Gezonde snacks tijdens het werk

door | 18-01-2022 | Lifestyle

Gezonde snacks tijdens het werk, wist je dat dat het succes van je dag kan bepalen? Het eten dat jij als eerste op de dag eet, bepaalt de rest van je dag hoe fit je je voelt. Als jij van iedere dag en succes wil maken is het dus erg belangrijk dat je let op je voeding, vooral aan het begin van de dag. In deze blog gaan we het hebben over het effect dat gezonde snacks tijdens je werk hebben op je lichaam, geest en prestaties. Of dit nou in je bedrijf, op je werk of tijdens het sporten is. In ieder geval zal het je veel voordelen brengen!

01.

Gezonde snacks als ontbijt

Niet iedereen kiest ervoor om te ontbijten, laat staan een gezonde snack te nemen. Veel ondernemers beginnen vroeg aan hun dag en eten dan bijvoorbeeld iets wanneer ze de meest urgente taken hebben afgerond. Iedereen heeft hier een ander argument voor, bijvoorbeeld om tijd te besparen, zo vroeg mogelijk te kunnen beginnen met werken of omdat ze beter focussen op het moment dat ze nog niet hebt gegeten. Zelf kies ik er bijvoorbeeld voor om in de ochtend tijdens het ondernemen een gezonde snack te nemen tijdens werk, in mijn geval een smoothie. Hierdoor bespaar ik 's ochtends tijd en heb ik niet om 11 uur 's ochtends alweer honger, omdat het ontbijt alweer is verteerd.

Maar ook als je er wel voor kiest om een gezonde snack te eten voordat je naar je werk gaat biedt het voordelen, als deze verantwoord is. Het opnemen van de gezonde snack zorgt er namelijk voor dat je gedurende de hele dag meer energie, meer focus en een fitter gevoel ervaart. Qua tijdsbesparing kan het schelen als je tijdens het ontbijt iets doet wat bijdraagt aan je persoonlijke ontwikkeling, bijvoorbeeld het lezen van de krant of een boek naar keuze. Zo besteed je je tijd toch enigszins productief. Wakker worden en levenloos naar de televisie staren is iets wat ik niet zou aanraden. Ook dit heeft een negatief effect op je gevoel de rest van de dag. Bijvoorbeeld door te starten met zeer verontrustend en negatief nieuws.

02.

Gezonde snacks als lunch

gezonde snacks tijdens het werk

Als je je ontbijt helemaal skipt kan je er alsnog voor kiezen om een gezonde snack als lunch te eten. Wanneer dit het eerste is wat je eet die dag gelden bovenstaande regels nog steeds. Ook wanneer het niet het eerste is wat je eet op die dag zal je de positieve effecten, wellicht in iets mindere mate, alsnog ervaren in de opvolgende uren. Je bent wat je eet, een bekende uitspraak. Zelf was ik nog nooit zo'n fan van gezond eten, zeker niet toen ik nog wat jonger was. Nu ik ondernemer ben let ik meer op mijn gezonde levensstijl en merk ik daadwerkelijk de effecten van een gezonde levenswijze. Ik zeg niet dat het gelijk goed hoeft te gaan, maar ik raad je echt aan om het in ieder geval eens te proberen. Je zal het dan zelf ervaren!

03.

Gezonde snacks tussendoor

Naast gezond ontbijten en lunchen kan je natuurlijk ook gezond snacken. Denk aan fruit, snoeptomaatjes en -wortels, maar ook proteïnebars of gezonde koeken gevuld met vezels. Als je het voor elkaar krijgt om jezelf deze gezonde gewoonte aan te leren, zal je jezelf er later echt dankbaar voor zijn. Als je gewend bent om ongezonde snacks te eten, dan kan het best even wennen zijn. Als het echter automatisme is geworden dan wil jij niks anders meer, omdat je je zo gezond voelt! Een webshop die bijvoorbeeld gezonde snacks aanbiedt is Upfront. Daar bestel je lekkere en verantwoorde snacks, zoals chips en proteïne bars. Ook wanneer je een gezonde leefstijl nastreeft in de zin van sporten levert dit echt bijdrage aan je ontwikkeling.

gezonde snacks tijdens het werk

Hopelijk ben je overtuigd van de voordelen die gezond snacken tijdens je werk kunnen bieden. Ik wens je veel succes met het toepassen van deze gezonde lifehack in jouw dagelijkse routine!

Wat is HUSTL?

Een online content platform voor jonge ondernemers.

Inspirerende content en verhalen die jou motiveren om jouw eigen toekomst te bepalen. We bieden waardevolle informatie over de start en groei van jouw business,  zodat je er zeker van bent dat je succes behaalt.

Verzorg je eigen succes! Loop je vast? Onze gratis online community helpt je verder met al je vragen.

→ Maak kennis met HUSTL

Updates en meer!

Meer lezen?

Gerelateerde artikelen

Welke subsidies op zakelijke zonnepanelen zijn er?

Welke subsidies op zakelijke zonnepanelen zijn er?

Het verduurzamen van je bedrijf is altijd een goede stap. Veel bedrijven kiezen er dan ook voor om te investeren in zonnepanelen. Het investeren in zakelijke zonnepanelen wordt dan ook een stuk aantrekkelijker gemaakt door de verschillende subsidiemogelijkheden....

Zakelijk beleggen: hier moet je aan denken

Zakelijk beleggen: hier moet je aan denken

Door de jaren heen heb je een goed vermogen opgebouwd. Bloed, zweet en tranen heeft het gekost. Nu je erover denkt om je vermogen te beleggen, sta je waarschijnlijk ook veel vragen. Liever loop je niet al te veel risico.

Met deze meubelen heb je in no time een kantoor staan

Met deze meubelen heb je in no time een kantoor staan

Wil je een nieuw kantoor realiseren? Dan moet het natuurlijk gevuld worden met leuke meubelen. Er komt behoorlijk wat op je af bij het inrichten van nieuw kantoor. Bekijk alles daarom rustig stap voor stap. Het zijn ruimtes waar je veel tijd doorbrengt en je wilt...