Hustler Stories | Maaike Tienesen

door | 17-12-2020 | Hustler Stories, Stories

Maaike Tienesen is onze tweede gast in Hustler Stories! In deze serie delen (startende) ondernemers hun verhaal. Zij vertellen echte verhalen over hun passie en de weg die zij hebben afgelegd om hun dromen te verwezenlijken. Deze week spreken we Maaike Tienesen. Haar kun je het best omschrijven als allround creatieveling. Zij maakt de meest uiteenlopende producten en weet haar doelgroep elke keer te verrassen met haar creaties. Ondanks tegenslagen heeft ze nooit opgegeven en heeft ze haar droom van een eigen bedrijf verwezenlijkt. Benieuwd naar haar verhaal? We stelden haar 4 vragen!

01.

Hoe is jouw bedrijf tot stand gekomen?

Ik ben altijd al creatief geweest. Elke keer wanneer ik iets maakte waar ik trots op was, dan deelde ik het op social media, voornamelijk Twitter en Instagram. Ik kreeg hier altijd hele leuke reacties op. Af en toe maakte ik iets voor iemand en kreeg ik daarvoor betaald. Dat was super tof! Steeds vaker kreeg ik aanvragen en daarom ben ik een eigen bedrijf gestart.

De aanvragen lopen erg uiteen. Ik doe namelijk best wel veel. Ik maak portretten, miniaturen, sieraden, accessoires en ik beschilder jasjes. Het liefst doe ik dit in het thema ‘not safe for work’ en ook richt ik me graag tot het feminisme. De reden dat ik zoveel verschillende dingen doe, is om het voor mezelf leuk te houden.

Als ik de hele dag een zelfde ding zou moeten doen, zou het in mijn ogen maar saai worden. Daarom vind ik met verschillende materialen zo tof. De ene keer schilder ik op een doek en de andere keer weer op een jasje, 

Om maar even een voorbeeld te noemen. Op dit moment ben ik weer aan het experimenteren met nieuwe dingen, om te kijken wat mensen daarvan vinden. Zo heb ik recent oorbellen gemaakt in de vorm van pepernoten. Snoep gerelateerde dingen vind ik leuk om te doen.Niet alleen in de vorm van oorbellen, maar ook als pins.

Ik merkte dat als ik een schilderij maakte van een bepaalde artiest, dat de doelgroep dan kleiner wordt. Snoep vindt iedereen leuk! Zo ben ik altijd op zoek naar dingen om mijn doelgroep te vergroten.

02.

Wat zijn de tofste projecten
waar je aan gewerkt hebt?

Jaren geleden was ik op een andere manier creatief bezig, namelijk met nail art. Ik had mijn eigen blog waar ik mijn creaties deelde. De Bijenkorf vroeg mij toen om voor een bepaald merk te komen werken. Ik mocht de nagels lakken van hun klanten, om zo hun nieuwe nagellak te laten zien tijdens een evenement. Ik mocht 200 mensen voorzien van mijn nail art en dat was echt super cool om te doen!

Ook heb ik heel veel in tijdschriften gestaan hiermee. Dan maakte ik tutorials. Zo legde ik uit hoe ze het thuis konden aanpakken, wat je ervoor nodig had, welke kleuren ze moesten gebruiken en ga zo maar door. Op dit moment doe ik niet zoveel meer met nagels, maar dit was toentertijd wel heel leuk om mee te mogen maken.

Een van de tofste opdrachten die ik nu met mijn bedrijf heb gekregen, die kreeg ik in oktober. Mijn favoriete designer had een specifieke jurk ontworpen, die viral is gegaan. Ik vond die jurk heel gaaf, dus besloot ik er een eigen pin van te maken en deze op Instagram te plaatsen. Deze kwam bij haar terecht en toen kreeg ik de opdracht om 500 van deze pins voor haar te maken. Dat ik geld kan verdienen met iets wat ik zo ontzettend vet vind om te doen, daar word ik heel gelukkig van.

03.

Tegen wat voor obstakels ben je aangelopen?

Obstakels zijn voor mij vooral op privé gebied geweest. Ik heb nooit een opleiding kunnen volgen, omdat ik mentaal heel erg in de knoop zat. Daardoor kon ik ook niet voor een baas blijven werken en kreeg ik een wajong uitkering. Via de wajong heb ik gelukkig de kans gekregen om een bedrijf te starten. Ik heb 16 maanden een traject gevolgd. Ik kreeg een coach die mij heel goed heeft geholpen. Even leek het door tegenslagen alsof mijn droom in duigen zou vallen.
Uiteindelijk is het allemaal goed gekomen.

Ook vond ik het moeilijk om met de kritiek om te gaan. Ik hoorde vaak “Je bent hier zo goed in. Daar moet je echt wat mee doen!”, maar ik kreeg ook vaak te horen dat er teveel bij kwam kijken en dat het me toch niet zou lukken. Dat vond ik lastig en dat bezorgde mij veel twijfels. Gelukkig ben ik tóch m’n passie achterna gegaan, want anders was ik nooit gekomen waar ik nu ben. Nu ben ik er achter gekomen dat in jezelf geloven super belangrijk is!

04.

Heb je nog tips voor andere creatievelingen?

Blijf vooral je ding doen. Geloof in jezelf! Luister niet naar anderen. Als jij denkt dat je het kan, dan kan je het waarschijnlijk ook. Kan je iets nog niet? Ga er dan aan werken. Zorg ervoor dat je het wel leert, zodat je het uiteindelijk wél kan. Wees niet bang om hulp te vragen wanneer je die nodig hebt, want je hoeft het niet alleen te doen.

Next week in Hustler Stories:

Benieuwd naar de volgende Hustler Story? Volgende week spreken we Merel! Zij is actief op Instagram en probeert haar volgers te enthousiasmeren met haar favoriete dingen, namelijk bier, boeken en spelletjes! Zij richt zich op drie verschillende doelgroepen, wat een vrij unieke aanpak is.
Benieuwd hoe zij dit doet?

Stay tuned!

Wat is HUSTL?

Een online content platform voor jonge ondernemers.

Inspirerende content en verhalen die jou motiveren om jouw eigen toekomst te bepalen. We bieden waardevolle informatie over de start en groei van jouw business,  zodat je er zeker van bent dat je succes behaalt.

Verzorg je eigen succes! Loop je vast? Onze gratis online community helpt je verder met al je vragen.

Updates en meer!

Meer lezen?

Gerelateerde artikelen

Hustler Stories | Yassin Taleb

Hustler Stories | Yassin Taleb

In deze Hustler Stories vertelt Yassin Taleb over zijn bedrijf Yori Visuals, waarmee hij 2D en 3D illustraties en animaties maakt voor artiesten in de muziekindustrie!