Zakelijk beleggen: hier moet je aan denken

door | 3-02-2023 | Lifestyle

Door de jaren heen heb je een goed vermogen opgebouwd. Bloed, zweet en tranen heeft het gekost. Nu je erover denkt om je vermogen te beleggen, sta je waarschijnlijk ook veel vragen. Liever loop je niet al te veel risico.

Toch weet je ook dat je geld laten beleggen voordelen kan hebben. Het kan zelfs helpen om je vermogen verder op te bouwen. Toch geldt voor elke ondernemer dezelfde vraag: waar let je op bij het kiezen van de juiste beleggingsvorm? Waar moet je aan denken wanneer je zakelijk gaat beleggen? Je leest het hier.

Bepaal het doel van jouw belegging

Waarom wil je gaan beleggen? De meeste ondernemers willen beleggen omdat ze extra geld hebben staan en dit op een gewone spaarrekening eigenlijk niets oplevert. Met de huidige inflatie betekent dit zelfs dat de waarde alleen maar verminderd. Dit is dan ook de reden waarom steeds meer mensen andere manieren proberen te vinden om hun geld te beleggen. Bedenk wel goed hoe lang je het geld ongeveer kunt missen. Dit is van belang bij het vinden van de juiste beleggingsvorm.

Let op: beleg altijd alleen als je het geld ook echt langere tijd kunt missen. Voor beleggen moet je een lange adem hebben. Het is geen korte termijn oplossing. Als je weet dat je het geld over een half jaar weer moet gebruiken, dan is beleggen waarschijnlijk een minder goede keuze. Je belegt dus enkel met geld waar nu niets mee hoeft te gebeuren. Het overtollige vermogen. Een zakelijke spaarrekening is een betere optie als je het geld toch flexibel wil kunnen gebruiken.

Laten beleggen of zelf doen?

Denk je er al tijden over om je geld te beleggen? Maar komt het er telkens niet van? Simpelweg omdat je niet weet waar te beginnen. Dan is het ook nog een optie om je geld te laten beleggen door een specialist. Iemand die alles weet van beleggen en op basis van jouw persoonlijke wensen weet welke beleggingsvorm bij je past.

Het doel van een vermogensbeheerder is om je vermogen te laten groeien door middel van beleggingen in bijvoorbeeld aandelen, obligaties of andere beleggingsvormen. Veiligheid staat hierbij ook voorop. Een vermogensbeheerder weet heel goed dat je zuinig bent op het vermogen dat je hebt opgebouwd. Beleggen wordt dan ook altijd met zorg gedaan.

Het voordeel van het inschakelen van een vermogensbeheerder is dat je hier zelf geen omkijken meer naar hebt. Bovendien hoef je je niet extra in te lezen, maar weet je zeker dat jouw vermogen wordt beheerd door iemand die daar echt verstand van heeft. Dat geeft een hoop rust.

 

Wat is fiscaal aantrekkelijker?

Natuurlijk moet er ook rekening worden gehouden met het financiële aspect. Is het bijvoorbeeld fiscaal aantrekkelijker om privé te beleggen of dit juist zakelijk te doen? Er zijn nog wel een aantal grote verschillen op het gebied van belastingheffing. Het verschilt per vermogen en beleggingsvorm wat aantrekkelijker is. Daarom is het belangrijk om dit eerst goed uit te laten zoeken, alvorens je een keuze maakt. Zo weet je zeker dat het je niet onnodig extra geld gaat kosten. 

Wat is HUSTL?

Een online content platform voor jonge ondernemers.

Inspirerende content en verhalen die jou motiveren om jouw eigen toekomst te bepalen. We bieden waardevolle informatie over de start en groei van jouw business,  zodat je er zeker van bent dat je succes behaalt.

Verzorg je eigen succes! Loop je vast? Onze gratis online community helpt je verder met al je vragen.

→ Maak kennis met HUSTL

Updates en meer!

Meer lezen?

Gerelateerde artikelen

Welke subsidies op zakelijke zonnepanelen zijn er?

Welke subsidies op zakelijke zonnepanelen zijn er?

Het verduurzamen van je bedrijf is altijd een goede stap. Veel bedrijven kiezen er dan ook voor om te investeren in zonnepanelen. Het investeren in zakelijke zonnepanelen wordt dan ook een stuk aantrekkelijker gemaakt door de verschillende subsidiemogelijkheden....

Met deze meubelen heb je in no time een kantoor staan

Met deze meubelen heb je in no time een kantoor staan

Wil je een nieuw kantoor realiseren? Dan moet het natuurlijk gevuld worden met leuke meubelen. Er komt behoorlijk wat op je af bij het inrichten van nieuw kantoor. Bekijk alles daarom rustig stap voor stap. Het zijn ruimtes waar je veel tijd doorbrengt en je wilt...