Side-hustles onder studenten | Calvin Verkerk

door | 26-11-2020 | Hustler Stories, Stories

Calvin Verkerk is onze zevende student met een side-hustle. In deze serie bespreken hardwerkende studenten hoe ze hun passie achterna gaan terwijl ze strijden voor een diploma. Calvin studeert Communicatie aan de HvA. Daarnaast heeft onze Calvin een echte oog voor design! En wist je dat Calvin ook een van onze gepassioneerde stagiaires is? Hij is onze ervaren Multimedia Designer, beelden vinden en bewerken is geen enkel probleem voor hem! Wat heeft Calvin allemaal bereikt met Coins of Tomorrow en wat zijn de plannen voor zijn toekomst? We stelden hem 5 vragen!

01.

Hoe ben je begonnen met je bedrijf, en waarom?

Door mijn bijbaan bij de Albert Heijn bouwde ik een netwerk op. Je leert mensen kennen van dezelfde leeftijd en vaak ook met dezelfde interesses of studierichtingen. Tijdens mijn bijbaantje leerde ik een jongen kennen die voornamelijk creatief bezig was, hij was eigenlijk het tegenovergestelde van mezelf. Ik was juist van de vormgeving op het gebied van webdesign en illustraties (denk hierbij aan logo's, posters, websites, huisstijlen, etc). 3D-design is al een geheel ander vakgebied, maar af en toe checkte we elkaars werk.

Op een dag zaten we eens een keer samen en begon hij over zijn passie voor cryptomunten. Hij moedigde mij aan om met hem een onderneming te beginnen en munten te ontwerpen, zo zijn we samen aan de slag gegaan met Coins of Tomorrow. Ik vond het tof om iets fysieks te maken dat van mezelf zou zijn en de details in de munten spraken mij altijd aan, dus ik dacht, waarom ook niet?

We kende nog een andere jongen die goed was in video-editing, fotografie en hij zit erg in de reclamewereld. We zagen dit als een kans om succesvol te kunnen ondernemen. Met z’n drieën zijn we samen gaan zitten om na te gaan wat er gaande was in de cryptowereld en hoe wij hieraan konden bijdragen. Hieruit zijn we op het idee van een luxe visitekaartje gekomen waarbij je een munt krijgt. Het muntendoosje kon ontworpen worden gebaseerd op de wensen en behoeften van de klant. Het kon scanbaar gemaakt worden voor Augmented Reality waarin ze een persoonlijk bericht of een animatie konden overbrengen naar hun eigen klanten. Ook kon er op de munt een QR-code worden geplaatst waarmee er bijvoorbeeld naar een website kon worden gelinkt of een echte cryptovaluta op gezet kon worden.

Voor elke munt die we verkochte, planten wij in samenwerking met een ander bedrijf, ergens op de wereld een boom. Zowel COT als onze afnemers draagden bij aan mvo.

Side-hustles onder studenten | Calvin Verkerk
Side-hustles onder studenten | Calvin Verkerk
Side-hustles onder studenten | Calvin Verkerk
02.

Wat zijn ondernomen stappen waar je het meest trots op bent?

Side-hustles onder studenten | Calvin Verkerk

Ik ben trots op hoe wij internationaal zijn gegaan. We hadden verschillende fabrikanten gevonden die met ons samen wilde werken. Dit zorgde voor leuke avonturen!

De samenwerkingen verliepen goed en niet iedereen kan zeggen dat hij/zij met een onderneming internationaal is gegaan. Hierdoor word je groter en bouw je makkelijker netwerken op.

Het regelen van die samenwerkingen is een van de tofste dingen die ik heb mogen doen. We hadden in België, Nederland en in China een fabrikant gevonden.

De prototypes waren ook een van de beste dingen in mijn tijd bij COT. Je had voor het eerst een fysiek product met jouw eigen werk in handen, hierbij was het ook het begin van een realistisch product waar vele prototypes op volgden.

Ben je benieuwd naar Coins of Tomorrow en wil je meer weten? Check hun website of Instagram!

03.

Hoe staat het bedrijf er nu voor?

Side-hustles onder studenten | Calvin Verkerk

Het bedrijf bestaat helaas niet meer. De reden hiervoor is dat de markt niet stabiel en te risicovol was. Je hebt een klant en dan heb je wel even geld, maar dan valt het weer stil. De volgende klant moet dan komen. Er waren potentiële klanten, maar we kregen ze niet over de actiefase heen.

We waren ook niet zover om alles te realiseren en de zakelijke ervaring hadden we ook niet. In het vervolg zullen we daar meer op gaan letten. Het is ook geen teleurstelling dat het zo is gelopen, want we hebben er veel van geleerd en dit kunnen we in de toekomst gebruiken. We hebben allemaal wel nog steeds contact en we willen later misschien nog iets beginnen met dropshipping. Daar zijn we ons momenteel in aan het verdiepen.

04.

Heb je nog toekomstplannen en tips voor andere creatievelingen die willen starten?

We zijn nu bezig met een augmented reality bedrijf (VR). Dit komt overeen met Coins of Tomorrow, omdat het weer 3D-gebaseerd is dus de benodigde ervaring was er. We zitten ook nog in de opstartfase, maar we gaan het nu anders aanpakken en hier willen wij mee verder gaan.

Als tip wil ik meegeven dat wij een tof idee hadden en er direct mee aan de slag gingen, maar het is belangrijk om te weten dat het breder is dan dat. Je moet eerst een concreet plan hebben en uitgebreid onderzoeken voordat je het gaat uitwerken, anders loop je tegen te veel muren aan. Zet dus eerst iets op papier voordat je echt aan de slag gaat.

Side-hustles onder studenten | Calvin Verkerk

Calvin heeft altijd al grote ambities en dromen gehad. Hij heeft eindelijk zijn talent mogen delen via zijn eigen bedrijf en probeert hij van alles wat mee te krijgen op zijn stage. Onze leergierige Multimedia Designer wil met zijn verhaal anderen inspireren om ook zijn/haar dromen te najagen. Hij laat zien dat niks te gek is. Met een strak plan, sterke wil en een duidelijke visie is niks onmogelijk!

Next week in Studenten met een Side Hustle:

Benieuwd naar de volgende side-hustle story? Met als klap op de vuurpijl ben ikzelf voor de laatste editie van de side-hustles aan de beurt! Dus zet het maar gauw in je agenda, want ik zal mijn verhaal over mijn eigen kunstwerken delen en vertellen over hoe ik de pad naar succes bewandel.

Wat is HUSTL?

Een online content platform voor jonge ondernemers.

Inspirerende content en verhalen die jou motiveren om jouw eigen toekomst te bepalen. We bieden waardevolle informatie over de start en groei van jouw business,  zodat je er zeker van bent dat je succes behaalt.

Verzorg je eigen succes! Loop je vast? Onze gratis online community helpt je verder met al je vragen.

Updates en meer!

Meer lezen?

Gerelateerde artikelen

Hustler Stories | Yassin Taleb

Hustler Stories | Yassin Taleb

In deze Hustler Stories vertelt Yassin Taleb over zijn bedrijf Yori Visuals, waarmee hij 2D en 3D illustraties en animaties maakt voor artiesten in de muziekindustrie!