HOW-TO GUIDES

EEN STAGIAIR AANNEMEN

Wil je je kennis delen en een stagiair aannemen? Dan zijn er een aantal dingen die je moet regelen. Je vindt hier wat je allemaal moet doen!

LET'S GET STARTED

Begin met een aanvraag om een erkend leerbedrijf te worden. Deze aanvraag doe je bij de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB).

Word een erkend leerbedrijf

STAP 1

Gooi een vacature eruit! Laat iedereen weten dat jij stagiaires aanneemt. Zet in de vacature voor welke functie het is en wat je verwacht van de stagiair. Deel hem uiteraard op plekken waar studenten hem tegenkomen.

Laat weten dat je een stageplek hebt

STAP 2

Denk erom dat je een leerbedrijf bent en je professioneel moet opstellen tegenover je stagiaires. Zorg dat je goed communiceert met de student en dat je alles goed geregeld hebt.

Zorg dat je een verantwoordelijk stagebedrijf bent

STAP 3

Kijk of je al een aansprakelijkheidsverzekering hebt afgesloten. Als een stagiair dan een fout maakt (verkeerd advies of glas van tafel stoten) ben je verzekerd!

STAP 4

Regel een aansprakelijkheids verzekering

Zorg dat je alle afspraken tussen jou, de stagiair en de onderwijsinstelling vastlegt in een stagecontract of -overeenkomst. Zo hebben jullie allemaal iets om op terug te vallen.

Leg afspraken vast in een stagecontract

STAP 5

Een van de regels in het stagecontract moet gaan over de stagevergoeding. Krijgt de stagiair een vergoeding? En hoeveel is dat dan?

Bepaal de stagevergoeding

STAP 6

Je kan in aanmerking komen voor een subsidie op het moment dat je stagiairs opleidt op een leerbaan aanbiedt. Dit kost namelijk veel tijd en kan ervoor zorgen dat je geld misloopt.

Check of je recht hebt op subsidie

STAP 7

Ben jij klaar voor de eerste stagiair? Nu je weet wat je moet regelen, kan je beginnen met je kennis te delen. Maar vergis je niet, waarschijnlijk leer jij ook nog veel van de stagiair.

BACK TO BUSINESS

MORE STORIES

VOOR HET EERST PERSONEEL AANNEMEN

STAGEPLEK AANBIEDEN

VACATURETEKST  SCHRIJVEN EN PLAATSEN

HOW-TO GUIDES

MEER INFO?  SWIPE UP NAAR HUSTL KNOWLEDGE