Home » Toolkit » Tooltips » Eidetic image method

Tooltip

Eidetic image method

Met de eidetic image method bouw je verder op een product dat je al hebt. Hoe kan je dit verbeteren? Zorg wel dat je een creatief team hebt!

Handig in de: fase..

Moeilijkheid: 4
Doelen: Ik wil een geschikte aanpak vinden | Ik wil een product ontwikkelen | Ik wil nieuwe stappen zetten
EIDETIC IMAGE METHOD

Situatie

Waarom zou je Eidetic image method toepassen?

Bij de eidetic image method ligt de nadruk op de verbeelding van de teamleden. Deze methode werkt het best als een al bestaand idee of product verder ontwikkeld moet worden. Bij de eidetic image method ligt de nadruk niet op de kosten van een product of idee, maar op de mogelijkheden die er allemaal zijn.

Handeling

Hoe pas je Eidetic image method toe?

De eidetic image method is lastiger dan de andere, maar wel heel leuk. De organisator legt een probleem voor in de vorm van een doel. Waar willen we naartoe? Als basis voor de brainstorm houd je het al bestaande concept, maar door middel van vragen gaat het team naar het doel toe werken. 

Alle teamleden doen hun ogen dicht en visualiseren zich het al bestaande product. De organisator vraagt om het product in hun hoofd te veranderen. Hun lievelingskleur? De perfecte grootte? Iets waarvan ze denken dat het origineel had moeten hebben? Dit houden de teamleden voor zichzelf, maar in hun hoofd ontwikkelen ze een nieuw product. 

Aan het eind van de brainstormsessie heeft iedereen een nieuw concept in hun hoofd. Je kan rondgaan zodat dat iedereen hun idee vertelt, maar je kan ook eerst een moment nemen zodat ze het allemaal kunnen opschrijven.

Resources

Wat heb je nodig?

Voor de eidetic image method he je creatieve hersenen met goede verbeeldingskracht nodig.

Extra's

Referentie naar extra informatie, producten of partners.

Voor de eidetic image method he je creatieve hersenen met goede verbeeldingskracht nodig.

Sorry, No posts.