?

Het is nooit goed genoeg. Er is altijd ruimte voor verbetering en daar ben ik ook graag mee bezig. Wat betreft following heb ik niet een bepaald doel. Ik ben al dankbaar voor de groei die ik nu heb gehad en dat gaat de goede kant op.

Wel zou ik in de toekomst graag meerdere eigen creatieve bedrijven willen starten. Naast schilderen en tekenen vind ik mode ook heel tof. Daar ben ik natuurlijk al deels mee bezig, door mijn ontwerpen op schoenen. Eigen shirts ontwerpen is iets waar ik me ook in wil verdiepen. Ik werk graag met verschillende materialen en in de mode zou dat goed tot z’n recht kunnen komen.

Daarnaast hoop ik dat mijn bereik op een gegeven moment zo breed is, dat grote creators naar MIJ toe komen omdat ze mijn werk willen showen, in plaats van andersom.

04.

Heb je nog tips voor andere creatievelingen
die een bedrijf willen starten?

Ik wilde altijd al iets voor mezelf starten, maar ik wist niet wat. Mijn interesses waren namelijk heel breed. Wat zou ik dag en nacht kunnen doen zonder dat het ging vervelen? Door impulsief te zijn is dit op mijn pad gekomen en ik vind dit geweldig. Daarom wil ik anderen ook adviseren om vooral dingen uit te proberen. Alleen zo kom je erachter waar je passie ligt. Probeer je werk te delen op verschillende plekken. Je weet nooit hoe een balletje rolt. Wees vooral niet bang om nieuwe dingen te proberen. TikTok was voor mij compleet nieuw, maar kijk wat het me allemaal gebracht heeft!

Fabio was altijd al creatief bezig en besloot dit te delen met de wereld. Op verschillende platformen liet hij vol trots zien wat hij kon en nu heeft hij van zijn passie zijn werk kunnen maken! Hij laat zien dat je niet bang moet zijn om nieuwe dingen te proberen, dat je af en toe impulsief mag zijn en dat je kansen moet pakken wanneer je ze ziet!

Next week in Studenten met een Side Hustle:

Benieuwd naar de volgende side hustle story? Volgende week spreken we Manou! Zij is kunstenares en weet alles van schilderen en tekenen. Wanneer één van haar 70.000 followers hulp nodig heeft, deelt zij haar kennis op TikTok. Weten hoe ze dit aanpakt?

Stay tuned!

Wat is HUSTL?

Een online content platform voor jonge ondernemers.

Inspirerende content en verhalen die jou motiveren om jouw eigen toekomst te bepalen. We bieden waardevolle informatie over de start en groei van jouw business,  zodat je er zeker van bent dat je succes behaalt.

Verzorg je eigen succes! Loop je vast? Onze gratis online community helpt je verder met al je vragen.

Updates en meer!

Meer lezen?

Gerelateerde artikelen

Hustler Stories | Yassin Taleb

Hustler Stories | Yassin Taleb

In deze Hustler Stories vertelt Yassin Taleb over zijn bedrijf Yori Visuals, waarmee hij 2D en 3D illustraties en animaties maakt voor artiesten in de muziekindustrie!