5 tips tegen werkdruk. Laat HUSTL je ermee helpen!

door | 4-12-2020 | Creativiteit en ontspanning, Lifestyle

Werkdruk en stress zijn bekende termen in het werkveld. Denk maar aan die dringende verplichtingen die je continu moet nakomen, de pressure om perfect te presteren en anderen waarmee je constant rekening mee moet houden. Maar als jonge, ambitieuze Hustler is het belangrijk om ondanks de drukte goed voor jezelf te zorgen! Ben jij iemand die gauw in de stress schiet? Dan zou ik zeker blijven lezen! Ik geef je 5 onmisbare tips die je weleens zou kunnen helpen om als een ontspannen guru naar je werk te komen.

01.

Zorg voor een duidelijke taakomschrijvingen

Er zijn vast een oneindig aantal taken die je moet verrichten. Juist om deze reden is het belangrijk om je prioriteiten te stellen. Een merendeel van je taken kunnen nog even wachten. Zorg ervoor dat je eerst de werkzaamheden doet die het belangrijkst zijn, zo neemt we werkdruk al af..

Daarnaast weet je dat de rest minder haast heeft en kan je daar langer over doen waardoor je geen last hebt van tijdsdruk. Het uitgebreid beschrijven van al je taken zorgt voor wat meer rust in je hoofd. Alles wat je moet doen staat op je lijstje, die kun je makkelijk afstrepen of aanvullen met andere taken! Ideaal toch? Check deze tips voor het maken van een planning!

 5 tips tegen werkdruk. Laat HUSTL je ermee helpen!
02.

Kies de juiste uren om aan de slag te gaan

Volgens auteur Kasper van der Meulen zijn de meeste mensen in staat om drie tot vijf uur op een dag productief te werken met de beste prestaties als eindresultaat. Het is dus slimmer om de eerste uren dat je werkt aan je belangrijkste verplichtingen te werken. Daarna komen de minder prioriterende dingen.

Ben je een ochtendmens? Kies dan de vroege uren om aan je belangrijkste taken te zitten! Het schijnt dat doordat je meer energie hebt op dat moment, je productiever werkt en je concentratie op topniveau is! Ben je toch wat productiever in de avonden? Gebruik dan de wat latere uren van de dag om het benodigde te doen.

Jezelf een mentale boost geven? Ik raad je aan om het boek Mindlift van Kasper van der Meulen te lezen.

03.

Hou de positiviteit erin!

 5 tips tegen werkdruk. Laat HUSTL je ermee helpen!

Positief zijn is al het halve werk! Het werkt namelijk ontzettend psychologisch. Als je bewust positief begint te denken en er ook daadwerkelijk zo in staat, worden je emoties positiever en krijg je meer energie. Die stress gooien we dus zo in de prullenbak!

Maar hoe doe je dat dan? Het is als eerst belangrijk om dingen niet te veel tot jezelf te betrekken. Iedereen overkomt wel eens wat. De truc zit hem in het evalueren van de gebeurtenis door na te gaan wat er is gebeurd en hoe je dit zou kunnen oplossen. Daarna is het van belang om actie te ondernemen. Hoe sneller, hoe beter!

Als je niks aan de situatie doet, zal er ook niks veranderen aan de situatie. Ga na wat je de volgende keer beter zou kunnen doen en wat je nu wil doen om jezelf tevreden te stellen. Zodra je dit weet, ga je daar direct mee aan de slag. Dus niet alleen denken, maar doen!

''Change your thoughts and you change the world''

- Norman Vincent Peale, American minister and author

04.

Vraag om hulp

Betrek je omgeving erbij. De mens is een sociaal dier: we halen ambities en motivaties uit anderen. Je omgeving vindt het daarnaast ook vast niet erg om je te helpen. Hierdoor neemt de werkdruk af doordat je een deel van de taken aan een ander hebt kunnen geven.

Het is geen zwakte om hulp te vragen aan anderen, dat maakt het alleen maar mooier. Andermans perspectieven kunnen je verder en misschien wel makkelijker op weg helpen met je werk. En het gaat toch veel sneller als je het samen doet in plaats van alleen?

05.

Neem meerdere pauzes om effectiever te werken

 Dit is iets waar ik me helaas maar al te goed in kan vinden. Voorheen vond ik het vervelend om pauzes te nemen, omdat ik in één keer door wil met mijn werk totdat het af is. Soms duurt het wel uren voordat je klaar zal zijn met je taken waardoor het meer dan belangrijk is om af en toe een momentje voor jezelf te nemen. Je energie en concentratie raakt op waardoor je misschien zelfs je werk gaan afraffelen. Dat is natuurlijk niet de bedoeling als je wilt dat je minder last hebt van werkdruk.

Maar zodra je pauzes neemt om bijvoorbeeld wat te gaan eten of een rondje te lopen, put je lichaam daar extra energie uit. Zelfs wat frisse lucht kan je al een hele energieboost geven! In verhouding is het namelijk zo dat je minder tijd aan een pauze verliest dan de tijd die je verliest aan productiviteit, omdat je te lang aan een taak zit. Door deze tips toe te passen kan je optimaal Hustlen. Ga ervoor! Bekijk het filmpje hieronder met de drie best bewezen pauzetechnieken!

Wat is HUSTL?

Een online content platform voor jonge ondernemers.

Inspirerende content en verhalen die jou motiveren om jouw eigen toekomst te bepalen. We bieden waardevolle informatie over de start en groei van jouw business,  zodat je er zeker van bent dat je succes behaalt.

Verzorg je eigen succes! Loop je vast? Onze gratis online community helpt je verder met al je vragen.

→ Maak kennis met HUSTL

Updates en meer!

Meer lezen?

Gerelateerde artikelen

Welke subsidies op zakelijke zonnepanelen zijn er?

Welke subsidies op zakelijke zonnepanelen zijn er?

Het verduurzamen van je bedrijf is altijd een goede stap. Veel bedrijven kiezen er dan ook voor om te investeren in zonnepanelen. Het investeren in zakelijke zonnepanelen wordt dan ook een stuk aantrekkelijker gemaakt door de verschillende subsidiemogelijkheden....

Zakelijk beleggen: hier moet je aan denken

Zakelijk beleggen: hier moet je aan denken

Door de jaren heen heb je een goed vermogen opgebouwd. Bloed, zweet en tranen heeft het gekost. Nu je erover denkt om je vermogen te beleggen, sta je waarschijnlijk ook veel vragen. Liever loop je niet al te veel risico.

Met deze meubelen heb je in no time een kantoor staan

Met deze meubelen heb je in no time een kantoor staan

Wil je een nieuw kantoor realiseren? Dan moet het natuurlijk gevuld worden met leuke meubelen. Er komt behoorlijk wat op je af bij het inrichten van nieuw kantoor. Bekijk alles daarom rustig stap voor stap. Het zijn ruimtes waar je veel tijd doorbrengt en je wilt...