HOW-TO GUIDES

BEDRIJF STARTEN ALS STUDENT

Wil jij als student je eigen onderneming beginnen? Dat kan! Volg deze stappen om een begin te maken met jouw onderneming. Zo weet je zeker dat je alles hebt geregeld om te kunnen starten.

LET'S GET STARTED

Een van de eerste stappen is het kiezen van een rechtsvorm die bij jou en je onderneming past. Er zijn veel verschillende dus zoek voor jezelf uit welke het best voor jou is.

Kies een rechtsvorm

STAP 1

Iets wat natuurlijk niet mag ontbreken is de perfecte naam voor je onderneming. Kies een unieke naam en vergeet niet te controleren of hij voldoet aan de eisen.

Kies een bedrijfsnaam

STAP 2

De volgende stap is je onderneming officieel maken. Dat doe je bij de KVK. Neem je identiteitsbewijs en inschrijvingsgeld mee! Je loopt dan naar buiten als een ondernemer.

Schrijf je in bij de KVK

STAP 3

Je ontvangt natuurlijk inkomen omdat je een eigen onderneming hebt. Dat betekent dat je misschien genoeg verdient en geen recht meer hebt op je studiefinanciering. Het is belangrijk dat je dit nog checkt.

Check je studiefinanciering

STAP 4

Als zzp’er heb je niet elke verzekering nodig; niet alles is relevant voor jouw business. Het is belangrijk dat je goed kijkt welke verzekeringen aansluiten bij wat je nodig hebt. Op basis daarvan kan je bepalen welke je wil afsluiten.

Zorg voor financiering

STAP 5

Vergeet niet dat bij een onderneming ook de administratie bijgehouden moet worden, zoals de voorraad of de in- en verkoopkosten. Zorg ook dat je voldoet aan alle eisen hiervoor!

Houd een administratie bij

STAP 6

Het is belangrijk dat jij en je klanten weten wat jullie rechten en plichten zijn. Door dit vast te leggen in de algemene voorwaarden weten jullie beiden waar jullie aan toe zijn. Zorg ook dat je verzekeringen afsluit!

Regel algemene voorwaarden en verzekeringen

STAP 7

Voordat je op zoek gaat naar klanten is het belangrijk om te weten wat ze graag willen en hoe ze dat willen. Analyseer je doelgroep en benader ze op manieren die bij hen passen.

Ga op zoek naar klanten

STAP 8

Als je als minderjarige start met ondernemen kan je een handleiding aanvragen. Dan ben je met je onderneming niet meer afhankelijk van je verzorgers en kan je zelf keuzes maken voor jouw bedrijf.

Ben je een minderjarige student?

Nu weet je als student waar je allemaal extra op moet letten als je een eigen bedrijf wil starten. Zorg ervoor dat je alle stappen rustig doorneemt, zo vergeet je niks.

BACK TO BUSINESS

MORE STORIES

BEDRIJF INSCHRIJVEN BIJ DE KVK

BEDRIJF STARTEN NAAST STUDIE

EIGEN BEDRIJF STARTEN IN 10 STAPPEN

HOW-TO GUIDES

MEER INFO?  SWIPE UP NAAR HUSTL KNOWLEDGE