HOW-TO GUIDES

STARTEN MET JE EIGEN BEDRIJF

Zie je op tegen het starten van je bedrijf? Dat is nergens voor nodig! Wij vertellen je welke dingen je moet regelen. Zo ben je in no-time klaar voor de start van jouw business!

LET'S GET STARTED

Een van de belangrijkste stappen is het inschrijven bij de KVK. Door dit te doen wordt je toegevoegd aan het Handelsregister en neem je officieel deel aan de economie. Ook krijg je je KVK-nummer en wordt jouw onderneming doorgegeven aan de Belastingdienst.

STAP 1

Schrijf je in bij de Kamer van Koophandel

Als bedrijf moet je voldoen aan een aantal eisen. Voldoe je aan de beroepseisen en heb je de juiste vergunningen? Check ook of je voldoet aan het bestemmingsplan van je gemeente en aan de veiligheidseisen, zoals brandveiligheid.

Zorg dat je bedrijf voldoet aan de eisen

STAP 2

Als ondernemer ben je wettelijk verplicht om administratie bij te houden. Onder de administratie vallen alle schriftelijke gegevens over jouw bedrijf. Door dit allemaal goed bij te houden, kan je fiscale voordelen krijgen. Zorg ook dat je alles lang genoeg bewaard!

Richt een administratie in

STAP 3

Welke rechten en plichten heb je? En welke rechten en plichten heeft jouw klant? Door dit duidelijk op te schrijven zorg je een document hebt waar jij en je klanten op kunnen terugvallen. Ze zijn niet verplicht, maar het is handig om je klanten te informeren.

Beschrijf de algemene voorwaarden van je bedrijf

STAP 4

Behalve de ziektekostenverzekering ben je niet verplicht een andere verzekering te regelen, maar het verkleint wel de risico’s die je hebt als ondernemer. Bedenk welke verzekeringen je nodig hebt en zorg dat je niet te veel, maar ook zeker niet te weinig verzekert.

Zorg dat je verzekeringen op tijd ingaan

STAP 5

Er zijn een aantal dingen die je moet regelen als je gaat starten met je eigen bedrijf. Door deze dingen te regelen, zorg je dat je als ondernemer voldoet aan alle eisen waar een business aan moet voldoen.

BACK TO BUSINESS

MORE STORIES

BEDRIJF INSCHRIJVEN BIJ DE KVK

EEN RECHTSVORM KIEZEN: OVERZICHT

EIGEN BEDRIJF STARTEN IN 10 STAPPEN

HOW-TO GUIDES

MEER INFO?  SWIPE UP NAAR HUSTL KNOWLEDGE