Brainstorm technieken, kom tot de beste ideeën!

door | 20-01-2022 | Exploring

Brainstormen is een van de meest creatieve manieren om een oplossing te bedenken voor een probleem waar je tegenaan loopt. Er zijn veel verschillende brainstorm technieken die je hierbij kan gebruiken, maar welke past het best bij jouw situatie? In deze blog vertel ik je over de verschillende soorten brainstorm technieken!

01.

Welke brainstorm technieken zijn er?

Er zijn talloze brainstorm technieken, maar wij hebben daarvan een selectie van 23 technieken gemaakt. Deze technieken kunnen op veel manieren van elkaar verschillen. Zo is rapid ideation specifiek gericht op snel denken, terwijl je bij de eidetic image method je fantasie moet gebruiken en in je hoofd het ideale product bouwt. Ook zijn er technieken waarbij je je bepaalde situaties moet inbeelden en er zijn technieken waarbij je jezelf echt in die situatie zet. Kortom, er zijn heel veel verschillende technieken die je kan uitproberen!

brainstorm technieken
02.

Brainstorm technieken online

brainstorm technieken

Natuurlijk zijn er ook een aantal brainstorm technieken die je niet alleen fysiek, maar ook online kan doen. Een van deze technieken is online brainstorming. Andere technieken die je niet per se bedacht zijn om online te doen, maar wel online gedaan kunnen worden zijn bijvoorbeeld brainwriting, teleportstorming en edge storming. Maar zolang je niet per se in dezelfde ruimte hoeft te zijn tijdens de brainstormsessie, is er een manier te denken waarop het online kan.

03.

Creatieve brainstorm technieken

Ondanks dat alle brainstorm technieken inspelen op jouw creativiteit is de ene methode creatiever dan de andere. Een van de meest creatieve methodes is de eidetic image method. Hierbij is het de bedoeling dat iedereen in de groep hun ogen dicht doet, terwijl de organisator van de brainstorm vragen aan ze stelt. Hierop geven ze geen antwoord, maar het antwoord voegen ze toe aan het beeld dat ze in hun hoofd hebben. 

Een voorbeeld hiervan is het ontwikkelen van een telefoon. Als het team bij elkaar zit, beelden ze zich allemaal de telefoon aan die als laatst ontwikkeld is. Dan wordt er gevraagd wat hun lievelingskleur is, maar in plaats van hardop antwoord te geven heeft iedereen een andere kleur telefoon in hun hoofd. Zo zal hij bij de een blauw zijn, maar anderen hebben waarschijnlijk een groene, rode, paarse of gele telefoon in gedachten. Door een aantal van deze vragen te stellen, heeft iedereen aan het eind een andere telefoon met verschillende functies in gedachten. Deze omschrijven ze dan op papier voordat ze met elkaar overleggen. 

brainstorm technieken

Er zijn heel veel verschillende manieren om te brainstormen; deze blog bevat maar een klein deel. Wil je nou meer informatie over de brainstorm technieken? Het overzicht van al onze brainstorm technieken vind je in de Toolkit!

Wat is HUSTL?

Een online content platform voor jonge ondernemers.

Inspirerende content en verhalen die jou motiveren om jouw eigen toekomst te bepalen. We bieden waardevolle informatie over de start en groei van jouw business,  zodat je er zeker van bent dat je succes behaalt.

Verzorg je eigen succes! Loop je vast? Onze gratis online community helpt je verder met al je vragen.

→ Maak kennis met HUSTL

Updates en meer!

HUSTL Partners

Meer lezen?

Gerelateerde artikelen

Stappenplan voor het maken van een goede planning

Stappenplan voor het maken van een goede planning

Tijdens je werk of als je veel te doen of te regelen hebt, dan is het maken van een planning essentieel. Een planning maken kan ervoor zorgen dat je niets vergeet, geen deadlines mist en dat je alles wat je moet doen ook echt afkrijgt. Het maken van een goede planning...

Tips om verzuim onder ICT’ers te voorkomen

Tips om verzuim onder ICT’ers te voorkomen

Een van de grootste uitdagingen in de ICT-branche is verzuim onder werknemers. Veel ICT'ers zijn dag in dag uit bezig met achter hun computerscherm te zitten, wat kan leiden tot fysieke en mentale uitputting. Het is dus belangrijk om verzuim door deze...

Herontdek focus met bullet journals

Herontdek focus met bullet journals

Voel je je overweldigd en niet gefocust? Ben je op zoek naar een hulpmiddel om je weer op weg te helpen met jouw doelen en doelstellingen? Bullet journals zijn de perfecte oplossing! Hier vind je hoe bullet journals je kunnen helpen de focus te hervinden, je doelen te...